Χαραλαμπόπουλος: “Όταν τελειώνει μια παράσταση νιώθω ‘μηδενικό'”

Χαραλαμπόπουλος: “Όταν τελειώνει μια παράσταση νιώθω ‘μηδενικό'”
Βασίλης Χαραλαμπόπουλος glomex

Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος άνοιξε τα χαρτιά του στο "Στούντιο 4" και μίλησε για την προσωπική του ζωή, την ανάγκη του για διαφυγή από την πίεση της δουλειάς και γιατί μετά από κάθε παράσταση αισθάνεται "μηδενικό".

Τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο φιλοξένησαν το μεσημέρι της Πέμπτης (12/01) στο “Στούντιο 4” της ΕΡΤ η Νάνσυ Ζαμπέτογλου και ο Θανάσης Αναγνωστόπουλος με τον ηθοποιό να ανοίγει τα χαρτιά του και να μιλάει για όλα.

Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στα άγχη και την πίεση της δουλειάς του ηθοποιού, κάτι που ίσως δεν βλέπει και δεν γνωρίζει ο περισσότερος κόσμος, γιατί όπως εξήγησε, “πρέπει να αποδείξεις πρώτα στον εαυτό σου ότι αξίζεις και για το επόμενο βήμα γιατί κάθε φορά τρελαινόμαστε στα ‘επόμενα βήματα’ […] Την άλλη Κυριακή τελειώνει ο ‘Κουρέας της Σεβίλλης’. Την άλλη Δευτέρα μετά από εκείνη την Κυριακή νιώθω ότι είμαι ένα μηδενικό με την καλή έννοια. Ξεκινάω πάλι από το μηδέν για κάτι καινούργιο που θα έρθει και που πρέπει να αγωνιστώ πολύ περισσότερο γιατί δεν είμαι και μικρό παιδί πια”.

Σε μία σπάνια αναφορά για την προσωπική του ζωή, ο ίδιος μίλησε με τρυφερά λόγια για τη σύζυγό του Λίνα Πρίντζου, περιγράφοντας πτυχές της καθημερινότητάς τους. “Δεν πιέζει ο ένας τον άλλον για τίποτα, ονειρευόμαστε, μπορεί να μη γίνονται όλα τα όνειρα πραγματικότητα αλλά σημασία έχει ότι μετά από τόσα χρόνια είμαστε μαζί. Εγώ δεν καταλαβαίνω αν με έχει αλλάξει, αλλά σίγουρα μου έχει κάνει πολύ καλό […] Με κινητοποιεί σε πολλά πράγματα, στο ότι βλέπει πράγματα που εγώ δεν μπορώ να δω με την πρώτη. Δηλαδή, θα δει κατευθείαν αν κάπου υπάρχει ανάγκη για κάτι και ανθρωπιστικά και για άλλα. Έχουμε φτάσει στο στάδιο της ελευθερίας που δίνει ο ένας στον άλλον, δηλαδή αυτή τη στιγμή η Λίνα είναι στο Πήλιο και εγώ είμαι εδώ. Δεν έχουμε αυτό το ότι σε έχω ανάγκη να είσαι κάθε μέρα μαζί μου. Υπάρχει μία περίεργη, ωραία εμπιστοσύνη και ελευθερία θα μπορούσα να πω”, ανέφερε ο ηθοποιός αποκαλύπτοντας μεταξύ άλλων πως η σύζυγός του βούτηξε για τον Σταυρό στα Θεοφάνεια.

Με αφορμή τις μεγάλες επιτυχίες που έχει στο ενεργητικό του, ο ίδιος μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετώπιζε τον πρώτο καιρό με τη μεγάλη αναγνωρισιμότητα, που τον έκαναν αρχικά να κλειστεί περισσότερο στο σπίτι και στη συνέχεια “άρχισα να βγαίνω και να συνειδητοποιώ ότι αγωνιούσες τόσα χρόνια για να πας καλά σε αυτή δουλειά, αφού τα πας καλά σημαίνει ότι αναπόφευκτα αρέσεις στον κόσμο […] Από τα ‘Εγκλήματα και μετά, ζω σε ένα άλλο σύμπαν. Σε ένα σύμπαν που περπατάω στα πεζοδρόμια και απέναντι οι άνθρωποι που έρχονται χαμογελάνε. Αυτό το ζω πολλά χρόνια στη ζωή μου”.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος μίλησε για τα “κακώς κείμενα” του καλλιτεχνικού χώρου, αλλά και για τον τρόπο με τον οποίο ο ίδιος καταφέρνει να απέχει από την τοξικότητα.

“Είναι μία στάση ζωής που ο καθένας κρατάει. Πιστεύω ότι αν δεν έχεις λύσει κάποια πράγματα με τον εαυτό σου είναι πολύ επικίνδυνο μέσα από αυτή τη δουλειά να βγουν τα πολύ χειρότερα κομμάτια του χαρακτήρα σου. Αν ψάχνεις τη σημαντικότητά σου μέσα από τη δουλειά ως άνθρωπος, έχεις χάσει το παιχνίδι. Αν έχεις ένα γερό background προσωπικό είτε από την οικογένεια, είτε από τους φίλους, νιώθεις ότι η προσωπικότητά σου είναι τέτοια που δεν έχεις ανάγκη μέσα από τη δουλειά να πεις αυτό το ‘ξέρεις ποιος είμαι εγώ’ και να επιβληθείς […] Σε αυτή τη δουλειά είναι ένα περίεργο ναρκωτικό το χειροκρότημα, το να έρχεται ο κόσμος και να σε κάνει να νιώθεις ότι είσαι κάποιος”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα