Κώστας Γκουσγκούνης: Το πέρασμα από της Ελλάδος τα Παιδιά – Γιατί έγινε “Παρακαλώ ευλογημένη”

Κώστας Γκουσγκούνης: Το πέρασμα από της Ελλάδος τα Παιδιά – Γιατί έγινε “Παρακαλώ ευλογημένη”
Κώστας Γκουσγκούνης: Το πέρασμα από της Ελλάδος τα Παιδιά Youtube/ANT1

Σε ηλικία 92 ετών πέθανε ο θρύλος του ελληνικού cult κινηματογράφου και εμείς θυμόμαστε μια επική του στιγμή από τα 90s και τη παρέα του Σμήναρχου Κάκαλου.

Σε ηλικία 92 ετών πέθανε ο Κώστας Γκουσγκούνης την Παρασκευή (06/05/22), στο Θριάσειο νοσοκομείο. Τη Δευτέρα έγινε η κηδεία του στην Αρτέμιδα και έγινε γνωστός ο θάνατός του.

Μέχρι το τέλος της ζωής του είχε δίπλα του την κόρη του Χαρούλα, τον γαμπρό του Αργύρη και τα εγγόνια του Δημήτρη και Κώστα και είχε πλήρη διαύγεια, αφήνοντας και οδηγίες για τη ταφή του.

Ο φίλος του Κώστα Γκουσγκούνη και δημοσιογράφος Δημήτρης Λουκάκης, μοιράστηκε την τελευταία επιθυμία του ηθοποιού για την κηδεία του. Όπως ο ίδιος έγραψε, είχε πει στον εγγονό του:

“Αυτό είναι το κουστούμι που θα φορέσω. Θέλω να με πάτε στη Λούτσα στο κοιμητήριο Αρτέμιδας και θέλω το γραφείο κηδειών του φίλου μου στη λεωφόρο Μεσογείων. Μη στεναχωριέστε καλή αντάμωση”.

Ο Γκουσγκούνης ήταν κατ’ επάγγελμα φωτογράφος και ηθοποιός και έγινε γνωστός  για τις ταινίες με ερωτικό και πορνογραφικό περιεχόμενο, στις οποίες πρωταγωνίστησε μεταξύ 1965 και 1984. Οι περισσότερες ταινίες που έπαιξε ήταν σουρεαλιστικές σεξοκωμωδίες, ενώ το μοναδικό hardcore φιλμ στο οποίο εμφανίστηκε, ήταν “ο Ηδονοβλεψίας”.

Οι ατάκες του, έμειναν στην “καλτ” ιστορία του τόπου. Μια από αυτές ήταν το… “σκύψε ευλογημένη”.

Το 1993, ο Κώστας Γκουσγκούνης που για πολλά χρόνια ήταν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, έκανε ένα πέρασμα από την εξίσου -με τον ίδιο- θρυλική σειρά, “της Ελλάδος τα Παιδιά” που παίχτηκε για δύο σεζόν στον ΑΝΤ1. Οι υπεύθυνοι του σταθμού είχαν τις αντιρρήσεις τους όχι για τον ίδιο τον Γκουσγκούνη, αλλά για τον τίτλο του επεισοδίου, που αρχικά έφερε ως τίτλο το “Σκύψε Ευλογημένη”.

Το επεισόδιο βγήκε τελικά με τίτλο “Παρακαλώ ευλογημένη”, σε μια μικρή παράφραση, όπως είχε αποκαλύψει ο Δημήτρης Φραγκιόγλου στο πλαίσιο του flashback που έκανε ο ΑΝΤ1 πριν από αρκετά χρόνια, για τη σειρά.

Πριν δύο χρόνια, ο Γιάννης Μπέζος, μιλώντας στο ONEMAN και στον Κώστα Μανιάτη, είχε πει για τη guest εμφάνιση, ερωτηθείς για το πώς “έπεισε” τους υπεύθυνους του καναλιού για να μετέχει ο Γκουσγκούνης:

“Είπα στην παραγωγή “πάρτε τον να ‘ρθει”, γιατί ο ρόλος ήταν γραμμένος μόνο για εκείνον. Είχε ως αναφορά εκείνες τις παλιές ταινίες σεξ που κάνανε, και υπήρχε ένα παιχνίδι αστείο και δεν θα μπορούσε να είναι κανένας άλλος πέρα από τον Γκουσγκούνη.

Βέβαια, ο άνθρωπος δεν ήταν ηθοποιός, δεν είχε καμία σχέση μ’ αυτό, και ήταν και λίγο ταλαιπωρία το γύρισμα γιατί δεν μπορούσε να τα πει εύκολα, το γυρίζαμε φράση φράση. Αλλά στο τέλος ήταν πολύ αστείο. Και ήταν και μια χαρά άνθρωπος και πολύ καλός στη συνεργασία…

…Ενώ την ίδια στιγμή στο κανάλι εμφανίζονται απίστευτοι άνθρωποι. Χειρότεροι απ’ τον Γκουσγκούνη. Μιλάω για όλα τα κανάλια, γενικά.

Δεν τον πήραμε για να κάνει τον Μάκβεθ (γέλια). Τον πήραμε για να κάνει ένα συγκεκριμένο πράγμα. Και το ‘κανε μια χαρά”.

Ο Γκουσγκούνης επανήλθε στην επικαιρότητα από τον Νίκο Τριανταφυλλίδη, ο οποίος τον είχε καλέσει να παίξει στη τηλεταινία “Το Παλτό”, αλλά και στο “Μαύρο Γάλα” του 1999, σε έναν αστυνομικό ρόλο. Το 2003, ο Τριανταφυλλίδης τον είχε καλέσει επίσης στο 1ο Φεστιβάλ Cult Ελληνικού Κινηματογράφου, όπου ο Γκουσγκούνης τιμήθηκε μέσα σε γενική αποθέωση. Αντίστοιχα βραβεία έλαβε και στο 3ο και το 8ο φεστιβάλ, το 2005 και 2010.

Η εκπομπή “Cinemania” της ΕΤ3, του είχε αφιερώσει ολόκληρη εκπομπή (“Cult αλά Ελληνικά 2: Κώστας Γκουσγκούνης”).

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα