Game of Thrones: Τι σημαίνει το μακάβριο μήνυμα του Night King και πότε το είχαμε ξαναδεί

Game of Thrones: Τι σημαίνει το μακάβριο μήνυμα του Night King και πότε το είχαμε ξαναδεί

Ακόμη δεν ξέρουμε τι είναι αυτό που κάνει τους White Walkers να προελαύνουν προς το Westeros, ούτε τις ακριβείς αξιώσεις του Night King. Οι θεωρίες πίσω από το ανατριχιαστικό του μήνυμα και τα σύμβολα που έχουμε ξαναδεί. Μπόνους, το τρέιλερ του δεύτερου επεισοδίου. ΠΡΟΣΟΧΗ, SPOILERS.

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΕΡΙΕΧΕΙ SPOILERS ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΤΗΣ ΟΓΔΟΗΣ ΣΕΖΟΝ ΤΟΥ GAME OF THRONES

 

Το Game of Thrones επέστρεψε λοιπόν με το πρώτο επεισόδιο της όγδοης και τελευταίας σεζόν που είχε τίτλο “Winterfell”.

Πέραν από τις συναντήσεις συγγενών, φίλων και εχθρών στον Βορρά, πέραν από τις οικογενειακές επανενώσεις και τα παιχνίδια ισορροπίας δυνάμεων, πέραν από τις μηχανορραφίες της Cersei Lannister και τις αποκαλύψεις περί ταυτότητας του Jon Snow, αυτό που μας κέντρισε το ενδιαφέρον ήταν το ανατριχιαστικό μήνυμα του Night King, ο οποίος προελαύνει με τη στρατιά των απέθαντων προς τα “νότια”.

Σε μια από τις τελευταίες σκηνές του επεισοδίου λοιπόν, ο Tormund και ο Beric συναντιούνται με τον παλιόφιλο του Jon, τον Edd Tollett στο ερειπωμένο κάστρο του Οίκου των Umber.

O μοναδικός του Οίκου του που εντοπίζεται από την “παρέα” είναι ο νεαρός Ned, ο οποίος “χρησιμοποιήθηκε” από τον Night King για να στείλει την ανατριχιαστική του προειδοποίηση:

“Ερχόμαστε να σας καταστρέψουμε”.

Ο Ned έχει τοποθετηθεί στο κέντρο μιας σπείρας και γύρω του υπάρχουν τεμαχισμένα ανθρώπινα μέλη. Και το χειρότερο. Ο Night King τον έχει μετατρέψει σε wight. Ο Beric τον λυτρώνει με το φλεγόμενο σπαθί του και η σπείρα φλέγεται, προκαλώντας ανατριχίλες. 

 

Αμέσως μετά το τέλος του πρώτου επεισοδίου, οι ανά τον πλανήτη φανς άρχισαν να ψάχνουν να μάθουν τι σημαίνει αυτός ο συμβολισμός. Τον οποίο η αλήθεια είναι πως έχουμε ξαναδεί πολλάκις στο πέρας της σειράς.

Θυμάστε τα σφαγμένα άλογα βόρεια του Τείχους; Ιδού:

Ο σπειροειδής λοιπόν συμβολισμός αποδίδεται στα Παιδιά του Δάσους, την αρχαία φυλή που οδήγησε τον Bran στην έκτη σεζόν του Game Of Thrones στο να γίνει το Κοράκι με τα τρία μάτια.

Στο επεισόδιο “η Πόρτα”, ο Bran βλέπει ένα όραμα στο οποίο τα Παιδιά του Δάσους μαχαιρώνουν έναν άνδρα στην καρδιά με dragonglass και τον μετατρέπουν στον πρώτο White Walker. Εκεί βλέπουμε τον ηθοποιό Vladimir Furdik που ενσαρκώνει τον Night King. Ο άνδρας είχε τοποθετηθεί σε ένα “weirwood” δέντρο (δέντρο της καρδιάς), που είναι ιερό για τους οπαδούς της παλιάς πίστης. Τα Παιδιά του Δάσους είχαν σκαλίσει πρόσωπα σε αυτά, πριν την έλευση των Πρώτων Ανθρώπων.

Τα Παιδιά του Δάσους λάτρευαν τους Θεούς του Δάσους και κυριαρχούσαν στο Γουέστερος μέχρι την εμφάνιση των Πρώτων Ανθρώπων πριν από 12.000 χρόνια περίπου. Οι Πρώτοι Άνθρωποι εισέβαλαν στην περιοχή, πολέμησαν αυτά τα πλάσματα για αιώνες και έκαιγαν τα δάση με σκοπό να αναπτύξουν τους οικισμούς και τα χωριά τους.

Σε μια προσπάθεια να προστατεύσουν τη φυλή τους τα Παιδιά του Δάσους δημιούργησαν τον πρώτο Άλλο, σαν ένα ισχυρό όπλο εναντίων των ανθρώπων. Τελικά όμως, οι Άλλοι στράφηκαν εναντίων των δημιουργών τους.

Οκτώ χιλιετίες πριν, το Γουέστερος καταστρεφόταν πάλι κατά την διάρκεια της Μεγάλης Νύχτας, όταν ο Χειμώνας κυρίευσε τον κόσμο και οι White Walkers με τα “ζόμπι” τους σκόρπιζαν το θάνατο. Ο ήρωας της προφητείας, ο Azor Ahai, οδήγησε τους ανθρώπους εναντίον των Άλλων, κρατώντας το φλεγόμενο σπαθί του, το Lightbringer, στέλνοντας τους πίσω στα βάθη του Βορρά.

Το φλεγόμενο σπαθί του ήταν φτιαγμένο από δρακόγυαλο, το μόνο όπλο που μπορεί να τους σκοτώσει.

Γιατί από αυτό “γεννήθηκαν”.

Γύρω από το δέντρο της καρδιάς λοιπόν που δημιουργήθηκε ο πρώτος White Walker, είχαμε δει και πάλι μια σπείρα φτιαγμένη από πέτρες που είχαν τοποθετηθεί έτσι από τα Παιδιά του Δάσους. Από τότε, φαίνεται πως οι White Walkers έχουν υιοθετήσει τη σπείρα και τοποθετούν έτσι τα θύματά τους όταν θέλουν να τρομοκρατήσουν.

 

Η σπείρα όμως απεικονίζεται και στις σπηλιές στο Dragonstone. Εκεί είδαμε και κυκλικά σύμβολα τα οποία σκαλίστηκαν από τα Παιδιά του Δάσους κατά τη συμμαχία εναντίον του μεγάλου εχθρού. Όλοι οι Θεοί μαζί, άνθρωποι και πλάσματα του Δάσους, ενωμένα.

 

Αν υποθέσουμε ότι η σπείρα συμβολίζει τους Επτά Θεούς, το κυκλικό σύμβολο απεικονίζει τον Θεό της Φωτιάς. Στο πρώτο επεισόδιο του πρώτου κύκλου της σειράς, είδαμε άγριους σφαγμένους και τοποθετημένους σε κυκλική διάταξη.

Ίσως λοιπόν ο Night King να χλευάζει τους Θεούς των ανθρώπων με αυτόν τον τρόπο.

Ωστόσο, υπάρχουν και άλλες θεωρίες.

Φίλοι της σειράς, με αναλύσεις στο reddit, αναφέρουν πως τα σπειροειδή τελετουργικά εξασφαλίζουν καλούς οιωνούς και χρησιμοποιούνται για να προχωρήσει κανείς μέσα στον χειμώνα. Μια άλλη θεωρία θέλει τον Night King να κατάγεται από τον Οίκο Targaryen, κάτι που βασίζεται στο γεγονός ότι μπορεί να καβαλήσει δράκο. Λέτε να είναι συγγενής του Mad King;

Η σπείρα υπάρχει στο έμβλημα του Οίκου των Targaryen:

Το μυστικό του Winterfell

Από την άλλη, το κυκλικό σύμβολο μπορεί να σχετίζεται με τη Sansa. Το μενταγιόν που φοράει στην τέταρτη και την έβδομη σεζόν θυμίζει το κυκλικό σύμβολο που είδαμε σκαλισμένο στις σπηλιές. Ή μπορεί να συμβολίζει την αυτονόμησή της.

Σύμφωνα πάντως με τη θεωρία των Κόκκινων Ιερειών, το αντίπαλο δέος του Θεού του Φωτός είναι ο Μεγάλος Άλλος, βασιλιάς του χειμώνα και των White Walkers, ο οποίος ηττήθηκε στη Μάχη της Αυγής όπως και ο χειμώνας που τον συνόδευε. Όλα αυτά, στο Winterfell, από όπου προκύπτει και το όνομα του κάστρου με τις μυστηριώδεις κρύπτες (winter fell).

Το μενταγιόν της Sansa ίσως σχετίζεται με τον Θεό του Φωτός, ή της Φωτιάς και τις ρήσεις της Μελισάνδρας η οποία είχε πει στον Ντάβος ότι ο Μπραν ο χτίστης δημιούργησε την πρώτη κρύπτη πολύ βαθιά στη Γη, προκειμένου να θάψει τον Μεγάλο Άλλο και να τον φυλακίσει, βάζοντας, μάλιστα, φρουρούς τους νεκρούς Σταρ, που πάντα θάβονταν με τα σπαθιά τους, προκειμένου να προστατέψουν τους ζωντανούς.

Ίσως λοιπόν ο Night King να θέλει το Winterfell για να “ξεκλειδώσει” τις κρύπτες του και τις δυνάμεις που κρύβουν. Η όλη θεωρία εδώ θα “δένει” ακόμη περισσότερο αν ο ίδιος είναι Stark. Ωστόσο, δεν γνωρίζουμε τον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Sansa.

Σε κάθε περίπτωση, η σπείρα συμβολίζει τον Χρόνο (ακόμη και στην Αρχαία Ελλάδα), την αναγέννηση και τη συνέχεια. Όσα έγιναν στη Μεγάλη Νύχτα ξαναγίνονται. Και περιμένουμε να δούμε τον νέο Azor Ahai εν δράσει, με ό,τι αυτό συνεπάγεται….

Η συνέχεια αναμένεται με αγωνία. Μέχρι τότε, δείτε το τρέιλερ του δευτέρου επεισοδίου.

Tο 2ο επεισόδιο θα μεταδοθεί την Κυριακή 21/4 στις 4:00 μετά τα μεσάνυχτα ταυτόχρονα με την Αμερική και τη Δευτέρα 22/4 στις 22:00 αποκλειστικά στο Novacinema1HD & Nova On Demand.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα