Κατρίνα Τσάνταλη: Η ασθένεια στα μάτια της – “Μου είπαν ότι μέχρι τα 28 θα τυφλωθώ”

Κατρίνα Τσάνταλη: Η ασθένεια στα μάτια της – “Μου είπαν ότι μέχρι τα 28 θα τυφλωθώ”
Κατρίνα Τσάνταλη Printscreen - Youtube

Η Κατρίνα Τσαντάλη, της γνωστής οικογένειας οινοποιών, αποκάλυψε για πρώτη φορά ότι στα 19 της χρόνια διαγνώστηκε με μια απειλητική ασθένεια στα μάτια, που καταλήγει σε τύφλωση.

Η πανέμορφη Κατρίνα Τσάνταλη, γόνος της γνωστής οικογένειας “Τσάνταλη” που δραστηριοποιείται στην ελληνική οινοποιία από το 1890, βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή της Ελεονώρας Μελέτη “Μεσάνυχτα“.

Η “χρυσή κληρονόμος, που εκπροσωπεί την τέταρτη γενιά της οικογένειας οινοποιών, μίλησε για τον χώρο του κρασιού και για τα παιδικά παραμύθια που γράφει, ενώ αποκάλυψε το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει από την ηλικία των 19.

Η Κατρίνα αποκάλυψε για πρώτη φορά ότι στα 19 της χρόνια διαγνώστηκε με μια απειλητική ασθένεια στα μάτια, που καταλήγει σε τύφλωση. Μάλιστα, οι γιατροί της τότε, της είχαν πει ότι μέχρι τα 28 θα είχε τυφλωθεί εντελώς.

Δήλωσε για την συγκεκριμένη πάθηση και το πώς το έμαθε:

“Μελαχρωστική αμφιβληστροειδοπάθεια λέγεται το θέμα που έχω με το μάτι μου. Όταν μου το είπαν ούτε εγώ το θυμόμουν. Όταν το ανακάλυψα σπούδαζα στην Αγγλία. Συνειδητοποίησα πως κάτι πάει λάθος με τα μάτια μου και νόμιζα πως έχω μυωπία. Έκλεισα ραντεβού και με κράτησαν 7 ώρες.

Στο τέλος ο Άγγλος γιατρός μου είπε πως έχω αυτή την ασθένεια και δεν υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω. Και ότι μέχρι τα 25-28 θα χάσω πλήρως την όραση μου και στα δύο μάτια. Δεν ήθελα να πω κάτι στους γονείς μου μέχρι να είμαι σίγουρη.

Πήρα κλαίγοντας τον μπαμπά μου και του είπα ότι θα χάσω την όρασή μου. Είμαι πάρα πολύ τυχερή γιατί είναι μόνο στο ένα μου μάτι. Κάνουν ισορροπία τα μάτια μου και βλέπω κανονικά… Κάνω τις εξετάσεις μου κάθε χρόνο, βλέπω πως πηγαίνει. Στην αρχή τρομοκρατήθηκα. Κοιμόμουν με ανοιχτά τα φώτα. Ό,τι είναι το αντιμετωπίζω”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα