Game of Thrones: Πόσο σίγουροι είμαστε ότι ο Drogon είναι μόνος; Ένα στοιχείο αλλάζει τα πάντα

Game of Thrones: Πόσο σίγουροι είμαστε ότι ο Drogon είναι μόνος; Ένα στοιχείο αλλάζει τα πάντα

Η Ντενέρις τρελάθηκε και έρχεται... Κούγκι. Euron πες αλεύρι; Ξέρουμε τι σε γυρεύει; Η Μητέρα των Δράκων ίσως να μας κρύβει μια τεράστια έκπληξη ανήμερα της Ημέρας της Μητέρας.

Είναι σχεδόν περιττό να πούμε πως το άρθρο αυτό περιέχει

SPOILERS

SPOILERS

SPOILERS

SPOILERS

SPOILERS

SPOILERS

Το Game of Thrones είναι πολλά περισσότερα πράγματα από μια απλή, τηλεοπτική σειρά. Αποτελεί εμπορικό φαινόμενο, στοιχείο της σύγχρονης pop κουλτούρας και αντικείμενο αναλύσεων, συζητήσεων, θεωριών και παραφιλολογίας.

Μέσα σε λίγες ημέρες έκανε άθελά του πιο πλούσια τα Starbucks ενώ έχει δώσει άπειρο υλικό για ανάπτυξη θεωριών στο διαδίκτυο, περισσότερο εξ αιτίας των… σεναριακών κενών του κατά τα πρώτα τέσσερα επεισόδια της όγδοης και τελευταίας σεζόν, τα οποία δεν “πατάνε” πλέον στα βιβλία του Martin.

Οι δημιουργοί οδεύουν προς την ολοκλήρωση της σειράς μέχρι να δούμε τα αναμενόμενα spin off που ενδέχεται να είναι μέχρι και τρία. Είναι άλλωστε πολλά τα λεφτά για να σταματήσει η HBO την όλη σειρά τόσο απότομα.

Ενώ λοιπόν περιμένουμε το πέμπτο επεισόδιο για την πολιορκία του Kings Landing, οι φανατικοί της σειράς έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους σε ένα “θαύμα” μιας και η Daenerys είδε το ένα υπερόπλο της, τον Rhaegal, να πέφτει νεκρός (τον είδαμε να τραυματίζεται βαρύτατα άρα εικάζουμε πως σκοτώθηκε) από τη βαλλίστρα του Euron Greyjoy. Επίσης, ο Viserion είχε μετατραπεί σε zombie από τον Night King και πέθανε μαζί του.

Έτσι, έχει μείνει με μόλις έναν δράκο, τον δικό της, για να κερδίσει τη Cersei και να πάρει τον πολυπόθητο θρόνο που τόσο πολύ επιθυμεί.

Η πιο πρόσφατη θεωρία που ανιχνεύσαμε στο διαδίκτυο είναι αυτή που θέλει τον Drogon να μην είναι μόνος του την ώρα που επιτίθεται η “μητέρα” του εναντίον του εχθρού.

 

Η θεωρία που αναπτύχθηκε στο Reddit (που αλλού) βασίζεται στο γεγονός ότι ο Drogon εξαφανίστηκε στο τέλος της τέταρτης σεζόν με τη Daenerys να παραδέχεται τότε πως “δεν είχε ιδέα” για το πού βρισκόταν.

Στα βιβλία δεν διευκρινίζεται αν υπάρχει σεξουαλικός διμορφισμός στους δράκους.

Ακόμη, η Καλίσι ουδέποτε έχει αναφέρει αν είναι αρσενικοί ή θηλυκοί και αν αυτό έχει κάποια σημασία για την αναπαραγωγή τους. Το μόνο που ξέρουμε είναι ότι η ίδια κατάφερε να εκκολάψει αυγά.

 

Κάποιοι φίλοι της σειράς έγραψαν λοιπόν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πως είναι πιθανό ο δράκος Drogon να χάθηκε για λίγο καιρό για να εκκολάψει τα μικρά του και να τα κρύψει. Τα οποία μικρά, θα έχουν μέχρι σήμερα (σε τηλεοπτικούς χρόνους το “σήμερα”) μεγαλώσει.

Επίσης, φίλοι της σειράς βρήκαν κρυμμένο “μήνυμα” στο νέο τρέιλερ του όγδοου κύκλου και συγκεκριμένα στο παρακάτω καρέ:

 

Τι βλέπουμε παραπάνω; Έναν δράκο σε μια σφαίρα φωτός και τρία μικρότερα μυθικά πλάσματα να τον περιστοιχίζουν. Ίσως βέβαια να πρόκειται για ακόμη ένα σύμβολο των Targaryen, ίσως όμως και να μη μιλάμε για μια απλή σύμπτωση, αν και έτσι όπως το πάνε οι σεναριογράφοι μέχρι εδώ, δεν θεωρούμε πολύ πιθανό το να επιβεβαιωθεί η οποιαδήποτε θεωρία.

 

Σίγουρα όμως, η απορία-έκπληξη στο πρόσωπο του Euron στο τρέιλερ του πέμπτου επεισοδίου, κάτι υποδηλώνει, χωρίς ακόμα να ξέρουμε τι.

 

Τι μπορεί να βλέπει; Περισσότερους από έναν δράκους ή μήπως… κάτι τέτοιο;

 

Σημειώνεται εδώ πως τα τείχη του King’s Landing είναι εξοπλισμένα με “σκορπιούς”, βαλλίστρες δηλαδή για να χτυπήσουν ιπτάμενες απειλές, ενώ στη θάλασσα υπάρχουν και τα πάνοπλα πλοία του Euron.

Ο δε στρατός των “συμμάχων” είναι αποδεκατισμένος και εξαθλιωμένος μετά τη μάχη του Winterfell. Παρόλα αυτά, ο τελευταίος δράκος της Καλίσι είναι “μπαρουτοκαπνισμένος” και ο πιο δυνατός.  Σημειωτέον, ο ελιγμός του όταν σκοτώθηκε ο “αδερφός” του έγινε με 11 βέλη να έρχονται κατά πάνω του.

Και αν είστε λάτρεις της επαναληπτικότητας της ιστορίας, τότε πράγματι ναι, οι Targaryen κυρίευσαν το Westeros λόγω των δράκων και αν είναι να το κυριεύσουν και πάλι, με τους δράκους θα το κάνουν. Ο Αίγκον ο Πρώτος έγινε Κατακτητής πάνω στη ράχη του Μπαλήριον, του Μαύρου Τρόμου.

Εκτός κι αν νικήτρια της μάχης δεν είναι τελικά η Daenerys.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα