Μαρίζα Κωχ: “Αν είχαμε μυαλό ως Έλληνες, θα είχαμε γκρεμίσει το Σινικό τείχος με τα ηπειρώτικα τραγούδια”

Μαρίζα Κωχ: “Αν είχαμε μυαλό ως Έλληνες, θα είχαμε γκρεμίσει το Σινικό τείχος με τα ηπειρώτικα τραγούδια”
Μαρίζα Κωχ glomex

Σε μία σπάνια τηλεοπτική εμφάνιση η Μαρίζα Κωχ έκανε τη δική της αναδρομή και μίλησε για τα δύσκολα παιδικά χρόνια, τον πατέρα της, την πολυετή καριέρα της και τη Eurovision.

Τη Μαρίζα Κωχ φιλοξένησαν στο πλατό του “Στούντιο 4“, το μεσημέρι της Πέμπτης (01/06), η Νάνσυ Ζαμπέτογλου και ο Θανάσης Αναγνωστόπουλος με την σπουδαία ερμηνεύτρια και συνθέτρια να μιλάει για όλα στην κάμερα της ΕΡΤ.

Η ζωή ήθελε να πέσω στα βαθιά“, είπε αρχικά η τραγουδίστρια περιγράφοντας με γλαφυρό τρόπο όσα έζησε όταν βρέθηκε για να δώσει μία συναυλία στη Δαμασκό και μία γυναίκα της χάρισε το νυφικό της φόρεμα, ένα φόρεμα το οποίο έχει φορέσει στις περισσότερες συναυλίες που έχει δώσει έκτοτε.

Ούσα κόρη κατακτητη αλλά και παιδί μεγάλου έρωτα, η Μαρίζα Κωχ ανέφερε πως η ανάγκη της να γράψει βιβλίο γεννήθηκε από το να μην υπάρχει “ράδιο αρβύλα” γύρω από εκείνη και εξήγησε πως λόγω του ότι ήταν παιδί πρώην κατακτητή ήταν χρέος της να γίνει αγαπητή.

Πηγαίνοντας πίσω, η Μαρίζα Κωχ αναφέρθηκε στα δύσκολα παιδικά της χρόνια και τη ζωή της στο ίδρυμα για 5 χρόνια, λέγοντας πως η μητέρα της την επισκεπτόταν κάθε Πέμπτη.

Η ίδια αναφέρθηκε και στην εποχή των χίπις, που όπως είπε χαρακτηριστικά ήταν η δόξα του ωραίου, ενώ θυμήθηκε πως περπατούσε πάντα ξυπόλυτη στην Αθήνα μέχρι που πάτησε μία γόπα τσιγάρου και κάηκε στο πόδι της και ξεκίνησε να φοράει τσόκαρα.

Στη συνέχεια μίλησε για τη συμμετοχή της στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό της Eurovision και το τηλεφώνημα που δέχθηκε από τον Μάνο Χατζηδάκι, στο οποίο τής ζήτησε να γράψει ένα μοιρολόι.

“Πήρα τηλέφωνο τον Μάκη Φωτιάδη και του λέω μπορείς να με βοηθήσεις γιατί έχω τις εμπειρίες, γιατί με τον Ξυλούρη πηγαίναμε στον Πειραιά και βοηθούσαμε στην επιστράτευση τραγουδώντας, εμψυχώνοντας τους Έλληνες που έμπαιναν στα καράβια… αυτό με είχε ποτίσει, για κάποιο λόγο ήμουν συνειδητοποιημένη για τον αγώνα που έπρεπε να γίνει”, είπε χαρακτηριστικά.

Το αποτέλεσμα ήταν το τραγούδι “Παναγιά μου, Παναγιά μου” με τον οποίο εκπροσώπησε την Ελλάδα στη Eurovision το 1976.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής της η Μαρίζα Κωχ μίλησε για την πέραση του ελληνικού τραγουδιού στην Ασία, λέγοντας χαρακτηριστικά πως “αν είχαμε αρκετό μυαλό ως Έλληνες, μόνο με τα ηπειρώτικα τραγούδια θα γκρεμίζαμε το Σινικό τείχος”.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα