Masterchef: Ποιος γλιτώνει τη δοκιμασία αποχώρησης

Διαβάζεται σε 4'
Masterchef: Ποιος γλιτώνει τη δοκιμασία αποχώρησης
Την Παρασκευή οι διαγωνιζόμενοι του Masterchef θα γίνουν 9. ΥouTube

Το Masterchef επέστρεψε, χωρίς τη Χριστίνα, με street food και έναν διαγωνιζόμενο που έβγαλε τη μαύρη ποδιά.

Τα τελευταία χρόνια ο Mάιος πάει «πακέτο» με το Athens Street Food Festival και το Masterchef βρέθηκε στις εγκαταστάσεις του στον Κεραμεικό, ούτως ώστε οι 10 εναπομείναντες διαγωνιζόμενοι να δοκιμαστούν στο αντικείμενο του φεστιβάλ.

Δηλαδή, το street food που προσδιορίζεται ως φαγητό που προορίζεται για άμεση κατανάλωση και μπορείς να το φας ενώ περπατάς στο δρόμο. Βασικό προαπαιτούμενο είναι η μεγάλη προετοιμασία.

Καλεσμένοι των σεφ ήταν ο υπεύθυνος επικοινωνίας του Athens Street Food Festival, Σταύρος Στριλίγκας και ο Αντώνης Καζάκος, ο άνθρωπος πίσω από τον νέας γενιάς φούρνο, Black Salami.

Για μία ακόμη φορά έλειπε η Χριστίνα. Έγινε γνωστό ότι αντιμετώπισε πρόβλημα υγείας, με πρώην διαγωνιζόμενο να ενημερώνει σε live streaming ότι υποβλήθηκε σε επέμβαση σκωληκοειδίτιδας, μετά τη νίκη της στη Silver Week.

Ο αρχηγός της νικήτριας ομάδας της προηγούμενης διαδικασίας, Ηλίας κλήθηκε να χωρίσει τους 9 παίκτες σε τρεις νέες ομάδες. Το μόνο προαποφασισμένο ήταν να είναι οι υποψήφιοι προς αποχώρηση (Λευτέρης, Σοφοκλής, Μάριος) σε διαφορετικές ομάδες.

Συνεπής στον εαυτό του -και τη συνήθεια που έχει να λέει άλλα και να κάνει άλλα-, ο Ηλίας δεν πήγε με τον Μάριο και τον Άνχελ όπως είχαν συμφωνήσει («γιατί αν γίνει κάτι, θα έχω δυο σίγουρες ψήφους»). Μηδέ κράτησε μαζί τους Χρήστο, Κώστα και Νίκο, όπως επίσης τους είχε τάξει -κατά του Χρήστου το ρηθέν.

Κίτρινοι έγιναν οι Μάριος, Άνχελ και Νίκος, ροζ οι Χρήστος, Σοφοκλής και Γιάννης και μπλε οι Ηλίας, Κώστας και Λευτέρης.

Η ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΠΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΙ ΚΡΙΤΕΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕ ΤΟ TWITTER

Κάθε ομάδα είχε να ετοιμάσει τρεις κωδικούς street food: ο πρώτος θα ήταν παραδοσιακό ελληνικό πιάτο σε μορφή που θα μπορούσε να το σερβίρει μια καντίνα, ο δεύτερος ντονμπούρι (σημαίνει μπολ με ρύζι) και ο τρίτος επιλέχθηκε από τους τηλεθεατές του διαγωνισμού, μέσω των social media. Ήταν το μπέργκερ, με τους σεφ να ενημερώνουν πως επιλέχθηκε με το 48% των προτιμήσεων.

Το Twitter ξεσπάθωσε αφού δεν είδε ποτέ κανένα σχετικό poll.

Πίσω στη μαγειρική, οι τριάδες είχαν 90 λεπτά στη διάθεση τους για όλες τις παρασκευές επί 5.

Τα μέλη της νικήτριας ομάδας θα προκρίνονταν απευθείας στους 9 -συμπεριλαμβανομένου του διαγωνιζόμενου που ήταν ήδη υποψήφιος προς αποχώρηση. Επίσης, θα είχαν τη δική τους καντίνα στο Athens Street Food Festival της επόμενης χρονιάς «που είναι το μεγαλύτερο βραβείο που έχουμε δώσει ποτέ ως festival», όπως είπε ο κύριος Στριλίγκας.

Ο Χρήστος είπε πως θα έκανε τα πάντα για να σώσει τον -υποψήφιο- Σοφοκλή που τον έβριζε από την ώρα που τον ψήφισε. «Μου είπε ότι με το σχόλιο που έκανα, θα με περνούσε όλη η Ελλάδα για χαζό. Του απάντησε ‘ναι, αυτό περίμενε’. Η κουβέντα τελείωσε εκεί».

Το στερεότυπο για την ομορφιά… που ισχύει

Στις κλασικές χιουμοριστικές φιτιλιές που ανάβει ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος σε κάθε επεισόδιο, μετέφερε στον Χρήστο την απάντηση του Κώστα ως προς τους παίκτες που θα διάλεγε για να φτιάξει μαζί τους μια καντίνα και σε ποια θέση θα τους έβαζε. Όπως είπε θα τοποθετούσε τον ερασιτέχνη του φετινού Μasterchef που έχει φτάσει στους 10, στην υποδοχή. «Αυτό που είπε ο Κώστας πλέον δεν είναι κομπλιμέντο. Δηλαδή, τι σημαίνει; Πως αν είσαι ωραίος ανοίγουν όλες οι πόρτες; Αυτό θέλει να πει;». Ναι. «Συμφωνώ! (γελάει)».

ΤΟ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟ ΔΑΓΚΩΜΑ

Η πενταμελής κριτική επιτροπή δοκίμασε όλες τις παρασκευές, με κάποιες να προσφέρουν συγκινήσεις (ευχάριστες ή δυσάρεστες) στα μέλη της. Για παράδειγμα, ο Γιάννης πήρε πάνω του το ψωμί του μπέργκερ της ομάδας του και αυτό δεν φούσκωσε ποτέ. Όπως πήρε πάνω του και τα γιουβαρλάκια ράμεν που επίσης, δεν άρεσαν.

Μια ατάκα του Αντώνη Καζάκου ξεχώρισε. Ήταν το «επιθετικό δάγκωμα», σε μπέργκερ!

Όλοι συμφώνησαν πως οι μπλε είχαν τις καλύτερες προσπάθειες στο σύνολο. Ως εκ τούτου, ο Λευτέρης τέθηκε εκτός διαδικασίας αποχώρησης.

Στο επεισόδιο της Παρασκευής (σήμερα δεν έχει), θα κριθεί ποιος εκ των Χρήστου και Γιάννη (υπόλοιπα μέλη της μπριγάδας που συγκέντρωσε τη χαμηλότερη βαθμολογία) θα είναι υποψήφιος μαζί με τον Σοφοκλή και τον Μάριο, μεταξύ των οποίων θα είναι αυτός που θα εγκαταλείψει το διαγωνισμό.

Στο trailer ο Γιάννης φαίνεται -για μια ακόμη φορά- δυσαρεστημένος με κάτι αν και ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν πως ο Χρήστος τελικά, θα είναι ο τρίτος υποψήφιος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα