Καίτη Γκραμμά: “Εκτυλίσσεται μια ανθρωποφαγία για τη διαφήμιση της Pantene”

Καίτη Γκραμμά: “Εκτυλίσσεται μια ανθρωποφαγία για τη διαφήμιση της Pantene”
Καίτη Γκραμμά Glomex

Η Καίτη Γκραμμά, μία εκ των πρωταγωνιστριών της διαφήμισης της Pantene που έγινε viral, μίλησε για τις ρατσιστικές αντιδράσεις και το κατά πόσο έχει αλλάξει η ελληνική κοινωνία.

Το πρώτο transgender μοντέλο, η Καίτη Γκραμμά, βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή «Στούντιο 4» της ΕΡΤ και μίλησε για την πολυσυζητημένη διαφήμιση της Pantene που έγινε viral, στην οποία πρωταγωνιστεί.

“Εδώ και μια εβδομάδα, με αφορμή τη διαφήμιση του σαμπουάν, εκτυλίσσεται μια ανθρωποφαγία. Και έχει ανοίξει μία συζήτηση, γιατί να υπάρχουν ρατσιστικά, ομοφοβικά, τρανσφοβικά σχόλια. Αυτό για εσάς είναι στο προσκήνιο για μια βδομάδα. Για εμένα είναι όλη μου η ζωή”, ανέφερε η Καίτη Γκραμμά.

Μιλώντας για το αν θεωρεί πως έχει αλλάξει η ελληνική κοινωνία, το γνωστό μοντέλο απάντησε:

“Νιώθω ότι έχει αλλάξει κάτι. Αλλά πιστεύω πως ο ρατσισμός είναι ανθρώπινη εφεύρεση, δεν θεωρώ ότι γεννιόμαστε ρατσιστές. Επομένως, πιστεύω πως η κοινωνία έχει αλλάξει, αλλά έχει αλλάξει και ο ρατσισμός μαζί, έχει εξελιχθεί. Εννοώ, ότι πριν από μερικές δεκαετίες θα άκουγες κάποιον ολοφάνερα να τάσσεται κατά των ομοφυλοφίλων, να βγαίνει και να λέει δημόσια “να πεθάνουν”. Αυτό τώρα ευτυχώς δεν γίνεται, πέρα κάποιων εξαιρέσεων. Αλλά υπάρχει κεκαλυμμένος ρατσισμός. Δηλαδή θα κάνει κάποιος ρατσιστικές δηλώσεις που θα λένε “να μην πεθάνουν, αλλά όχι να υιοθετήσουν και παιδί”. Ή “να κάνουν ό,τι θέλουν στο κρεβάτι τους”. Ή “αρκεί να μην προκαλούν”. Δεν καταλαβαίνουν πόσο ρατσιστική φράση είναι αυτή. Για κάποιο λόγο μας έχει φυτευτεί στο μυαλό πως αν έχεις μια διαφορετική σεξουαλικότητα, θα πρέπει να την εκδηλώσεις κεκλεισμένων των θυρών”.

Αναφερόμενη στον λόγο που θεωρεί πως υπάρχει αυτός ο ρατσισμός, δήλωσε:

“Έχουν αίσθημα υπεροχής και εξουσίας, έχουν προνόμια. Βλέπουν ότι σιγά σιγά αυτό το πράγμα εξασθενεί. Κανένας δεν θέλει όταν είναι ισχυρός να αρχίσει να αποδυναμώνεται. Δεν θέλει να βλέπει ότι κι άλλοι άνθρωποι αποκτούν προνόμια, φωνή και είναι μέρος της πραγματικότητας και της καθημερινότητας”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα