Γυναίκα με τα Μαύρα: Γιατί ήταν “persona non grata” στο Βερολίνο

Διαβάζεται σε 2'
Μαρία Μάρκου
Μαρία Μάρκου glomex

Η “Γυναίκα με τα Μαύρα” κατά κόσμον Μαρία Μάρκου βρέθηκε το βράδυ της Τρίτης στο “The 2Night Show” και μίλησε για όλα όσα δεν ξέραμε για εκείνη.

Η Μαρία Μάρκου είναι μία από τους Chasers του παιχνιδιού γνώσεων του MEGA, “The Chase” με το προσωνύμιο “Γυναίκα με τα Μαύρα“. Και μπορεί κάθε φορά που αναμετριέται με έναν παίκτη να δείχνει τις γνώσεις της, είναι λίγα όμως αυτά που γνωρίζουμε στην πραγματικότητα για εκείνη.

Η “Γυναίκα με τα Μαύρα” βρέθηκε καλεσμένη του Γρηγόρη Αρναούτογλου στο “The 2Night Show” της Τρίτης (26/03) και μεταξύ άλλων μίλησε για την καριέρα της στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, την αγάπη της για την πολιτική αλλά και τη ζωή στη Γερμανία και την Ελλάδα.

Έχοντας ζήσει στο Βερολίνο για 10 χρόνια όπου βρέθηκε για ένα διδακτορικό, η Μαρία Μάρκου μίλησε για την απόφασή της να επιστρέψει στην Ελλάδα, μιας και η παραμονή της εκεί συνέπεσε χρονικά με την οικονομική κρίση στη χώρα μας.

Όπως είπε χαρακτηριστικά η ίδια, “ήμουν λίγο ‘persona non grata’ κατά κάποιον τρόπο. Άκουσα το ‘εσείς φταίτε που ο Γερμανός παππούλης δεν έχει να πάει διακοπές. Οπότε το κλίμα κάποια στιγμή ενώ πήγαινε καταπληκτικά, άρχισα να γίνομαι λίγο ανεπιθύμητη. Ήταν μία χώρα που ενώ την έχω αγαπήσει, δεν με σήκωνε το κλίμα και γύρισα στην Ελλάδα και άρχισα να εξερευνώ τις εδώ εναλλακτικές μου”.

Στη συνέχεια η “Γυναίκα με τα Μαύρα” μίλησε για τις δύο μεγαλύτερες αγάπες της, τη μουσική και την πολιτική, και δεν έκρυψε ότι έχει σκεφτεί πολύ σοβαρά να ασχοληθεί με τη δεύτερη.

“Πέρα από τη μουσική που είναι φυσική μου κλίση και η πολιτική είναι φυσική μου κλίση. Θεωρώ τον εαυτό μου ένα απόλυτα πολιτικοποιημένο ον, ακομματικοποίητο βέβαια, αλλά φουλ πολιτικοποιημένο ον, κατά την Αριστοτέλεια λογική”, σχολίασε.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα