Η σχέση της Μίντλετον με την Τζέιν Όστιν

Η σχέση της Μίντλετον με την Τζέιν Όστιν

Η σύζυγος του πρίγκιπα Ουίλιαμ, Κέιτ Μίντλετον, είναι μακρινή συγγενής της Βρετανίδας συγγραφέως Τζέιν Οστεν. Γιατί μοιάζει με ηρωίδα των μυθιστορημάτων της

Σύμφωνα με την Ancestry.com, η νέα δούκισσα του Κέμπριτζ και η συγγραφέας του "Περηφάνεια και Προκατάληψη" είναι ενδέκατες εξαδέλφες κι έχουν κοινό πρόγονο τον Χένρι Πέρσι, που έζησε τον 15ο αιώνα, ο οποίος ήταν δεύτερος κόμης του Νορθάμπερλαντ.

Η 29χρονη Μίντλετον, μία "κοινή θνητή" χωρίς αριστοκρατική καταγωγή, παντρεύτηκε τον πρίγκιπα Ουίλιαμ, δεύτερο στη σειρά διαδοχής του βρετανικού θρόνου, τον Απρίλιο μετά από σχέση εννέα χρόνων.

Μετά τον γάμο έλαβε τον τίτλο Κάθριν, δούκισσα του Κέμπριτζ.

"Η διαπίστωση ότι συνδέονται η δούκισσα του Κέμπριτζ και η Τζέιν Οστεν είναι εντυπωσιακή καθώς, από πολλές απόψεις, η Κάθριν είναι η σύγχρονη ηρωίδα της Τζέιν Οστεν: μία νεαρή μεσοαστή παντρεύεται τον μελλοντικό βασιλιά της Αγγλίας," λέει η Αναστέζια Χάρμαν, επικεφαλής ιστορικός της Ancestry.com.

"Η Τζέιν Οστεν μπορεί να έχει γράψει (βιβλία) του τύπου 'κι εκείνοι έζησαν καλά', αλλά φαίνεται ότι η Κάθριν έχει βρει έναν πραγματικό και όχι μυθιστορηματικό ήρωα για να περάσει μαζί του τη ζωή της και πολύ μετά τον επίλογο," πρόσθεσε η Χάρμαν.

Γεννημένη στην Αγγλία το 1775, η Τζέιν Οστεν είναι μία από τις διασημότερες συγγραφείς στον κόσμο. Στα έργα της συγκαταλέγονται τα: "Λογική και Ευαισθησία," "Εμμα" και "Πειθώ". Δεν παντρεύτηκε ποτέ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Celebrities
SHARE: