Αντιγόνη Κουλουκάκου: Η ερωτική απελευθέρωση, ο James Bond και η πρόταση γάμου

Αντιγόνη Κουλουκάκου: Η ερωτική απελευθέρωση, ο James Bond και η πρόταση γάμου
Αντιγόνη Κουλουκάκου Glomex

Η αγαπημένη ηθοποιός μίλησε για την ερωτική απενεχοποίηση και τη γυναικεία απελευθέρωση, περιγράφοντας πώς το βίωσε η ίδια. Οι ξένες ταινίες που παρολίγον να παίξει και η πρόταση γάμου από τον σύντροφό της.

Στην εκπομπή “Στούντιο 4” της ΕΡΤ βρέθηκε καλεσμένη το απόγευμα της Παρασκευής (09/06) η γνωστή ηθοποιός Αντιγόνη Κουλουκάκου, η οποία υποδύεται την Ιουλία Βρεττάκου στην αγαπημένη τηλεοπτική σειρά “Γη της ελιάς”. Μίλησε, μεταξύ άλλων, για την υποκριτική, για την πρόταση γάμου που της έκανε ο σύντροφός της, αλλά και για την γυναικεία απελευθέρωση, εξηγώντας πώς τη βίωσε η ίδια.

Όπως εξομολογήθηκε η ίδια, την πρώτη οντισιόν για ρόλο την έχασε λόγω “ελληνικού διαβατηρίου”. “Οι Ελληνίδες δεν είχαν ευκαιρία, για το μάρκετινγκ δεν είχες εκτόπισμα, όπως θα είχες αν ήσουν Γαλλίδα, γιατί η βιομηχανία είναι πολύχρονη”, είπε, ενώ πρόσθεσε για τα πρώτα χρόνια της καριέρας της: Έλεγα “θα τα παρατήσω”, έκλαιγα συνέχεια. Δεν έλεγα όμως ότι δεν κάνω για αυτή τη δουλειά, έλεγα πότε θα μου δοθεί η ευκαιρία να αποδείξω τι μπορώ να κάνω”.

Η δημοφιλής ηθοποιός μίλησε για τις ξένες ταινίες που παρολίγον να παίξει, όπως οι “Ocean’s Eleven”, “To Rome with Love” και τρία “James Bond”, αναφέροντας ότι έφτανε πάντα πολύ κοντά, μέχρι την τελική τριάδα, αλλά κατέληγε να μην την παίρνουν στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Μιλώντας για το πώς της έκανε πρόταση γάμου ο αγαπημένος της, Νίκος Ράικος που είναι ψυχολόγος στο επάγγελμα, είπε: Ανοίγαμε τα δώρα τα Χριστούγεννα και ανάμεσα στα δώρα βλέπω ένα κουτάκι, εγώ νόμιζα ότι θα είναι κάποιο κόσμημα, αλλά τελικά ήταν δύο βέρες. Πήραμε ένα βυζαντινό δαχτυλίδι, το προσαρμόσαμε σε εμάς και το κάναμε βέρες. Έχω δαχτυλίδι αρραβώνων, είναι πάλι ένα βυζαντινό δαχτυλίδι με μία πέρλα. Αυτές τώρα είναι οι βέρες, με τις οποίες θα παντρευτούμε όταν με το καλό το αποφασίσουμε να πάμε επισήμων στην εκκλησία. Είμαστε σαν παντρεμένοι έτσι και αλλιώς, δεν αλλάζει κάτι“.

Επίσης, η Αντιγόνη Κουλουκάκου αναφέρθηκε στις πτυχές του χαρακτήρα της, αλλά και στα κοινωνικά στερεότυπα, λέγοντας: “Δεν είμαι ενοχική στη χαρά, αλλά έχω προσπαθήσει πάρα πολύ να το αποτινάξω από πάνω μου όλα αυτό. Με έχουν μεγαλώσει με το “μούτρωσε τώρα η Νάνσυ, κάτι της είπα ή κάτι της έκανα, εγώ φταίω”. Έτσι μας έχουν μεγαλώσει και πιστεύω πως αυτό συμβαίνει μόνο στην Ελλάδα. Επίσης, αυτό που συμβαίνει με τις νεκροφόρες στο δρόμο. Βλέπουμε μια νεκροφόρα που μεταφέρει έναν νεκρό, δεν χτυπάς μόνο ξύλο, αλλά κάνεις και άλλα. Δηλαδή όλα αυτά τα έχω σταματήσει και δεν τα χρησιμοποιώ πια. Γελάω, ξέρω ότι μπορεί την επόμενη στιγμή να κλαίω, δεν το αποδίδω όμως στο ότι συμβαίνει “επειδή δεν χτύπησα ξύλο”. Είναι μέσα στη ζωή και το να γελάσω και το να κλάψω“.

Και στη συνέχεια εξομολογήθηκε: “Μου πήρε πολύ καιρό να αλλάξω αυτό το μοτίβο. Στα 28 κάτι σου συμβαίνει. Εγώ στα 28 συνειδητοποίησα μια απενοχοποίηση ερωτική, δηλαδή αρχίζεις και ανακαλύπτεις το σώμα σου και αρχίζεις να αισθάνεσαι πιο άνετα με αυτό. Ανακάλυψα πως δεν είναι ντροπή να θέλεις κάποια πράγματα ή δεν είναι ντροπή να τα αναζητάς ή δεν είναι ντροπή να είσαι εξοικειωμένος με το σώμα σου. Γιατί ήμουν στο εξωτερικό, δούλευα ως μοντέλο τότε και είχα φίλες από όλα τα μέρη του κόσμου που ήταν πιο άνετες με το κορμί τους. Δηλαδή πηγαίναμε στην θάλασσα, έμεναν γυμνές με τα παιδάκια τους και ήταν φυσιολογικό. Εγώ ήμουν η μόνη που φόραγα το μαγιό γιατί ντρεπόμουν και λες “ώπα”. Οπότε εκεί στα 28 αρχίζεις να συνειοδητοποιείς πως σε έχουν μάθει λάθος και πως πρέπει να ντρέπεσαι για κάποια πράγματα γιατί δεν σου έχει μιλήσει κανένας“.

Μετά, στα 33, γίνεται μια άλλη απελευθέρωση που είναι μεγαλύτερη και είναι αυτή της γυναίκας, της ανεξαρτησίας, πως μπορείς να κάνεις αυτά που κάνει και ο άνδρας. Αλλά συνειδητοποιώ ότι τα κάνω με διαφορετικό τρόπο και πρέπει να με αποδέχεσαι για την διαφορετικότητα μου. Εγώ το έχω από μικρή αυτό το πράγμα και δεν έλεγα ποτέ ότι είμαστε ίδιοι ούτε ότι είμαστε ίσα” κατέληξε η γνωστή ηθοποιός.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα