Game of Thrones: H δημιουργία του πρώτου Άλλου και το μεγάλο λάθος

default image

Το τελευταίο επεισόδιο του Game of Thrones έδωσε απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα, γέννησε άλλα τόσα, μας έκανε να κλάψουμε και να φοβηθούμε για τη συνέχεια. ΠΡΟΣΟΧΗ! SPOILERS!! (Pics + Vids)

ΠΡΟΣΟΧΗ! SPOILERS!! ΠΡΟΣΟΧΗ! SPOILERS!! ΠΡΟΣΟΧΗ! SPOILERS!!

Το 5ο επεισόδιο του 6ου κύκλου του Game of Thrones ήταν το καλύτερο μέχρι το επόμενο και μας θύμισε ότι παρακολουθούμε ένα αριστούργημα, γιατί απλά από τη μια σκηνή στην άλλη μπορούν να αλλάξουν όλα.

 

Ας δούμε σύντομα τι έγινε από την αρχή του επεισοδίου, από εκεί δηλαδή που όλα πήγαιναν κατ’ ευχήν και είδαμε την Σάνσα Στάρκ να μετατρέπεται σ’ άλλον Michael Corleone και ξεφτιλίζει τον Littlefinger, ζητώντας του να της περιγράψει τι νόμιζε ότι της είχε κάνει ο Ράμσεϊ, λέγοντας του χαρακτηριστικά ότι την έσωσε από το ένα τέρας και την παρέδωσε στο άλλο, με τον πανούργο Μικροδάχτυλο να μένει για πρώτη φορά άφωνος. Μετά τον απείλησε ότι θα έβαζε τη Μπριέν να τον σκοτώσει, για να λήξει τη μυστική συνάντησή τους. Επειδή, όμως ο άνδρας που μιλά είναι ο Petyr Baelish και ρόλος του είναι να τ’ ανακατεύει όλα δεν το έβαλε κάτω και εκεί που έφευγε προσέφερε στη Σάνσα τον στρατό του θείου Brynden.

Η Σάνσα με τη σειρά της ενημερώνει τον Τζον, λέγοντας του ένα ψεματάκι, αλλά ο σκοπός αγιάζει τα μέσα.

Κάπου εκεί αλλάζουμε περιβάλλον και θερμοκρασία και βλέπουμε τη Ντενέρις να λέει το δικό της συγκινητικό αντίο σ’ έναν από τους πιο πιστούς υπηρέτες της. Πίσω την περιμένει ο Τύριον Λάννιστερ, που αυτή τη φορά ζήτησε τη βοήθεια από τον “κλώνο” της Μελισάνδρης, δηλαδή μιας κόκκινης Ιέρειας.

 

Παράλληλα, βλέπουμε την Γιάρα Γκρεϋτζόι να διεκδικεί τον θρόνο μετά τη δολοφονία του πατέρα της από τον θείο της και να χάνει από τον δολοφόνο, επειδή είναι γυναίκα. Ενώ, παράλληλα, γνωρίζει, όπως και ο Θίον, ότι ο θείος δεν θα τους λυπηθεί κλέβει τα καλύτερα πλοία και σαλπάρει, άγνωστο για που.

 

Στο μέτωπο του Μπράβος η Άρυα συνεχίζει την εκπαίδευση και παίρνει εντολή να σκοτώσει μια ηθοποιό, που πρωταγωνιστεί σε μια παράσταση που διακωμωδεί την ιστορία του Γουέστερος.

Μέχρι εδώ, όλα πηγαίνουν ανησυχητικά καλά και οι όποιοι φόβοι επιβεβαιώθηκαν στα τελευταία λεπτά του επεισοδίου, που έμοιαζαν βγαλμένα από την κόλαση.

Ο Μπράν,  συνεχίζει με τα οράματά του και τα ταξίδια στο παρελθόν. Αυτή τη φορά θέλησε να “ταξιδέψει” χωρίς τον Three Eyed Raven και, μάλλον, τα θαλάσσωσε.

Ο Μπραν βρέθηκε, πιθανότατα χωρίς να το θέλει, στην επική μάχη στο Hardhome, την οποία παρακολουθήσαμε στον προηγούμενο κύκλο και είδαμε τη δύναμη των White Walkers και τον μόνο τρόπο που μπορούν να νικηθούν.

 

Έτσι, λοιπόν, ο Σταρκ άρχισε να περπατά ανάμεσα στον παρατεταγμένο στρατό, τρομαγμένος μεν από τα ζόμπι- μαχητές, αλλά είναι “άνετος” γιατί ξέρει ότι δεν τον βλέπουν,  μέχρι που βρέθηκε μπροστά από τον αρχηγό τους, τον τύπο με τα καταγάλανα μάτια και τα κερατάκια.

Και εκεί που προσπαθεί να φύγει, γυρίζει και τον βλέπει πίσω του (και αλλάζει χρώμα). Ο βασιλιάς των Άλλων του έπιασε το χέρι, σημαδεύοντας τον και ο Μπραν ξύπνησε από το όραμα τρομαγμένος. Μόνο που ήταν πια αργά.

Ο Άλλος, μπορούσε τώρα να τον βρει για να τον σκοτώσει. Γι’ άλλη μια φορά είδαμε μαι επική και άνιση μάχη και τον Μπραν να επεμβαίνει στο παρελθόν για να μπει στο μυαλό του Wyilis, ενημερώνοντας τον από τότε που ήταν παιδί πως θα ήταν το τέλος του, και για να μας εξηγήσει πως το Hodor είναι συντομία για το “Ηold the Door”. Με λίγα λόγια R.I.P Hodor.

 

Ας πάρουμε, όμως την ιστορία από την αρχή.

Η δημιουργία του πρώτου Άλλου

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού στον χρόνο με τον Μπραν, είδαμε τη δημιουργία του πρώτου άλλου από τα Παιδιά του Δάσους, που είναι μαγικά πλάσματα άμεσα συνδεδεμένα με τη φύση και τον κόσμο, με τη βοήθεια ενός κομματιού dragonglass και πολλά ξόρκια.

 

Τα Παιδιά του Δάσους λάτρευαν τους Θεούς του Δάσους και κυριαρχούσαν στο Γουέστερος μέχρι την εμφάνιση των Πρώτων Ανθρώπων πριν από 12.000 χρόνια περίπου. Οι Πρώτοι Άνθρωποι εισέβαλαν στην περιοχή πολεμούσαν τα μαγικά αυτά πλάσματα για αιώνες και έκαιγαν τα δάση με σκοπό να αναπτύξουν τους οικισμούς και τα χωριά τους.

Σε μια προσπάθεια να προστατεύσουν τη φυλή τους τα Παιδιά του Δάσους δημιούργησαν τον πρώτο Άλλο, σαν ένα ισχυρό όπλο εναντίων των ανθρώπων. Μόνο που τα πράγματα ξέφυγαν από τον έλεγχο και οι Άλλοι στράφηκαν εναντίων των δημιουργών τους.

Πριν από περίπου 10.000 χρόνια οι αντιμαχόμενες φυλές αποφάσισαν να συνάψουν ειρήνη και να μοιράσουν την ήπειρο μεταξύ τους, ορίζοντας απαράβατα σύνορα μεταξύ των ζωνών διαβίωσης τους. Αυτή η συμφωνία αποτέλεσε και τη αρχή για την εγκαθίδρυση των Επτά Βασιλείων.

 

Οκτώ χιλιετίες πριν το Γουέστερος πνίγηκε στο αίμα κατά την διάρκεια της Μεγάλης Νύχτας, όταν ο Χειμώνας κυρίευσε τον κόσμο και οι White Walkers με τον απόκοσμο στρατό τους σκόρπιζαν το θάνατο, μέχρι που ένας μεγάλος ήρωας γνωστός ως Azor Ahai, οδήγησε τον πόλεμο εναντίον των Άλλων, κρατώντας το φλεγόμενο σπαθί του, Lightbringer, στέλνοντας τους πίσω στα βάθη του Βορρά. Το φλεγόμενο σπαθί του ήταν φτιαγμένο από δρακόγυαλο, το μόνο όπλο που μπορεί να τους σκοτώσει.

Για να προστατευθούν από μια πιθανή εισβολή, χτίστηκε το Τείχος από τον Brandon Stark, γνωστό και ως Bran ο χτίστης. Το Τείχος είναι ένα επιβλητικό κατασκεύασμα από στερεό πάγο και μαγεία από τα Παιδιά του Δάσους, που εκτείνεται από το Gorge στα δυτικά μέχρι τη Shivering Sea, διαχωρίζοντας τα εδάφη των Άλλων από το υπόλοιπο Γουέστερος. Παράλληλα, ιδρύθηκε η Νυχτερινή Φρουρά, για να στέκεται φύλακας στο Τείχος και να τους προστατεύσει από την απειλή.

Γιατί η νίκη των Άλλων μπορεί να είναι δεδομένη;

Μέχρι στιγμής, γνωρίζουμε ότι οι Άλλοι θέλουν να κατακτήσουν τα Επτά Βασίλεια, ωστόσο δεν τους έχουμε δει να πλησιάζουν στο Castle Black, το Γουίντερφελ ή άλλα μέρη που προστατεύονται από το Τείχος, παρόλο που η δύναμη που διαθέτουν φαίνεται να είναι μεγαλύτερη απ’ όλων των “συμμάχων” του Βορρά.

Ο λόγος που η εξάπλωση των Άλλων περιορίζεται στην περιοχή έξω από το Τείχος είναι η μαγεία που χρησιμοποιήθηκε για την κατασκευή του. Σύμφωνα, με τον μύθο οι Άλλοι δεν μπορούν να σπάσουν τα μάγια και περιμένουν για κάτι, ίσως αυτό το κάτι που περίμεναν να ήταν ο Μπραν Στάρκ.

Ο Βασιλιάς των White Walkers άγγιξε τον Μπραν και τον σημάδεψε και έτσι μαθαίνουμε πως αυτό το σημάδι είναι το εισιτήριό του στα απαγορευμένα μέρη, όπως η σπηλιά του Three Eyed Raven, που είχαμε δει ότι προστατεύεται από τα μάγια των Παιδιών του Δάσους.

Είδαμε, λοιπόν, το ξόρκι που προστάτευε τη σπηλιά να σπάει και το άγγιγμα στον Μπραν να ανοίγει μια πόρτα για τους Άλλους και το αποτέλεσμα δεν ήταν καθόλου ευχάριστο, υπενθυμίζουμε R.I.P Hodor, Three Eyed Raven και Παιδιά του Δάσους.

Κάπου εδώ, αντιλαμβανόμαστε πως αν ο Μπραν καταφέρει να περάσει το Τείχος τότε θα μπορεί να τον ακολουθήσει και ο βασιλιάς των Άλλων και αν καταφέρει να φτάσει το Γουίντερφελ, τότε το ισχυρότερο κάστρο του Βορρά κινδυνεύει να πέσει “εκ των έσω”, μιας και ο Μπραν, ο νεότερος, γνωρίζει κάθε μυστικό πέρασμα, που είχε χτίσει ο Μπραν, ο πρόγονός του.

Μήπως, το τέλος για το Γουέστερος πλησιάζει; Θα καταφέρουν οι δράκοι ή ο Σνόου να νικήσουν τους Άλλους;

(ΠΗΓΗ: Vanityfair, Vox, Wikiwesteros)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα