Game of Thrones: 5 πράγματα για τον 8ο κύκλο που πρέπει να γνωρίζεις

Game of Thrones: 5 πράγματα για τον 8ο κύκλο που πρέπει να γνωρίζεις

Όσα ξέρουμε μέχρι τώρα και όσα κυρίως, αναμένουμε, μετά το εκτενές τρέιλερ για την πολυαναμενόμενη όγδοη σεζόν του αγαπημένου τηλεοπτικού σίριαλ, το οποίο θα κάνει πρεμιέρα στις 14 Απριλίου στο HBO.

Αντίστροφη μέτρηση για την πολυπόθητη πρεμιέρα του 8ου και τελευταίου κύκλου του Game of Thrones και οι ανά τον πλανήτη φανς βρίσκονται σε δικαιολογημένη φρενίτιδα.

Λογικό, μιας και έχουμε σχεδόν ξεχάσει τι έγινε στον 7ο κύκλο μετά από τόσους μήνες, ενώ ο 8ος κύκλος προμηνύει το απόλυτο μακελειό. Χθες, είδαμε το πρώτο τρέιλερ της σεζόν που κάνει πρεμιέρα στις 14 Απριλίου και τα προμηνύματα είναι πολλά και κρίσιμα. Με αφορμή το τρέιλερ λοιπόν, πάμε να δούμε όσα ξέρουμε και όσα ίσως περιμένουμε μέσα στα έξι χορταστικά επεισόδια του GoT.

1. Το νέο, χορταστικό τρέιλερ

Το περιμέναμε τόσο καιρό το τρέιλερ αυτό. Όλο το βασικό καστ παρουσιάζεται εδώ, εκτός από τους Γκρέιτζοϊ και τη Μελισάντρα (Melisandre). Το τρέιλερ εστιάζει στη μητέρα των μαχών, στη μάχη δίχως αύριο, στον πόλεμο επιβίωσης.

Ο Γιούρον Γκρέιτζοϊ έρχεται με τα πλοία του γεμάτα μισθοφόρους, οι Άσπιλοι της Ντενέρις κατευθύνονται προς το Γουίντεφελ, οι Ιππότες της Κοιλάδας παρατάσσονται χωρίς τα άλογά τους και στο Γουίντερφελ γενικά, βλέπουμε τους πάντες μαζεμένους μπροστά στον κοινό εχθρό. Επίσης, βλέπουμε τον Τζον Σνόου έτοιμο να καβαλήσει τον δράκο. Το αίμα των Ταργκάριεν που κυλάει στις φλέβες του Σνόου τον κάνει έτοιμο να πετάξει.

2. Η Άρια και η λίστα της

Στο τρέιλερ είδαμε τη μικρή μας φίλη να είναι τρομοκρατημένη, μετά από πάρα πολύ καιρό. Τρέχει να σωθεί από κάτι. Από τον Night King ή μήπως από συντρόφους της που έχουν μεταμορφωθεί σε wights;

 

“Ξέρω τον θάνατο” λέει χαρακτηριστικά στη συνέχεια. Αλίμονο, αυτό δεν το αμφισβητεί ουδείς. “Έχει πολλά πρόσωπα. Ανυπομονώ να δω αυτό το πρόσωπο” συνεχίζει υψώνοντας ένα νέο όπλο, ίσως από dragonglass, το οποίο εξουδετερώνει του White Walkers.

 

Ποιον θέλει να σκοτώσει η Άρια; Τον μεγάλο κακό της υπόθεσης, τον αρχηγό των απέθαντων, ή μήπως κάποιο από τα ονόματα που μένουν ακόμη γραμμένα στη λίστα της; Κάποιοι επαναφέρουν τη θεωρία ότι η μικρή Σταρκ ξεπαστρεύει τη Σέρσεϊ. Θεωρητικά, το επικρατέστερο σενάριο είναι τη Σέρσεϊ να την ξεκάνει τελικά ο Τζέιμι. Ή μήπως η Άρια φορώντας το πρόσωπό του;

Για να δούμε τι θα δούμε…

3. Ντενέρις και Σνόου

Το ζεύγος η ζωή των οποίων κρίνει ενδεχομένως τα πάντα, έχει τοποθετηθεί με δηλώσεις του:

“Υπάρχουν τόσα που έχει δει, που έχει περάσει, που έχει χάσει, που έχει υποφέρει. Περιμένει αυτή τη στιγμή όλη της την ύπαρξη” έχει αναφέρει η Εμίλια Κλαρκ για το τέλος, ενώ ο Κιτ Χάρινγκτον έχει δηλώσει από τη δική του μεριά:

“Το τέλος του κόσμου μπορεί να πλησιάζει, αλλά τουλάχιστον είναι ερωτευμένος και ξέρει ποιος είναι – μετά έρχεται το μεγάλο χτύπημα”.

Ποιο είναι το “μεγάλο χτύπημα”; Λέτε να θυσιάσει ο Τζον την αγαπημένη του για να σώσει τον κόσμο; Μια πιθανή απάντηση, στην παρακάτω προφητεία.

4. Η προφητεία

Η HBO έδωσε πρόσφατα στη δημοσιότητα μια νέα συλλογή πόστερ των κύριων χαρακτήρων. Οι αφίσες σηματοδοτούν και την επιστροφή της Melisandre (Carice Van Houten).

Τελευταία φορά είχαμε δει τη Melisandre στο τρίτο επεισόδιο της έβδομης σεζόν, και τότε είχε ενημερώσει τον Varys ότι έφευγε από το Dragonstone για το Volantis, μία από τις τρεις ελεύθερες πόλεις του Essos. “Θα επιστρέψω για μια τελευταία φορά. Θα πρέπει να πεθάνω σε αυτή την παράδοξη χώρα, όπως και εσύ”, είχε πει. Τώρα, όπως φαίνεται, γυρίζει, και κανείς δεν ξέρει ποιον ρόλο ακριβώς θα επιτελέσει.

Η Melisandre είναι η ίσως πιο αμφιλεγόμενη ηρωίδα της σειράς. Εμφανίστηκε για πρώτη φορά στη δεύτερη σεζόν στο πλευρό του Στάνις. Ανέστησε τον Τζον, αλλά είναι και υπεύθυνη για τη θυσία πολλών αθώων, όπως της κόρης του Στάνις, στο όνομα του Θεού του Φωτός.

Θεωρούσε ότι ο Στάνις θα είναι ο Azor Ahai, αλλά έκανε λάθος. Έτσι, επόμενος πιθανός “σωτήρας”, είναι ο Σνόου. Εδώ όμως έχουμε κάτι που δημιουργεί μεγάλα ερωτηματικά για τη συνέχεια της σειράς, αν βασιστούμε στον μύθο που επικαλείται η “Κόκκινη Ιέρεια”. Σύμφωνα με τον μύθο λοιπόν, ο Azor Ahai είναι εκείνος ο ήρωας που έσωσε το Westeros από τους White Walkers πριν από περίπου 8.000 χρόνια και όπως αναφέρει η παράδοση θα ξαναγεννηθεί για να σώσει τον κόσμο όταν βρεθεί ξανά σε κίνδυνο.

Τη νίκη θα την φέρει με το μυθικό σπαθί του, το Lightbringer. Ο Azor Ahai, έφτιαχνε το ξίφος του για 100 ολόκληρες ημέρες και νύχτες και για να ολοκληρωθεί χρειάστηκε η θυσία της γυναίκας του, Nissa Nissa, η οποία το δέχτηκε στην καρδιά της για να το τελειοποιήσει. Για τη Melisandre ο Snow είναι ο “The Prince that was promised”. Μένει να δούμε αν θα έχουμε θυσία για να σωθεί το Westeros.

5. Οι επίσημες ανακοινώσεις ως τώρα

Ο εκτελεστικός παραγωγός της HBO, Μπράιαν Κόνγκμαν, έχει αποκαλύψει ότι “στα νέα επεισόδια όλοι οι διαφορετικούς χαρακτήρες συναντώνται για να αντιμετωπίσουν έναν κοινό εχθρό, ότι θα βρεθούν αντιμέτωποι με το παρελθόν τους και θα καθορίσουν το πρόσωπο που θέλουν να βρεθεί ενώπιον συγκεκριμένου θανάτου”.

Ο δε Ρίτσαρντ Πλέπλερ, επικεφαλής της ΗΒΟ, έχει πει: “Θα δείτε πολλά στην τελευταία σεζόν. Είναι έξι επεισόδια που στην πραγματικότητα, είναι έξι ταινίες. Η σεζόν αυτή δεν θα θυμίζει τίποτα. Ο όρος “επικό”, δεν μπορεί να την περιγράψει”.

Όσο για το τελευταίο βιβλίο του Τζορτζ Ρ. Ρ. Μάρτιν που όλοι περιμένουν; Ο ίδιος μας ενημέρωσε τον Δεκέμβρη μέσω του blog του ότι έχει πέσει με τα μούτρα στη συγγραφή. “Έχω επιστρέψει στο Φρούριο της Μοναξιάς μου και στο Γουέστερος. Δεν θα είναι αύριο, δεν θα είναι την επόμενη εβδομάδα, αλλά θα πάρετε το τέλος του “Τραγουδιού της Φωτιάς και του Πάγου”. Σας ευχαριστώ για τη στήριξη” έγραφε ο ίδιος μεταξύ άλλων.

Το Game of Thrones επιστρέφει στις οθόνες μας στις 14 Απρίλη.

Η μεγάλη πρεμιέρα θα πραγματοποιηθεί αποκλειστικά στη Nova, ταυτόχρονα με την Αμερική, την Κυριακή 14 Απριλίου, στις 4 μετά τα μεσάνυχτα και με ελληνικούς υπότιτλους, ενώ θα προβληθεί Prime Time, τη Δευτέρα 15 Απριλίου, στις 22.00, από το Novacinema1HD.

Παράλληλα, η Nova εξασφάλισε και όλους τους προηγούμενους 7 κύκλους της σειράς οι οποίοι θα διατίθενται σε Box Set στην υπηρεσία Nova On Demand, έτσι ώστε οι συνδρομητές να έχουν τη δυνατότητα να δουν όλα τα προηγούμενα επεισόδια, όποτε εκείνοι θέλουν, πριν την πρεμιέρα του 8ου κύκλου στις 14 Απριλίου. Το Box Set θα βρίσκεται στην υπηρεσία Nova On Demand για 4 ολόκληρους μήνες, από την Παρασκευή 1 Μαρτίου έως και την Κυριακή 30 Ιουνίου.

Ο όγδοος και τελευταίος κύκλος της σειράς αποτελείται από 6 επεισόδια τα οποία θα προβάλλονται σε εβδομαδιαία βάση από την Κυριακή 14/4, ενώ μέσα στην εβδομάδα θα πραγματοποιούνται και επαναλήψεις του κάθε επεισοδίου στο Novacinema1HD και στο Novacinema4HD. Κάθε νέο επεισόδιο θα ανεβαίνει στο Nova On Demand μετά την ολοκλήρωση του, ενώ όλος ο 8ος κύκλος θα παραμείνει στο Nova On Demand μέχρι την Κυριακή 30 Ιουνίου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα