Game of Thrones: Πού πήγε ο Bran στη μάχη; Ο “Night King” έχει μια αποκάλυψη

Game of Thrones: Πού πήγε ο Bran στη μάχη; Ο “Night King” έχει μια αποκάλυψη

Οι οπαδοί της σειράς έμειναν με εύλογες απορίες μετά το τέλος του τρίτου επεισοδίου. Ο ηθοποιός που ενσαρκώνει τον Night King έκανε μια ανάρτηση στο Twitter και οι θεωρίες πήραν φωτιά. SPOILER για το τρίτο επεισόδιο της έβδομης σεζόν.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΕΡΙΕΧΕΙ SPOILER ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΤΗΣ ΟΓΔΟΗΣ ΣΕΖΟΝ

 

Κανείς δεν κατάλαβε πού πήγε ο Bran όταν έκανε warg εν μέσω μάχης στο τρίτο επεισόδιο της όγδοης σεζόν του Game of Thrones.

Μάλιστα, πολλοί φαν της σειράς απογοητεύτηκαν από το γεγονός πως δεν δόθηκαν εξηγήσεις.

Για πολλούς ισχύει το προφανές. Ότι ο Bran, ως Τρίματο Κοράκι, έκανε warg στα κοράκια του για να μπορεί -πολύ απλά- να βλέπει τις μάχες και την εξέλιξή τους. Η ηρεμία του εξηγείται από το γεγονός ότι γνώριζε την εξέλιξη της πολιορκίας με την παρέμβαση της Arya.

Για άλλους όμως, ο Bran είναι ο Night King, έχοντας κάνει warg μέσα του όταν τον δημιουργούσαν τα Παιδιά του Δάσους και έχει εγκλωβιστεί στο πνεύμα του.

Μετά τον θάνατο του Night King ίσως να απελευθερώθηκε, αν ισχύει ότι δεν μπορούσε να τον ελέγξει τελικά. Από την άλλη, βάσει πάντα των θεωριών, αν ο Bran είναι ο Night King, οδήγησε τον “άλλο του εαυτό” επί τούτου στον θάνατό του για να απαλλαχθεί από εκείνον, ελέγχοντας τις κινήσεις του μεθοδικά.

Σίγουρα, όπως είδαμε στο δεύτερο επεισόδιο της τελευταίας σεζόν, ο καθηλωμένος Bran είχε σαν σχέδιο να προσελκύσει τον αρχηγό των νεκροζώντανων στο Ιερό Δέντρο, το οποίο είναι όμοιο με εκείνο πάνω στο οποίο είχε δημιουργηθεί από τα Παιδιά του Δάσους όταν τον κάρφωσαν στην καρδιά, κάνοντας τα μάτια του να γίνουν μπλε.

Όπως έγραψε ο Vladimir Furdik που ενσαρκώνει τον Night King στο Twitter:

“Πώς μετέτρεπε (σε Wights) ο Night King τα παιδιά του Craster;

Αγγίζοντάς τα.

Πώς άλλαξε τον Viserion;

Αγγίζοντάς τον.

Τι είπε το Τρίματο Κοράκι (ή αλλιώς Bloodraven) στον Bran Stark;

Σε άγγιξε”.

Η ανάρτηση του Furdik έκανε τους οπαδούς της “θεωρίας του κακού Bran” να αναθαρρίσουν. Φυσικά, ο Bran έδωσε επίσημες εξηγήσεις στο Συμβούλιο του δευτέρου επεισοδίου, αναφέροντας πως ο Μεγάλος Κακός τον άγγιξε για να μπορεί να τον παρακολουθεί.

Βάσει των παραπάνω, στα επόμενα επεισόδια θα δούμε αν ο καθηλωμένος προφήτης θα μεταλλαχθεί σταδιακά στην επόμενη απειλή για την ανθρωπότητα, ή αν τα μάγια λύθηκαν και πλέον η “επόμενη πίστα” είναι η διεκδίκηση του θρόνου από τη Cersei.

Ο “καλός” Άρχοντας της Φωτιάς

Υπάρχει βέβαια και η εξίσου ακραία θεωρία ότι ο Bran είναι ο Άρχοντας της Φωτιάς, ο R’hllor και Θεός της Μελισάνδρας. Σύμφωνα με τα λεγόμενα της Melisandre, ο Μεγάλος Άλλος θέλει να σπείρει την Αιώνια Νύχτα σε όλον τον κόσμο, μεταμορφώνοντας τους πάντες σε αθάνατα ζόμπι.

Ο Μεγάλος Άλλος είναι ο Θεός των Whitewalkers αλλά και ο υπ’ αριθμόν ένα αντίπαλος του Άρχοντα της Φωτιάς και ενσαρκωνόταν μέχρι πρότινος από τον Night King. Ο Night King κυνηγούσε πάντοτε τα Τρίματα Κοράκια γιατί ήταν το “αντίθετό” του.

Η θεωρία που αναδύθηκε, πού αλλού στο Reddit φυσικά, μας λέει πως ο Bran θα ζωντανέψει τώρα τους νεκρούς και με αυτούς θα επιτεθεί ο στρατός των εναπομεινάντων ανθρώπων εναντίον της Cersei για τη Μητέρα των Μαχών στο King’s Landing.

Μάλιστα, εδώ ο Beric (RIP) αναφέρεται ως “fire wight” κάτι που έχει επιβεβαιώσει ο ίδιος ο George R.R. Martin.

Επίσης το δίπολο του Game of Thrones είναι “Φως VS Σκοτάδι”. Αν όμως ο Bran είναι ο Άρχοντας της Φωτιάς, πώς γίνεται να μην τον αναγνώριζε η Κόκκινη Ιέρεια; Ή μήπως τον αναγνώριζε και ήταν επιθυμία του να εκτελέσει τα πλάνα του ευλαβικά η μικρή του αδερφή;

Μην ξεχνάμε πως τον Bran τον έχρισε κοράκι ο Brynden Rivers, το Bloodraven. Ερωμένη του και εξ αγχιστείας αδερφή του ήταν η Shiera την τύχη της οποίας δεν μάθαμε ποτέ. Και όπως αποδείχθηκε η Melisandre πέθανε όντας γριά, με ο,τι κι αν θα μπορούσε αυτό να σημαίνει για το αν θα μπορούσε να είναι η Shiera (που έμεινε εν ζωή για να σώσει τον Bran).

Ίσως τελικά να μην είναι τυχαίο ότι εκείνος της έδωσε το αρχαίο στιλέτο από βαλυριανό ατσάλι, εκείνο που έβλεπε ο Sam στα ιερά βιβλία, με το οποίο τελικά τον κάρφωσε μπροστά στο Μαγικό Δέντρο.

Μένει να δούμε αν στα επόμενα επεισόδια θα δοθούν απαντήσεις για το πού πήγε ο Bran την ώρα του χαμού όταν κινδύνευε να πέσει οριστικά το Winterfell, αλλά και για την ταυτότητα του Night King την οποία για την ώρα δεν έχουμε μάθει.

Για την ώρα πάντως, οι σεναριογράφοι μας έχουν αφήσει με μπόλικα κενά κάνοντας πολλούς να λένε πως η σειρά έχει εξελιχθεί σε ένα καθαρά fan based show.

Τρία επεισόδια έμειναν, υπομονή.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα