Στείλτε SMS, κάντε σεξ

Αμερικανική έρευνα απέδειξε ότι όσοι στέλνουν πάνω από 100 SMS την ημέρα και ασχολούνται υπερβολικά με κοινωνικά δίκτυα έχουν πιο ενεργή ζωή, κάνουν καταχρήσεις και εμπλέκονται σε καβγάδες

Οι έφηβοι που στέλνουν πάνω από 100 SMS την ημέρα κάνουν σεξ, και καταχρήσεις όπως είναι οι ναρκωτικές ουσίες και το αλκοόλ.

Τα παραπάνω συμπέρανε έρευνα της οποία τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η υπερβολική χρήση του κινητού τηλεφώνου μέσω της αποστολής SMS δείχνει μια τάση των χρηστών για αρκετές καταχρήσεις και έντονη σεξουαλική δραστηριότητα.

Ειδικότερα, ερευνητές του Πανεπιστημίου ιατρικής Case Western Reserve στο Οχάιο του Κλίβελαντ, ρώτησαν πάνω από 4,200 μαθητές, και το ένα πέμπτο αυτών έστελναν πάνω από 100 SMS τη μέρα. Στη πλειοψηφία τους πρόκειται για κορίτσια από μονογονεϊκές οικογένειες χαμηλού βιοτικού επιπέδου.

Το 40% των βαριών χρηστών του κινητού, έτεινε περισσότερο να έχει δοκιμάσει το κάπνισμα ενώ το 94% είχε μπλεχτεί σε κάποιο καβγά. Μάλιστα είναι τρεις φορές πιο πιθανό για αυτούς τους χρήστες να έχουν κάνει σεξ από άλλους συνομηλίκους τους που δεν ασχολούνται με τα γραπτά μηνύματα τόσο πολύ.

Γενικά ένας στους πέντε μαθητές έστελνε πάνω από 100 μηνύματα τη μέρα ενώ ένας στους εννέα ασχολιόταν σε υπερβολικό βαθμό με το ίντερνετ και τα κοινωνικά δίκτυα. Τέλος ένα 25% ανήκει και στους δύο προηγούμενες κατηγορίες.

Ωστόσο, σε σύγκριση με τους βαρείς χρήστες των κινητών, οι παθιασμένοι με το ίντερνετ δεν είχαν ενεργή  σεξουαλική ζωή αλλά επιδίδονταν σε επικίνδυνες πράξεις όπως το αλκοόλ και οι έντονοι καβγάδες.

"Αν οι γονείς προσέχουν ότι τα παιδιά τους ασχολούνται με το κινητό και το ίντερνετ σίγουρα έχουν παρατηρήσει και κάτι άλλο", αναφέρει ο επικεφαλής της έρευνας Δρ. Σκοτ Φράνκ.

Σύμφωνα και με ανάλογη έρευνα του ιδρύματος Kaiser Family σχεδόν τα μισά παιδιά ηλικίας 8 με 18 στέλνουν περί τα 118 γραπτά μηνύματα στο κινητό σε καθημερινή βάση.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Σεξ και Σχέσεις
SHARE: