Big Brother: Ο “μεγάλος αδερφός” επιστρέφει στην Ελλάδα

Big Brother: Ο “μεγάλος αδερφός” επιστρέφει στην Ελλάδα

Ακριβώς 17 χρόνια μετά την εμφάνισή του στην ελληνική τηλεόραση, το reality παίρνει ξανά ζωή στο... σπίτι που το πρωτο-φιλοξένησε.

Πέρασαν 17 χρόνια από την πρώτη φορά που είδαμε ένα reality εγκλεισμού στην ελληνική τηλεόραση. Ήταν Σεπτέμβριος του 2001 και μπορεί ο κόσμος να σοκάρονταν μπροστά στην πτώση των Δίδυμων Πύργων, στην ελληνική τηλεοπτική πραγματικότητα όμως, οι τηλεθεατές εθίζονταν για πρώτη φορά στην «κλειδαρότρυπα».

Ο ΑΝΤ1 έφερνε στην Ελλάδα το Big Brother, το reality εγκλεισμού που εισήγαγε πρώτο στην παγκόσμια τηλεοπτική πραγματικότητα προγράμματα προσαρμοσμένα πάνω σε απλούς ανθρώπους, του οποίους η κάμερα θα παρακολουθούσε 24/7, σε κάθε τους δραστηριότητα.

Η φρενίτιδα του Big Brother «κόλλησε» και τους Έλληνες, που κολλούσαν μπροστά στην τηλεόραση για να παρακολουθήσουν την Μαίρη Σκόρδου, τους “κουμπάρους” Πρόδρομο και Τσάκα και τόσους άλλους απλούς καθημερινούς ανθρώπους που εν μία νυκτί γίνονταν πρωταγωνιστές σε ένα έργο χωρίς σενάριο και σκηνοθέτη. Το εγχείρημα εισήγαγε για τα καλά τα παιχνίδια αυτά στην ελληνική τηλεόραση, αφού του Big Brother ακολούθησαν δεκάδες άλλα παρόμοια προγράμματα από όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς (ακόμη και το μικρό τότε Star είχε επιχειρήσει να κάνει show για ευτραφείς κυρίους και κυρίες που θα έμπαιναν στο Gym Show με σκοπό να χάσουν βάρος).

Ο τελικός μεταξύ των κουμπάρων, το βράδυ της Παραμονής Πρωτοχρονιάς προκάλεσε σοκ. Αντί να τραγουδάμε και να μετράμε αντίστροφα για το νέο έτος, το 2002, παρακολουθούσαμε τον Ανδρέα Μικρούτσικο στα ντουζένια του να μηχανορραφεί live και τον Τσάκα ως “γνήσιο” (#NOT) αρσενικό να αναποδογυρίζει τραπέζια στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων. Ο τελικός είχε σημειώσει τηλεθέαση 80%.

Το Big Brother σήμερα

Ακολούθησαν τέσσερις ακόμη σεζόν Big Brother, τρεις από τη συχνότητα του ΑΝΤ1 και μία από τον ALPHA το 2010, με παρουσιάστρια την Ρούλα Κορομηλά, χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία. Μόλις ένα μήνα αφότου ξεκίνησαν τα νέα προγράμματα των καναλιών, κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο η φήμη πως ο ΑΝΤ1 σκοπεύει να επανέλθει στο πρώτο εκείνο reality που του χάρισε στιγμές τηλεοπτικής δόξας, τουλάχιστον σε ό, τι αφορά τα νούμερα τηλεθέασης.

Το News24/7 σε επικοινωνία του με τον σταθμό, επιβεβαίωσε την πληροφορία πως σχεδιάζεται η επιστροφή του Big Brother στο δεύτερο μισό της σεζόν. 

Το reality θα είναι ένα από τα προγράμματα που κρατά στη φαρέτρα του το Μαρούσι για το υπόλοιπο της σεζόν που αποδεικνύεται πολύ απαιτητική και ανταγωνιστική. Για την ώρα, οι μάχες είναι σκληρές χωρίς να έχει μπει στην αρένα το νέο κανάλι OPEN, που κάνει επίσημα πρεμιέρα στις 24 Οκτώβρη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα