Game of Thrones: Τα κρυφά προμηνύματα για την τελευταία σεζόν που κρύβονται στην πρώτη

Game of Thrones: Τα κρυφά προμηνύματα για την τελευταία σεζόν που κρύβονται στην πρώτη

Πάμε να δούμε πού είχαμε μείνει στο τέλος της έβδομης σεζόν - Ο κρίσιμος ρόλος του Αίγκον Ταργκάρυεν, ο ρόλος του Bran, ο ανταρόλυκος που λείπει και η προφητεία που ίσως εκπληρωθεί.

Αντίστροφη μέτρηση για την πολυπόθητη πρεμιέρα του 8ου και τελευταίου κύκλου του Game of Thrones, καθώς ξημερώματα της επόμενης Δευτέρας, 14 Απριλίου, θα μας λυθούν πολλές απορίες με την πρεμιέρα της σειράς.

Πάμε να θυμηθούμε πού βρισκόμαστε με το τέλος του έβδομου κύκλου;

Αρχικά ας το πιάσουμε από το προτελευταίο επεισόδιο του προηγούμενου κύκλου. Εκεί είδαμε τη Daenerys να πετά βόρεια με τους τρεις δράκους, τους Viserion, Drogon και Rhaegal, για να σώσει τον Jon Snow και τους συμπολεμιστές του από βέβαιο θάνατο στα χέρια των νεκροζώντανων του Night King.

Ωστόσο η αποστολή διάσωσης σημαδεύτηκε από τη μετάλλαξη του Viserion, ο οποίος έπεσε αρχικά νεκρός από τη λόγχη του Night King. Στη συνέχεια, μετατράπηκε σε ένα φονικό όπλο.

O Jon Snow φυγαδεύτηκε από το σημείο χάρη στην έγκαιρη επέμβαση και αυτοθυσία του θείου του, Benjen Stark.

Ο άνεμος φυσούσε παγωμένος σαν την ανάσα του δράκου του πάγου

Οι δράκοι του πάγου αναφέρονται στο βιβλίο-οδηγό του σύμπαντος του Westeros με τίτλο “The World of Ice and Fire”:

“Αυτά τα τεράστια ζώα, που είναι σε μέγεθος μεγαλύτερα από τους δράκους της Valyria, λέγεται ότι είναι φτιαγμένα από ζωντανό πάγο, με μάτια στο χρώμα του γαλάζιου κρυστάλλου και μεγάλα διάφανα φτερά, μέσα από τα οποία μπορεί να διακρίνει κανείς καθώς πετούν το φεγγάρι και τα αστέρια. Ενώ οι κοινοί δράκοι (αν ένας δράκος μπορεί πραγματικά να χαρακτηριστεί ως “κοινός”) εκπνέουν φωτιά οι δράκοι του πάγου εκπνέουν πάγο τόσο ισχυρό που μπορεί να μετατρέψει έναν άνθρωπο σε παγοκολόνα σε μισό καρδιοχτύπι”.

Το μεγάλο ερώτημα είναι πώς η Daenerys θα φέρει τους εναπομείναντες δράκους της στη μητέρα των μαχών με τους White Walkers, καθώς θα ρισκάρει να χάσει τα παιδιά της. Εκτός αν οι “καλοί” δράκοι, μας επιφυλάσσουν περισσότερη μαγεία.

Στην τελική μάχη, οι τρεις δρακοκαβαλάρηδες θα είναι η Μητέρα των Δράκων, ο Jon Snow (ο οποίος έχει στις φλέβες του αίμα δράκου βάσει της καταγωγής του) και ο Night King που θα ιππεύσει τον παγωμένο πια Viserion.

Αυτό καταλαβαίνουμε άλλωστε και από το trailer του νέου κύκλου.

Στο τελευταίο επεισόδιο του προηγούμενου κύκλου, ο Night King έφτασε με τον στρατό του και τον Viserion στο τείχος και κυριολεκτικά το ισοπέδωσε.

Πλέον οδεύει προς το Winterfell και το King’s Landing, όπου θα κριθεί ο πόλεμος. Η μοίρα του Tormund αγνοείται, ενώ μένει να δούμε αν πράγματι η Daenerys θα είναι έγκυος το παιδί του Snow.

Τα δόλια πλάνα της Cersei συνεχίζονται, μιας και ξεγέλασε τους “συμμάχους” της, ενώ μάλλον είναι και εκείνη έγκυος.  H Cersei στέλνει επίσης τον Euron στην Iron Bank για να της αγοράσει μισθοφόρους για στρατό ώστε να εδραιώσει τη Βασιλεία της.

Στο Winterfell είχαμε τη σύντομη δίκη και την εκτέλεση του Littlefinger από τα αδέρφια Stark, ενώ Sansa και Arya συμφιλιώθηκαν.

Ακόμη, μάθαμε πως το πραγματικό όνομα του Jon, είναι Aegon Targaryen (Αίγκον Ταργκάρυεν). Και εδώ έρχεται η σύνδεση με την πρώτη σεζόν.

Σημειώνουμε εδώ πως το όνομα Έγκον είναι το ορόσημο στη δυναστεία Ταργκάρυεν, αφού έτσι ονομαζόταν ο κατακτητής που ήρθε στο Γουέστερος με τους δράκους του, περίπου 300 χρόνια πριν τα γεγονότα της σειράς.

Αν ο Jon κάτσει στον θρόνο, θα είναι ο Έγκον ο έκτος, γιος του πρίγκιπα Ραίγκαρ Ταργκάρυεν και της Λυάννα Σταρκ και διάδοχος του σιδερένιου θρόνου.

Ο Μέιστερ Aemon εμφανίζεται να συμπαθεί τον Jοn ευθύς εξ αρχής, προφανώς επειδή και εκείνος ήταν Targaryen. Επίσης, ο χάρτης που υπάρχει στο Ντράνγκοστοουν έχει σχεδιαστεί από τον βασιλιά Αίγκον.

Ο Νεντ Σταρκ, στην πρώτη σεζόν λέει στον “γιο” του: “Δεν έχεις το όνομά μου, μα είσαι αίμα μου”. Στην πραγματικότητα ουδέποτε τον αποκάλεσε “γιο”.

Η δε Maisie Williams που ενσαρκώνει την Arya, σε συνέντευξή της στο Rolling Stone, δήλωσε πως όταν διάβασε το σενάριο του όγδοου κύκλου θυμήθηκε τον πρώτο. “Οι ομοιότητες είναι πάρα πολλές”, είπε.  Οι συγγενείς της Arya είναι θαμμένοι στην κρύπτη του Winterfell η οποία, ίσως “αναστηθεί” με έναν πολύ δυσάρεστο τρόπο. Κανείς δεν ξέρει ποιοι ακριβώς βρίσκονται εκεί, ή ακόμη και κάτω από την κρύπτη.

Και μιας και μιλάμε για την Arya, μην ξεχνάμε τη λίστα της και την επιθυμία της από την πρώτη σεζόν να σκοτώσει τη Cersei.

Το τελευταίο teaser που είδαμε, μας δείχνει σκηνές από ένα ερημωμένο Winterfell και στο τέλος το σπαθί του Τζον Σνόου παρατημένο στο χιόνι. Στο πρώτο trailer άλλωστε για τη νέα σεζόν, οι αναφορές στην κρύπτη αυτή είναι ξεκάθαρες.

Μία εικόνα που προκάλεσε μεγάλο debate μεταξύ των οπαδών της σειράς, είναι η απεικόνιση του αγάλματος του Snow. Ενώ τα αντίστοιχα αγάλματα της Sansa και της Arya τις απεικονίζουν σε νέες ηλικίες, το αντίστοιχο του Jon φαίνεται πιο γερασμένο. Σύμφωνα με “συνωμοσιολόγους” οπαδούς της σειράς, αυτό ίσως να δείχνει πως ο ήρωας θα επιζήσει στο τέλος της όγδοης σεζόν, κάτι που μάλλον δεν θα ισχύει για τις αδερφές του.

Η θεωρία άλλωστε “R+L=J” επαληθεύτηκε, όπως γράψαμε παραπάνω.

Η extended version με όλα τα πλάνα που έχουν κυκλοφορήσει ως τώρα:

“Aftermath”:

Στο νέο, σύντομο trailer, ακούμε κραυγές και κλάματα στο background, βλέπουμε πεσμένα σύμβολα του Οίκου των Stark, το φτερό Sansa, τη σπασμένη καρέκλα του Bran, την αλυσίδα της Daenerys, την κονκάρδα του Tyrion, το χέρι του Jaime και το σπαθί του Jon Snow από ατσάλι της Valyria μαζί με το Needle της Arya.

Ίσως να είναι όλα αυτά συμβολικά, ίσως και όχι.

Εδώ έχουμε ακόμη μια αναφορά στην πρώτη σεζόν, γύρω από το φτερό της Sansa.

Στην πρώτη σεζόν το φτερό αυτό είχε αποτεθεί στο άγαλμα της Lyanna από τον Robert Baratheon, και εν συνεχεία η Sansa το είχε αντικαταστήσει με ένα κερί. Η αναφορά εδώ στο φτερό, μας δείχνει και πάλι πως η καταγωγή του Jon θα παίξει τον κρίσιμο ρόλο στην εξέλιξη της ιστορίας.

Φυσικά, μένει να δούμε αν θα επιβεβαιωθεί και η θεωρία που θέλει τον Bran να έχει γίνει το Three-Eyed Raven και να γυρίζει πίσω στον χρόνο για να μπει στο σώμα του Night King και να σώσει τον κόσμο. Η προφητεία της πρώτης σεζόν τον ήθελε να “πετάει”, κάτι που αν επιβεβαιωθεί το παραπάνω, τελικά θα εκπληρωθεί. Ωστόσο, υπάρχουν και εκείνοι που εικάζουν πως επειδή ο Bran θα βρίσκεται σε κατάσταση warg για πάρα πολύ καιρό, ίσως παγιδευθεί μόνιμα σε αυτή και το μυαλό του να κυριευθεί από εκείνο του Night King.

Και ναι, η φιγούρα του Bran λείπει από τα αγάλματα της κρύπτης.

Ακόμη, αγνοείται η τύχη της Nymeria από την πρώτη σεζόν. Η πιθανότητα επιστροφής της στο πλευρό της Arya, είναι μεγαλύτερη από ποτέ.

 

Είπαμε, υπομονή μέχρι τα ξημερώματα της επόμενης Δευτέρας.

Αντί επιλόγου: Catspaw – Το βασικότερο στοιχείο

Τέλος, θυμάστε το στιλέτο που είχε δει ο Sam στα βιβλία στην έβδομη σεζόν όσο μελετούσε για να γίνει Μέιστερ;

Λοιπόν, πρόκειται για το catspaw από Βαλυριανό ατσάλι, που χρησιμοποιήθηκε στην απόπειρα δολοφονίας του Bran στην πρώτη σεζόν.

Η μητέρα του πήρε το στιλέτο και πήγε στο Κίνγκς Λάντινγκ για να μιλήσει στον άντρα της. Ο Μικροδάχτυλος το αναγνώρισε, είπε ότι του άνηκε αλλά το έχασε σε ένα στοίχημα από τον Tyrion. Φυσικά αυτό ήταν ψέμα γιατί ο Tyrion δεν θα στοιχημάτιζε ποτέ ενάντια στην οικογένεια του. Η σειρά δεν ξεκαθάρισε απόλυτα ποιος έστειλε το δολοφόνο και το στιλέτο έμεινε στην κατοχή του Ned, όπως γράφει το gameofthrones-grfans.

Το στιλέτο θα παίξει ρόλο, μιας και οι σεναριογράφοι αποφάσισαν να το συμπεριλάβουν στα παλιά κείμενα του βιβλίου από τον απαγορευμένο τομέα της βιβλιοθήκης. Πόσο παλιό είναι το στιλέτο και γιατί είναι τόσο σημαντικό ώστε να υπάρχει σε ένα τέτοιο παλιό κείμενο μένει να το δούμε.

Ο Sam λέει πως οι Targaryen στόλιζαν σε δρακόγυαλο τα όπλα τους. Το στιλέτο πρέπει να έχει λογικά δρακόγυαλο μέσα ή η λαβή του να είναι από κόκκαλο δράκου και ίσως να βρήκαμε ακόμη ένα υλικό που σκοτώνει Γουόκερς. Και σε ποιανού χέρια είναι; Στης Arya. Με το οποίο σκοτώνει τον Μικροδάχτυλο.

Αναλυτικότερα μάλιστα, σε ο,τι αφορά τα βαλυριανά όπλα, ο Jon έχει το Longclaw, ο Sam το Heartbane, η Brienne το Oathkeeper, ο Jaime έχει το Widowswail και η Arya το Catspaw. Καταλάβατε ποιοι είναι οι ηγέτες στον μεγάλο πόλεμο.

Πριν την έβδομη σεζόν, το στιλέτο φάνηκε περασμένο στη μέση της Arya στην φωτογράφιση του Entertainment Weekly:

 

Το Game of Thrones επιστρέφει στις οθόνες μας στις 14 Απρίλη.

Η μεγάλη πρεμιέρα θα πραγματοποιηθεί αποκλειστικά στη Nova, ταυτόχρονα με την Αμερική, την Κυριακή 14 Απριλίου, στις 4 μετά τα μεσάνυχτα και με ελληνικούς υπότιτλους, ενώ θα προβληθεί Prime Time, τη Δευτέρα 15 Απριλίου, στις 22.00, από το Novacinema1HD.

Παράλληλα, η Nova εξασφάλισε και όλους τους προηγούμενους 7 κύκλους της σειράς οι οποίοι θα διατίθενται σε Box Set στην υπηρεσία Nova On Demand, έτσι ώστε οι συνδρομητές να έχουν τη δυνατότητα να δουν όλα τα προηγούμενα επεισόδια, όποτε εκείνοι θέλουν, πριν την πρεμιέρα του 8ου κύκλου στις 14 Απριλίου. Το Box Set βρίσκεται στην υπηρεσία Nova On Demand για 4 ολόκληρους μήνες, από την Παρασκευή 1 Μαρτίου έως και την Κυριακή 30 Ιουνίου.

Ο όγδοος και τελευταίος κύκλος της σειράς αποτελείται από 6 επεισόδια τα οποία θα προβάλλονται σε εβδομαδιαία βάση από την Κυριακή 14/4, ενώ μέσα στην εβδομάδα θα πραγματοποιούνται και επαναλήψεις του κάθε επεισοδίου στο Novacinema1HD και στο Novacinema4HD. Κάθε νέο επεισόδιο θα ανεβαίνει στο Nova On Demand μετά την ολοκλήρωση του, ενώ όλος ο 8ος κύκλος θα παραμείνει στο Nova On Demand μέχρι την Κυριακή 30 Ιουνίου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα