Pokemon Gο: Το παιχνίδι που μας σηκώνει από τους καναπέδες μας

default image

Πώς ένα ηλεκτρονικό παιχνίδι μπορεί να γίνει νέα τάση στη γυμναστική; Αν έχετε κολλήσει ήδη με το Pokemon Go, οι επιστήμονες έχουν καλά νέα για την υγεία σας

Τα video games μέχρι τώρα ήθελαν τους χρήστες καθηλωμένους μπροστά σε μια οθόνη, με αποτέλεσμα να δέχονται τα “πυρά” των γιατρών καθώς δεν ενθάρρυναν τους νέους να ασκούνται σωματικά. Αυτό όμως συνέβαινε μέχρι τώρα, γιατί το Pokemon Go αλλάζει και σ’ αυτό τον τομέα τα δεδομένα και παίρνει με το μέρος του τους επιστήμονες.

Ξεχάστε τα video games που μας θέλουν μπροστά από μια οθόνη. Το Pokemon Go βάζοντας τον εικονικό κόσμο του παιχνιδιού να αλληλεπιδρά με τον πραγματικό κατάφερε να σηκώσει από τον καναπέ χιλιάδες χρήστες που ξεκίνησαν να ψάχνουν pokemon σε κάθε πιθανό και απίθανο μέρος, διανύοντας σε πολλές περιπτώσεις μεγάλες αποστάσεις.

 

Έτσι, θέλοντας και μη, οι gamers πέρα από την ψυχαγωγία τους έκαναν και τη γυμναστική τους! Τα στοιχεία που κατέγραψε εφαρμογή σε smartwatch που μετρά τα επίπεδα άσκησης των χρηστών είναι θεαματικά. Από τη μέρα κυκλοφορίας του παιχνιδιού καταγράφεται κατακόρυφη αύξηση της σωματικής άσκησης κάτι που κάνει τους επιστήμονες να το βλέπουν με καλό μάτι. “Είναι μια θετική εξέλιξη” δηλώνει καθηγητής σε Κέντρο Ερευνών Ανθρώπινης Συμπεριφοράς στη Βρετανία, σύμφωνα με τη DailyMail, που βλέπει έναν αναπάντεχο σύμμαχο υπέρ της σωματικής άσκησης.

 

Επιπλέον, οι επιστήμονες υποστηρίζουν  πως το Pokemon Go μπορεί πέρα από τη σωματική άσκηση μπορεί να επιφέρει και καλύτερη ψυχική υγεία, αφού βγάζοντας τους χρήστες από το σπίτι, τους φέρνει σε επαφή με άλλους ανθρώπους που παίζουν το παιχνίδι με αποτέλεσμα να υπάρχει καλύτερη διάθεση και κοινωνικοποίηση σε αντίθεση με τα παιχνίδια “παλαιού” τύπου που υπήρχε μεγάλη πιθανότητα να απομονώσουν τους gamers από τον έξω κόσμο.

Για την επιστημονική κοινότητα είναι ακόμη νωρίς για περαιτέρω συμπεράσματα όμως τα πρώτα δείγματα είναι ενδιαφέροντα. Το σίγουρο είναι πως διαβάζοντας τα παραπάνω οι υπεύθυνοι του παιχνιδιού τρίβουν τα χέρια τους βλέποντας το Pokemon Go  μέρα με τη μέρα να σπάει κάθε ρεκόρ δημοτικότητας προκαλώντας μια νέα μανία σε όλο τον πλανήτη.

(Πληροφορίες Dailymail)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα