Μαρία Ναυπλιώτου για MeToo: “Με αιφνιδίασε το μέγεθος και το αποκρουστικό των καταγγελιών”

Μαρία Ναυπλιώτου για MeToo: “Με αιφνιδίασε το μέγεθος και το αποκρουστικό των καταγγελιών”
Μαρία Ναυπλιώτου Glomex

Η γνωστή ηθοποιός Μαρία Ναυπλιώτου μίλησε για το κύμα καταγγελιών στο θέατρο, για την αγάπη της για τον χορό και για την προσωπική της ζωή, δηλώνοντας πως έφτασε κοντά στον γάμο.

Καλεσμένη στην εκπομπή “Ενώπιος Ενωπίω” στον ΑΝΤ1 βρέθηκε η Μαρία Ναυπλιώτου, η οποία μίλησε για τα πρώτα της βήματα στον χορό και στο θέατρο, για το κύμα καταγγελιών στο θέατρο, αλλά και για την προσωπική της ζωή.

Η Μαρία Ναυπλιώτου για το #MeToo

Η διάσημη ηθοποιός αναφέρθηκε στο ελληνικό #MeToo στο θέατρο και το κύμα καταγγελιών, δηλώνοντας: “Αισθάνομαι πολύ μεγάλη ευγνωμοσύνη στις δύο γυναίκες που το ξεκινήσαν τη Σοφία Μπεκατώρου και τη Ζέτα Δούκα αλλά και σε όλες τις άλλες που ήρθαν μετά, γιατί σπάσανε πια αυτή τη σιωπή και φέρανε στο φως κρυμμένες αλήθειες. Με αιφνιδίασε το μέγεθος και το αποκρουστικό των καταγγελιών και το βίαιο και το χυδαίο. Εγώ είχα τύχη γιατί πάρα πολλές φορές παρότι και να έχεις έναν χαρακτήρα δυνατό, ερχόμαστε αντιμέτωποι με κατακλυσμιαίες συμπεριφορές και αδυνατούμε να αντιδράσουμε και αυτό είναι κάτι που έχει συμβεί σε όλους μας. Όλοι μας μπορεί να βρεθούμε σε μια τόσο σκοτεινή στιγμή και να μην μπορέσουμε να αντιδράσουμε. Όταν ερχόμαστε αντιμέτωποι με αυτές τις χυδαίες συμπεριφορές, υπάρχει ένας μηχανισμός άμυνας που μας παγώνει. Οι άνθρωποι που υπέστησαν αυτές τις συμπεριφορές χρειάζονται πολύ χρόνο για να αρθρώσουν αυτό που έχει συμβεί. Αυτό που έχει συμβεί, πέρα από τα εγκλήματα και τις καταγγελίες είναι μια πολύ σπουδαία ευκαιρία να καταλάβουν οι άνθρωποι τι μπορεί να συμβαίνει σε έναν άνθρωπο που βιώνει κάτι τέτοιο”.

Είμαι πολύ περήφανη για τις γυναίκες. Μεγάλωσα σε έναν κόσμο που φαινόταν ανοιχτός αλλά είναι ερμητικά κλειστός ακόμα για τις γυναίκες. Όλες οι γυναίκες παλεύουμε ακόμα πάρα πολύ για τα αυτονόητα, και σε όλη την διαδρομή μου αντιμετώπισα ηλικιακές διακρίσεις, μισθολογικές διακρίσεις, διακρίσεις σε επίπεδο ερωτήσεων, διακρίσεις όσον αφορά την αναπαραγωγή, τη δημιουργία οικογένειας, το πως μας αντιμετωπίζουν. Μεγάλωσα και έμαθα να αγαπώ τις γυναίκες. Χρειαζόμαστε η υποστήριξη η μία της άλλης, για αυτό αφοσιώνομαι τόσο στις γυναίκες γιατί έχουμε για πολλά πράγματα να αγωνιστούμε ακόμα”, συμπλήρωσε η γνωστή ηθοποιός.

“Έφτασα κοντά στον γάμο”

Μιλώντας για την προσωπική της ζωή, η Μαρία Ναυπλιώτου ανέφερε πως δεν αισθάνεται ότι έχει θυσιάσει πράγματα λόγω της καριέρας της. “Είχα μια σχέση 10 χρόνων, όταν ήμουν νέα. Φτάσαμε πολύ κοντά στον γάμο, όμως δεν τα καταφέραμε. Ευτυχώς, λίγο πριν ανέβουμε τα σκαλιά της εκκλησίας, κατάλαβα ότι χρειάζομαι βοήθεια σε πολλά πράγματα που είχε απορίες”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η γνωστή ηθοποιός περιέγραψε το πώς ξεκίνησε την καλλιτεχνική της πορεία, όταν η μητέρα της την έστειλε να μάθει μπαλέτο, ενώ συγκινήθηκε με τα όμορφα λόγια του σκηνοθέτη Κοραή Δαμάτη που την βοήθησε στην καριέρα της στο θέατρο.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα