Ιησούς από τη Ναζαρέτ: Δείτε την κομμένη σκηνή της Ανάστασης που έβγαλαν στο μοντάζ

Ιησούς από τη Ναζαρέτ: Δείτε την κομμένη σκηνή της Ανάστασης που έβγαλαν στο μοντάζ
Jesus of Nazareth - Robert Powell video printscreen

Ο Ιταλός σκηνοθέτης Φράνκο Τζεφιρέλι για την κομμένη σκηνή της Ανάστασης του "Ιησού από τη Ναζαρέτ". Γιατί αποφάσισε να την αφαιρέσει λίγο πριν την τελική παράδοση της ταινίας.

Ο “Ιησούς από τη Ναζαρέτ” αποτελεί την πιο επιτυχημένη μεταφορά του Θείου Δράματος στον κινηματογράφο και μια από τις αγαπημένες συνήθειες του τηλεοπτικού κοινού που 45 χρόνια μετά την πρώτη προβολή του εξακολουθεί να παρακολουθεί ξανά και ξανά αυτό το αριστούργημα.

Ο Ιταλός σκηνοθέτης Φράνκο Τζεφιρέλι απέδωσε με ευλάβεια τα Πάθη του Ιησού. Τα γυρίσματα κράτησαν σχεδόν έναν χρόνο, έγιναν σε αυθεντικούς χώρους και ο Τζεφιρέλι εξασφάλισε ένα επιτελείο διάσημων ηθοποιών και κομπάρσων.

Η σειρά προβλήθηκε αρχικά στους κινηματογράφους ως ταινία, ωστόσο ελάχιστοι έχουν δει μια από τις κορυφαίες σκηνές που κόπηκαν στο μοντάζ λίγο πριν την τελική παράδοσή της. Πρόκειται για τη σκηνή της Ανάστασης του Ιησού. Αν και γυρίστηκε κανονικά η παραγωγή αποφάσισε τελικά να την αφαιρέσει.

“Προσπάθησα αρκετές φορές. Γύρισα δύο βερσιόν της σκηνής της Ανάστασης. Αλλά στο τέλος αποφάσισα να το αφήσω στην φαντασία του κοινού, στην πίστη του και στα βαθύτερα συναισθήματά του. Αυτό το συναίσθημα ξέρεις… όταν προσπαθήσεις να το οπτικοποιήσεις ή να το γράψεις σαν να είναι η πραγματικότητα, το μυστήριο καταστρέφεται.

Τι ρούχα θα φορούσε ο Ιησούς; (…) Θα έδειχνε νεκρός ή ζωντανός; Δεν ξέρεις πως να ντύσεις έναν άνθρωπο που αναστήθηκε.

Στο τέλος σκέφτηκα πως το πιο όμορφο πράγμα που μπορούσα να κάνω ήταν να δείξω την πίστη. Είναι αυτή που έκανε τον Χριστό να επιστρέψει. Η πίστη των ανθρώπων που πίστευαν σε αυτόν”, είχε αναφέρει σε συνέντευξή του ο Φράνκο Τζεφιρέλι.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα