Μουσική ανασκόπηση: Τα 5+5 καλύτερα (ελληνικά) τραγούδια για το 2021

Μουσική ανασκόπηση: Τα 5+5 καλύτερα (ελληνικά) τραγούδια για το 2021
pixabay

Σε πείσμα των καιρών η Γεωργία Οικονόμου και η Παναγιώτα Κλεάνθους επιλέγουν τα δύο μουσικά ελληνικά top 5 της χρονιάς (ελληνόφωνο και αγγλόφωνο) που σιγά σιγά μας αποχαιρετά αθόρυβα…

Η εκπνοή αυτής της δύσκολης για τον Πολιτισμό χρονιάς είναι τόσο σιωπηλή που φοβίζει. Χωρίς μουσική. Ούτε ζωντανή στις μουσικές σκηνές ούτε από ηχοσυστήματα στα μπαρ και στα εστιατόρια. Το 2021 φεύγει στα σιωπηλά. Με δελτία Τύπου στα μέιλ μας από τις μουσικές σκηνές που κατεβάζουν ρολά, ακόμη και για όλο τον Ιανουάριο. Χωρίς τραγούδια και χαρές. Η πανδημία μάς στέρησε και αυτή τη χαρά λοιπόν για άλλη μια χρονιά.

Σε πείσμα των καιρών και με την ευχή το 2022 να σφύζουμε όλοι από υγεία, η Γεωργία Οικονόμου και η Παναγιώτα Κλεάνθους επιλέγουν τα δύο μουσικά ελληνικά top 5 της χρονιάς (ελληνόφωνο και αγγλόφωνο) που σιγά σιγά μας αποχαιρετά αθόρυβα…

Ελληνικός στίχος (από την Παναγιώτα Κλεάνθους)

Παύλος Παυλίδης – Τώρα που χάνεται το φως

Το “Τώρα που χάνεται το φως” συμπεριλαμβάνεται στα 9 τραγούδια του δίσκου “Το Μαύρο Κουτί”, του νέου άλμπουμ του Παύλου Παυλίδη μαζί με την καινούργια του μπάντα Hotel Alaska. Πρόκειται για ένα πανέμορφο τραγούδι, με εθιστική μελωδία και ονειρικούς στίχους, που “αιχμαλωτίζει” κατευθείαν τον ακροατή και τον παρασέρνει στον μαγικό του κόσμο.

Νεφέλη Φασούλη – Ο Κόσμος Σου

Το τραγούδι “Ο Κόσμος Σου” από τον ομώνυμο δίσκο της Νεφέλης Φασούλη αποτελεί μία από τις πιο φρέσκες φετινές κυκλοφορίες, συνδυάζοντας την νοσταλγία του παλιού με την λαχτάρα του καινούργιου. Άσε που οι στίχοι “Θέλω να στείλω μα δεν το κάνω / Θα βάλω Netflix και θα πεθάνω / Μακριά απ’ τον κόσμο σου” θα μπορούσαν άνετα να αποτυπώσουν το 2021.

Παιδί Τραύμα ft. Φοίβος Δεληβοριάς – Το Λάθος Τρένο

Η ενδιαφέρουσα συνύπαρξη του Παιδιού Τραύμα – ενός από τους νέους καλλιτέχνες που μάς απασχολούν πολύ έντονα τους τελευταίους μήνες – μαζί με τον αγαπημένο Φοίβο Δεληβοριά, σίγουρα ξεχωρίζει ανάμεσα στα τραγούδια του 2021. Μια συνεργασία – έκπληξη που κυκλοφόρησε στο πλαίσιο της συλλογής INNσόμνια της Inner Ear.

Βασίλης Παπακωνσταντίνου – Μίλα Σιγά

Ένα τρυφερό τραγούδι με την χαρακτηριστική ροκ φωνή του Βασίλη Παπακωνσταντίνου από το επερχόμενο άλμπουμ του “Αντίλαλος”΄.

Σωκράτης Μάλαμας & ΣΟΥΑΡέ – Λέω να σιγοτραγουδήσω

Μια συνεργασία που κυκλοφόρησε μόλις λίγες μέρες πριν την εκπνοή του 2021 και συμπεριλαμβάνει όλα τα λαϊκά στοιχεία που αγαπάμε.

Ξένογλωσσος στίχος (από τη Γεωργία Οικονόμου)

D3lta- “Hypocrites”

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα μουσική περσόνα είναι ο ελληνοαγγλικής καταγωγής μουσικός ονόματι D3lta, έκανε αίσθηση με το νέο του single με τίτλο «Hypocrites». Ένα τραγούδι που ηχογραφήθηκε στην Αγγλία, εν μέσω πανδημίας, υπό συνθήκες καραντίνας. Με βασικό συνεργάτη τον παραγωγό Jim Abbiss (Arctic Monkeys, Kasabian, Adèle), τον Brad Webb στα τύμπανα / κρουστά, τον Chris Hill στο μπάσο και τον Άγγελο Σέρρα στις κιθάρες, το Hypocrites ηχογραφήθηκε ως live take στο Angelik Studio UK, κάτι που προσδίδει στο τελικό αποτέλεσμα δυναμισμό, αμεσότητα και το ακατέργαστο συναίσθημα της στιγμής.

Whereswilder- “The Wrong Way In”

Το νέο τραγούδι της αθηναϊκής μπάντας αποτελεί μια soft rock μπαλάντα, αλλά και ένα δείγμα από τον επερχόμενο τρίτο της δίσκο με τίτλο Movement In Place. Οι Whereswilder ηχογράφησαν το συγκεκριμένο τραγούδι ζωντανά, όλοι μαζί μέσα στο studio, συντονισμένοι πλήρως ώστε να αποτυπώσουν την ιστορία του ήρωα τους σε ήχο.

HYDRA – Jenny

Μια μελαγχολική μπαλάντα από τους “HYDRA” κέρδισε μια θέση στις μουσικές μας λίστες το 2021. Η Ειρήνη Σκυλακάκη και ο Danton Supple δημιουργούν σκοτεινές ατμόσφαιρες και υπόκωφες εντάσεις. Οι δυο τους, άλλωστε, έχουν συνεργαστεί στο παρελθόν, με τον δεύτερο να υπογράφει την παραγωγή του τρίτου της άλμπουμ, “Matterless”.

Rosey Blue- “Swans”

Η είναι μία ταλαντούχα τραγουδίστρια – τραγουδοποιός από την Αθήνα. Ο πρώτος δίσκος της Rosey Blue έχει τίτλο «Swans» και είναι εμπνευσμένος από τους κύκνους που ζευγαρώνουν για πάντα… Μία από τις πιο αξιοπρόσεκτες γυναικείες εισόδους στον μουσικό στίβο…

Lou is – In The Rain

Νέα αισθητική, νέος ήχος, δυνατή μελωδία & ρεφρέν, δείγμα ερμηνευτικής ωριμότητας και πληρότητας από τη νέα δουλειά της Lou is που επέστρεψς τον Οκτώβριο του 2021 με το «In The Rain», το πρώτο της μετά από καιρό ολοκαίνουργιο τραγούδι!

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα