40 χρόνια μετά: Ο Πάουελ μιλά για τον Ιησού από τη Ναζαρέτ

40 χρόνια μετά: Ο Πάουελ μιλά για τον Ιησού από τη Ναζαρέτ

Ο πρωταγωνιστής του Φράνκο Τζεφιρέλι βλέπει και σχολιάζει για πρώτη φορά από το 1977 τα επεισόδια της καθηλωτικής σειράς

Η μορφή του ηθοποιού με τα μεγάλα γαλάζια μάτια, Ρόμπερτ Πάουελ, έχει ταυτιστεί στη συνείδηση του κοινού με την εικόνα του Θεανθρώπου.

Ο 72χρονος σήμερα πρωταγωνιστής της τηλεοπτικής μίνι σειράς «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ» σε σκηνοθεσία Φράνκο Τζεφιρέλι, καλείται να ενσαρκώσει ξανά τον ρόλο του Ιησού 40 χρόνια μετά, στη νέα τηλεοπτική σειρά του Smithsonian Channel  με τίτλο «Ο αληθινός Ιησούς της Ναζαρέτ».

Πρόκειται για μια μίνι σειρά που μέσα από τέσσερα επεισόδια θα επιχειρήσει να ρίξει "φως" σε όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες για τον Χριστό.

Η πρεμιέρα της σειράς αναμένεται την Κυριακή του Πάσχα που εφέτος είναι κοινή για την ορθόδοξη και την καθολική εκκλησία.

Το Wrap παρουσίασε ένα απόσπασμα από το πρώτο επεισόδιο της νέας σειρά, στο οποίο ο Πάουελ παρακολουθεί και σχολιάζει για πρώτη φορά σε τέσσερις δεκαετίες τη σειρά «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ». «(Θυμάμαι) δεν μπορούσαν να βρουν κάποιον κατάλληλο για τον ρόλο του Ιησού. Και ο Φράνκο (Τζεφιρέλι) με είδε στο θέατρο, σηκώθηκε από τη θέση του και είπε "Αυτός είναι ο Ιησούς μου"» λέει για τον σκηνοθέτη της θρυλικής σειράς.

«Διάβασα τα τέσσερα Ευαγγέλια. Διάβασα τα πάντα, ό,τι μπορούσα να βρω, προσπαθώντας να εντοπίσω στοιχεία για το ποιος ήταν ο Ιησούς, σαν άνθρωπος. Δεν υπάρχει κανένα στοιχείο, στα Ευαγγέλια αναφέρεται ότι ο Χριστός έκανε αυτό και εκείνο, αλλά πουθενά δεν λένε "με μια σπίθα στα μάτια του", ή "χαμογελώντας, "με ειρωνεία" κ.ά. Δεν γράφουν τίποτα τέτοιο. Αυτό που μπορεί να κάνει κανείς ωστόσο είναι να αφήσει το κοινό να δώσει τη δική του ερμηνεία. Επομένως όσα λιγότερα έκανα εγώ, τόσα περισσότερα είδε ο κόσμος στον Ιησού τους».

Δείτε το απόσπασμα:

Η σειρά του Smithsonian Channel ακολουθεί τον 72χρονο ηθοποιό σε ένα ταξίδι στους Αγίους Τόπους, κατά το οποίο ο Πάουελ συνομιλεί με αρχαιολόγους και επιστήμονες σε μια προσπάθεια να διερευνήσει και να ανασυνθέσει την πραγματική ιστορία του Θεανθρώπου που άλλαξε την ιστορία και και ενέπνευσε δισεκατομμύρια πιστών. 
 

(Με πληροφορίες από The Wrap, φωτογραφία: Joel Ryan/Invision/AP)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Πέθανε ο Φράνκο Τζεφιρέλι

Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ: 5 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για την επική σειρά

Φράνκο Τζεφιρέλι: 5 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για τον μεγάλο Ιταλό σκηνοθέτη

7 ταινίες που γύρισε ο Τζεφιρέλι εκτός από αυτή που ξέρεις

SHARE: