Μάγια Τσόκλη: Θυμάται τα πιο επικίνδυνα ταξίδια και δίνει την καλύτερη συμβουλή σε όσους φοβούνται να ταξιδέψουν

Μάγια Τσόκλη: Θυμάται τα πιο επικίνδυνα ταξίδια και δίνει την καλύτερη συμβουλή σε όσους φοβούνται να ταξιδέψουν
Μάγια Τσόκλη glomex

Αν κάτι αγαπά περισσότερο η Μάγια Τσόκλη είναι να ταξιδεύει. Ωστόσο, δεν ήταν όλοι οι προορισμοί που έχει επισκεφθεί ασφαλείς. Η δημοσιογράφος αποκάλυψε άγνωστα περιστατικά από τα πιο επικίνδυνα ταξίδια που έκανε.

Σίγουρα κάποια στιγμή έχετε δει κάποια από τις εκπομπές της Μάγιας Τσόκλη στην ΕΡΤ και έχετε ζηλέψει κάποιο από τα μακρινά ταξίδια που έχει κάνει για τις ανάγκες των ντοκιμαντέρ “Ταξιδεύοντας”, με το όνομά της να έχει ταυτιστεί όσο κανενός με τις ταξιδιωτικές εκπομπές στην Ελλάδα.

Η δημοσιογράφος βρέθηκε καλεσμένη το μεσημέρι της Πέμπτης (06/04) στο “Στούντιο 4” της ΕΡΤ, και αποκάλυψε άγνωστα περιστατικά από τα ταξίδια που έχει κάνει.

Η ίδια παράδεχθηκε πως είναι σοφία το να μπορεί κανείς να ταξιδέψει, τόνισε όμως πως το ζήτημα είναι να μπορείς και να αλλάξεις ταξιδεύοντας.

“Θα έπρεπε να αλλάζει κανείς ταξιδεύοντας, αλλά δεν νομίζω ότι αλλάζουν όλοι. Για μένα πραγματικά λέω ότι ‘έσπασα μια γυάλα‘. Σπας τη γυάλα της μοίρας σου όταν ταξιδεύεις, γιατί είσαι φτιαγμένος να ζεις σε ένα περιβάλλον, να γνωρίσεις συγκεκριμένους ανθρώπους. Με το που ξεκινάς το ταξίδι αλλάζουν τα πράγματα. Άλλες προσλαμβάνουσες πια, άλλη ζωή, άλλες ευκαιρίες.

Απαντώντας στο τι την οδήγησε εκείνη να ξεκινήσει τα ταξίδια, η δημοσιογράφος ανέφερε πως “το ταξίδι ήταν στη ζωή μου από μικρή γιατί έχω γεννηθεί στο εξωτερικό, οπότε από πολύ μωρό υπήρχε μετακίνηση. Αλλά η μεγάλη αλλαγή με τα μακριά ταξίδια προέκυψε μέσα από την εκπομπή ‘Ταξιδεύοντας‘, η οποία είχε αυθεντικότητα γιατί ήταν ένας πραγματικός άνθρωπος, ο οποίος ανακάλυπτε έναν τόπο. Βεβαίως προετοιμαζόμασταν αλλά η γοητεία συνήθως προκύπτει από τα πράγματα που δεν περιμένεις, που ‘γεννιούνται’ μπροστά στα μάτια σου. Αν θέλεις, ήταν και το ότι πήγε καλά η εκπομπή που με έκανε να ταξιδέψω παραπάνω“.

Σε ερώτηση για το αν έχει κινδυνεύσει ποτέ σε κάποιο από τα ταξίδια που έχει κάνει, η Μάγια Τσόκλη απάντησε πως όταν ταξιδεύεις δεν το αντιλαμβάνεσαι ακριβώς και θυμήθηκε πως “πραγματικό κίνδυνο διατρέξαμε σε τόπους όπως το Αφγανιστάν, το Πακιστάν που βρεθήκαμε όντως σε μέρη που λίγες μέρες πριν ή μετά είχαν συμβεί σοβαρά πράγματα. Και όταν βρίσκεσαι σε έναν τόπο δεν το καταλαβαίνεις. Μπαίνεις στη ζωή και ο φόβος είναι δεύτερος. Ο άνθρωπος έχει μια τάση στην αισιοδοξία ότι δεν θα του συμβεί εκείνου κάτι. Επίσης αν έχεις φόβο δεν κάνεις αυτή τη δουλειά”.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα