Δυο από τους 8 βασικούς χαρακτήρες του “Lost” φτιάχτηκαν για να πεθάνουν νωρίς

Δυο από τους 8 βασικούς χαρακτήρες του “Lost” φτιάχτηκαν για να πεθάνουν νωρίς
O Jorge Garcia, στο πάνελ της Disney ABC Television Critics Association, το Γενάρη του 2010, πριν την έκτη και τελευταία σεζόν του 'Lost'. @2021 AP Photo/Chris Pizzello

Έντεκα χρόνια μετά την ολοκλήρωση του "Lost", μιας εκ των καλύτερων τηλεοπτικών σειρών όλων των εποχών, ένας από τους οκτώ 'χαρακτήρες' που άντεξαν από την αρχή μέχρι το τέλος αποκάλυψε πως η αρχική του 'μοίρα' ήταν ο 'θάνατος' μετά την πρώτη χρονιά. Δεν ήταν ο μόνος.

To ‘Lost’ δεν είναι απλά μια τηλεοπτική σειρά, αλλά αυτή που ‘αιχμαλώτησε’ εκατομμύρια τηλεθεατές σε όλον τον κόσμο (μόνο στις ΗΠΑ κατά μέσο όρο παρακολούθησαν την πρώτη σεζόν 16.000.000 άνθρωποι) και σύμφωνα με τους κριτικούς είναι μια εκ των καλύτερων όλων των εποχών. Υπήρξε και εκ των πιο διχαστικών, με τον τρόπο που ολοκληρώθηκε να ‘πονοκεφαλιάζει’ τους δημιουργούς για μήνες και τελικά, να μην αφήνει όλο το λαό ευχαριστημένο -κυρίως γιατί αυτό ήταν αδύνατο.

Αργότερα έγινε γνωστό πως μετά τη δεύτερη σεζόν ούτε οι σεναριογράφοι ήξεραν τι θα γίνει, αφού δημιουργούσαν την επόμενη μέρα ενώ ήταν σε εξέλιξη η σειρά. Και όλοι σκέφτονταν ό,τι πιο παράλογο μπορούσε να σκεφτεί ανθρώπινος νους.

Η πολυβραβευμένη δουλειά που εμπνεύστηκε ο Lloyd Braun -επικεφαλής του ABC το 2004- από την ταινία Cast Away και το reality show που κάνει επιτυχία μέχρι σήμερα και είναι το Survivor, είχε 14 ομιλούντες ρόλους για αρχή. Περιοδικά κάποιοι ‘πέθαιναν’ και άλλοι ‘εμφανίζονταν’. Ανάλογα με το τι χρειαζόταν. Σε αυτό το concept υπήρξαν ‘χαρακτήρες’ που αρχικά, είχαν προγραμματιστεί να ‘εξαφανιστούν’ με την ολοκλήρωση μιας σεζόν, αλλά τελικά ‘κράτησαν’ περισσότερο.

Μια τέτοια περίπτωση ήταν ο ρόλος που ερμήνευσε ο Daniel Dae Kim: ο Jin-Soo Kwon επρόκειτο να ‘ζήσει’ μόνο στην πρώτη σεζόν και τελικά ‘έβγαλε’ και το φινάλε.

Όπως εξηγεί έντεκα χρόνια μετά ο Κορεάτης σταρ, σε συνέντευξη του στο Vulture, η οποία δημοσιεύτηκε στις 12/4 “ανησυχούσα διαρκώς για το αν θα ‘σκοτωθώ’. Μεταξύ μας ήταν ένας ή δύο εκείνοι που ήταν ασφαλείς. Όλοι οι άλλοι γυρίζαμε τις σελίδες με το σενάριο, αμέσως μόλις τις παίρναμε στα χέρια μας, για να δούμε αν θα επιβιώσουμε. Από ό,τι έχω καταλάβει, το πλάνο που με αφορούσε ήταν να ‘πεθάνω’ την πρώτη σεζόν. Δεν ήμουν πολύ συμπαθητικός χαρακτήρας και ως εκ τούτου, θα ήταν εύκολο να ‘σκοτωθώ’, χωρίς να χάσει κάτι η σειρά. Μέσω μιας σειράς τυχερών γεγονότων, κατάφερα να μείνω έως το φινάλε”.

Αποκάλυψε και ότι χρωστά τη ‘ζωή’ του σε μια εκ των σεναριογράφων, την Monica Macer. “Μου αρέσει και να σκέφτομαι ότι δεν ήμουν τόσο τραγικός, ώστε να μην αξίζω να είμαι στο σόου”.

Εκ των αναρίθμητων ηθοποιών που πέρασαν από το ‘Lost’ μόλις οκτώ ‘κράτησαν’ από την αρχή έως το τέλος. Δηλαδή, έπαιξαν και στα 118 επεισόδια των έξι κύκλων. Ας δούμε ποιοι είναι, αφού πρώτα δούμε το trailer της πρώτης σεζόν, για να θυμηθούμε και πώς ήταν οι ηθοποιοί

Daniel Dae Kim (Jin-Soo Kwon)

Ο γεννημένος στο Μπουσάν της Κορέας, στις 4-8 του 1968 Kim Dae-hyun και μεγαλωμένος στη Νέα Υόρκη, έπαιξε μετά το ‘Lost’ στο ‘Hawaii Five-0’, δεν υπάρχει χρόνος που να μην έκανε τουλάχιστον μια δουλειά, έγινε παραγωγός της αμερικανικής έκδοσης του ‘Good Doctor’ (είναι βασισμένο σε κορεατικό σενάριο) και ζει στη Χονολουλού με την οικογένεια του. Στη συνέντευξη στο Volture είπε ότι είχε ενημερώσει πολλές φορές τους σεναριογράφους του ‘Lost’ για τα ασιατικά στερεότυπα που τονίζονταν στην τηλεοπτική του σχέση με την Yunjin Kim -με τον έντονο άνδρα και την υποτακτική γυναίκα. “Μόλις διάβασα τον πιλότο, ήξερα πως έχω να κάνω με ‘ναρκοπέδιο’. Μίλησα με τους σεναριογράφους, μου είπαν να τους εμπιστευτώ και όλα εξελίχθηκαν εξαιρετικά”.

Matthew Chandler Fox (Charlie Salinger)

O γεννημένος στις 14/7 του 1966, Fox δεν ήταν η πρώτη επιλογή για το ρόλο του Jack Shephard, κατά δήλωση εκ των βασικών δημιουργών της σειράς στην Independent https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/tv/news/lost-jack-matthew-fox-actors-b1832588.html. Ποιος ήταν; Ο Justin Theroux, πρώην σύζυγος της Jennifer Aniston. Αλλά δεν ενδιαφερόταν. Μετά το ‘Lost’ ο -πτυχιούχος στα οικονομικά από το Columbia- Fox εργάστηκε στον κινηματογράφο έως το 2015. Μετά αποχώρησε από τη showbiz. Τον Αύγουστο του 2011 κατηγορήθηκε για επίθεση σε γυναίκα οδηγό αστικού λεωφορείου στο Cleveland. Δεν του απαγγέλθηκαν κατηγορίες. Η οδηγός έκανε μήνυση, αλλά επίσης δεν είχε τύχη. Το 2012 συνελήφθη γιατί οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ και μετά αποκάλυψε τη σκέψη του να αποσυρθεί, γιατί δεν λάμβανε ποιητικές ευκαιρίες. Είναι παντρεμένος και έχει δυο παιδιά.

Naveen Andrews (Sayid Jarrah)

Ο γεννημένος στις 17/1 του 1969 στο Λάμπεθ του Ηνωμένου Βασιλείου (οι γονείς του είχαν μεταναστεύει εκεί από την Κεράλα της Ινδίας), Naveen William Sidney Andrews εργάστηκε και στην τηλεόραση και στον κινηματογράφο, μετά το ‘Lost’. Για παράδειγμα, ήταν μέλος του cast του Sense8, μεταξύ πολλών άλλων. Το 2010 πήρε την αμερικανική υπηκοότητα. Ένα χρόνο νωρίτερα, είχε πάρει την πλήρη επιμέλεια του αγοριού που είχε αποκτήσει με την ηθοποιό Elena Eustache. Έχει αποκαλύψει πως τη δεκαετία του ’90 ήταν εθισμένος στο αλκοόλ και για δυο χρόνια στην ηρωίνη. Η τελευταία δουλειά που ‘έκλεισε’ είναι για το Dropout, σειρά του Hulu, βασισμένη στη ζωή της Elizabeth Holmes και την εταιρία της, Theranos. Θα υποδυθεί τον συνεργάτη της επιχειρηματία, ο οποίος ήταν και ‘κρυφός’ της δεσμός. Την Holmes θα υποδυθεί η Amanda Seyfried.

Terry O’Quinn (John Locke)

Για να μπορεί να αφοσιωθεί στο ρόλο του στο ‘Lost’, ο γεννημένος στις 15/7 του 1952 στο Μichigan, Quin είχε μετακομίσει από τη Βαλτιμόρη στη Χαβάη, με την τότε σύζυγο του, Λόρι έως το τέλος των γυρισμάτων. Για να μπορεί να είναι σε ‘φόρμα’ εγκατέλειψε το αλκοόλ και άρχισε την υγιεινή διατροφή. Είχε παραδεχθεί ότι δεν κατάλαβε πόσο ενδιαφέρον είχε ο ρόλος του, πριν το τρίτο επεισόδιο της πρώτης σεζόν. Από τότε του αφιερώθηκε. Αφότου τελείωσε το συγκεκριμένο ‘ταξίδι’, τελείωσε και ο γάμος του με τη Lori, με την οποία απέκτησαν δυο παιδιά. Το Φλεβάρη του 2021 πήρε ρόλο στην επικείμενη σειρά θρίλερ του Netflix, με τίτλο ‘Pieces of her’ -βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο της Karin Slaughter. Όπως και ο Kim, έπαιξε στο Hawaii Five-0, ενώ είχε δουλειά στο Blacklist, το Castle Rock, το FBI Μost Wanted και άλλες επιτυχίες.

Evangeline Lilly (Kate Austen)

Η γεννημένη (3/8/1979) στην Αλμπέρτα του Καναδά, Lilly ήταν 25 όταν άρχισε το ‘Lost’. Έγινε ‘η αποκάλυψη’ της χρονιάς. Το 2006, ενώ εκείνη ήταν στα γυρίσματα της σειράς κάηκε το σπίτι της. ‘Έχασε’ όλα της τα υπάρχοντα. Δήλωσε απελευθερωμένη. Το 2007 αναδείχθηκε και ‘η πιο σέξι γυναίκα στην τηλεόραση’. Το 2008 πρωταγωνίστησε στη βραβευμένη με Oscar, ταινία με τίτλο ‘Hurt Locker’. Εκείνη έλεγε πως “η υποκριτική είναι η δουλειά μου. Όχι το όνειρο μου, το ‘είναι’ μου”. Προτεραιότητες της ήταν η συγγραφή και τα παιδιά της. Εγκατέλειψε για λίγο το 2010. Έκτοτε είχε πολλές προτάσεις, αλλά απέρριψε τη συντριπτική πλειοψηφία αυτών. Το 2013 κυκλοφόρησε το πρώτο της βιβλίο. Όταν προέκυψε το σκάνδαλο με τον Harvey Weistein, είχε δηλώσει πως “όπως όλες οι γυναίκες, με ακούμπησαν άνδρες εκεί όπου δεν ήθελα να με ακουμπήσουν και είχα τραυματικό και μη υγιές σεξ. Εγκατέλειψα, σκεπτόμενη πως δεν θέλω να ξαναδουλέψω ποτέ σε αυτόν το χώρο. Μισούσα τη φήμη. Είχα περάσει 6 χρόνια σε μια σειρά, δούλευα 12 ώρες τη μέρα και περνούσα τη μέρα μου με φωνές, κλάματα και οργή. Δεν ήμουν έμπειρη ηθοποιός και δεν είχα τα ‘εργαλεία’ να διαχειριστώ ό,τι συνέβη. Υπέφερε ο χαρακτήρας που υποδυόμουν και μαζί του υπέφερα και εγώ”. Κατέληξε στο ότι “επειδή δεν έχω πέος, δεν ακουγόταν η φωνή μου”. Μετά το ξέσπασμα της πανδημίας, αρνήθηκε να τιμήσει την καραντίνα, επαναλαμβάνοντας ότι “εκτιμώ την ελευθερία περισσότερο από ό,τι τη ζωή’. Γνώρισε την κατακραυγή του κόσμου και ζήτησε συγγνώμη. Τα τελευταία χρόνια ζει με τον πατέρα της, που έχει λευχαιμία. Είναι μητέρα δυο παιδιών.

Yunjin Kim (Sun)

Η γεννημένη στις 7/11 του 1973, στη Σεούλ της Κορέας, Kim μεγάλωσε στο Staten Island όπου μετανάστευσαν οι γονείς της, όταν εκείνη ήταν 10 χρόνων. Σπούδασε υποκριτική στη London Academy of Performing Arts και πήρε μεταπτυχιακό από το Boston University. Παράλληλα, μελετούσε πολεμικές τέχνες και χωρό. Ξεκίνησε την καριέρα της σε δουλειές στο MTV και από εκεί πήγε σε ‘σαπουνόπερες’ του ABC. Εκεί γύρισε το 2013 για το Mistresses, ενώ το 2018 γύρισε και στην κορεατική τηλεόραση για το Ms.Ma,Nemesis. Από τότε δουλεύει στη χώρα που γεννήθηκε. Στο Lost ήταν η ‘σύζυγος’ του Kim.

Josh Holloway (James ‘Sawyer’ Ford)

Ο γεννημένος στις 20/7 του 1969 Holloway ήταν μοντέλο πριν γίνει ηθοποιός και μετά παραγωγός. “Ήμουν τόσο βέβαιος πως θα με ‘σκοτώσουν’ μετά την πρώτη σεζόν, που δεν πέταξα τα κουτιά από τη μεταφορά των πραγμάτων μου στη Χαβάη. Τόσο αντιπαθής ήταν ο χαρακτήρας μου. Πάλεψα να τον κάνω αρεστό”. Μετά το τέλος του ‘Lost’ έκανε πρόταση γάμου στην επί χρόνια σύντροφο του, Yessica Kumala και αποδέχθηκε ρόλο στο Mission:Impossible-Ghost Protocol. Με την Kumala παντρεύτηκαν τον Οκτώβρη του 2004 και απέκτησαν δυο παιδιά. Στο πλούσιο βιογραφικό του, δεν υπάρχει ‘κενό’ για τον ‘εκ των 50 πιο όμορφων ανθρώπων του πλανήτη’ (σύμφωνα με το People του 2005). Mπορείτε να τον δείτε στη σειρά ‘Yellowstone’, στο Netflix. Επίσης, επιλέχθηκε για το ‘Duster’, νέα σειρά του ΗΒΟ.

Jorge Garcia (Hugo ‘Hurley’ Reyes)

Ο γεννημένος στις 28/4 του 1973, Garcia δηλώνει stand up comedian, ενώ έχει και podcast -το οποίο είναι αφιερωμένο στο ιαπωνικό είδος κινηματογράφου και τηλεόρασης με το όνομα ‘kaiju’ (αφορά γιγαντιαία τέρατα). Είχε πτυχίο επικοινωνιών από το UCLA, ‘απολυτήριο’ από σχολή υποκριτικής του Beverley Hills και έξι χρόνια εργασίας σε κατάστημα με βιβλία και δίσκους, όταν επελέγη για το ‘Lost’. Οι παραγωγοί τον είχαν δει σε επεισόδιο της κωμικής τηλεοπτικής σειράς ‘Curb Your Enthusiasm’, την παραμονή των castings. Εμφανίζεται κάθε χρόνο στην τηλεόραση ή τον κινηματογράφο (ενίοτε και στα δύο).

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα