Netflix: Ενσωματώνει έργα από τον συγγραφέα Roald Dahl

Netflix: Ενσωματώνει έργα από τον συγγραφέα Roald Dahl
shutterstock

Το Netflix εξασφάλισε έργα του, Roald Dahl, συγγραφέα της 'Ματίλντα' και του 'Τσάρλι και το εργοστάσιο σοκολάτας'.

Νέα προσθήκη για την αμερικανική πλατφόρμα, Netflix, η οποία αποκτά έργα του Roald Dahl, συγγραφέα κλασικών παιδικών ιστοριών. Ο Roald Dahl είναι συγγραφέας αγαπημένων έργων που έγιναν ταινίες, συμπεριλαμβανομένων της ‘Ματίλντα’, του ‘Τσάρλι και το εργοστάσιο σοκολάτας’ και της ταινίας κινουμένων σχεδίων ‘BFG’.

Το τριετές συμβόλαιο που συμφωνήθηκε μεταξύ της πλατφόρμας του Netflix και της ‘Roald Dahl Story Company’ παραχωρεί άδεια για 16 ταινίες και στοχεύει να βοηθήσει την πλατφόρμα να διατηρηθεί στις πρώτες προτιμήσεις του κόσμου, “πολεμώντας” τους ανταγωνιστές της, όπως την Disney+, την Amazon Prime Video και την HBO Max.

Το Netflix χαρακτήρισε τη νέα συνεργασία “πολύ φιλόδοξο εγχείρημα” και γνωστοποίησε πως η συμφωνία περιλαμβάνει και τον σκηνοθέτη από το “Jojo Rabbit”, Taika Waititi, ο οποίος πρόκειται να ετοιμάσει τηλεοπτική σειρά, βασισμένη στον κόσμο από τον ‘Τσάρλι και το εργοστάσιο σοκολάτας’.

“Κοιτάζοντας μπροστά, είμαστε ενθουσιασμένοι που θα συνεχίσουμε τις στενές εργασιακές σχέσεις που καθιέρωσε η ‘Roald Dahl Story Company’ με υπάρχοντες κατόχους δικαιωμάτων, εκδότες, θεατρικούς και ψυχαγωγικούς συνεργάτες”, δήλωσε το Netflix.

Το Netflix, όπως αναφέρει ο Guardian, έχει καταφέρει να αποκτήσει μέχρι τώρα, μια πελατειακή βάση άνω των 200 εκατομμυρίων συνδρομητών, χάρη στην εξασφάλιση αποκλειστικού περιεχομένου.

Τα έργα του συγγραφέα Roald Dahl, θα αποτελέσουν τεράστια ευκαιρία για τη δημοφιλή πλατφόρμα, καθώς τα βιβλία του έχουν μεταφραστεί σε 63 γλώσσες και έχουν πουληθεί περισσότερα από 300 εκατομμύρια αντίτυπα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version