Ο Ted Lasso οφείλει την ύπαρξή του στον Ντόναλντ Τραμπ – Η εξήγηση

Ο Ted Lasso οφείλει την ύπαρξή του στον Ντόναλντ Τραμπ – Η εξήγηση
Jason Sudeikis 2023 Photo by Jordan Strauss/Invision/AP, File

Τον ρόλο που έπαιξαν οι αυξανόμενες πολιτικές εντάσεις στις ΗΠΑ αλλά και ο Ντόναλντ Τραμπ στην ανάπτυξη του πιο καλόκαρδου και συμπαθή κόουτς της καρδιάς μας, Ted Lasso, εξήγησε ο Τζέισον Σουντέικις.

Ότι θα φτάναμε στο σημείο να ευχαριστήσουμε τον Ντόναλντ Τραμπ για την ανάπτυξη του Ted Lasso προς αυτή την κατεύθυνση -που τελικά πήρε- δεν θα περίμενε κανείς.

Το πώς ο δημιουργός του και ηθοποιός που υποδύεται τον αφελή και καλόκαρδο κόουτς αμερικάνικου φούτμπολ Ted Lasso στην ομώνυμη επιτυχημένη σειρά του Apple TV+, άλλαξε τον χαρακτήρα του Τεντ λόγω του πρώην προέδρου των ΗΠΑ εξήγησε σε συνέντευξή του ο Τζέισον Σουντέικις.

Μιλώντας στον Observer του Guardian, ο Σουντέικις ανέφερε πως όλα ξεκίνησαν όταν ενώ δειπνούσε με την πρώην πια σύζυγό του, Olivia Wilde το 2015 αναρωτήθηκε “αν μπορούσε να ασχοληθεί ξανά με έναν χαρακτήρα ονόματι Ted Lasso που είχε δημιουργήσει για ένα σκετς κωμωδίας δύο χρόνια νωρίτερα”.

Ο Ted Lasso, σύμφωνα με τον Σουντέικις, ήταν αρχικά “εμπόλεμος”, όμως οι αυξανόμενες πολιτικές εντάσεις εκείνη την εποχή τον ενέπνευσαν να αναπτύξει τον χαρακτήρα προς μια νέα κατεύθυνση.

“Ήταν η κουλτούρα στην οποία ζούσαμε τότε”, είπε αρχικά ο Σουντέικις και πρόσθεσε: “Δεν είμαι τρομερά ενεργός στο διαδίκτυο και μάλιστα αυτό με επηρέασε. Και τότε παράλληλα είχαμε και τον Τραμπ. Έλεγα, ‘εντάξει, αυτό είναι ανόητο’ και αυτό που ‘ξεκλείδωσε’ στους ανθρώπους… Μισούσα το πώς οι άνθρωποι δεν άκουγαν ο ένας τον άλλον πια. Τα πράγματα έγιναν πολύ δυαδικά και δεν νομίζω ότι λειτουργεί έτσι ο κόσμος. Και, ως νέος γονιός, αποκτήσαμε τον γιο μας τον Ότις το 2014, είπα ‘αγόρι μου δεν θα ήθελα να προσθέσω κάτι άλλο σε αυτό’. Απλά δεν ήθελα να το απεικονίσω”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τζέισον Σουντέικις.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, ο χαρακτήρας να γίνει ο ζεστός, ευγενικός, θετικός κόουτς της καρδιάς των θεατών.

Ο Σουντέικις και κάποιοι εκ των πρωταγωνιστών της σειράς βρέθηκαν πρόσφατα στον Λευκό Οίκο, όπου συνομίλησαν με τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν θίγοντας μεταξύ άλλων τη σημασία της ψυχικής υγείας. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο Σουντέικις αποκάλεσε τον χαρακτήρα που υποδύεται «εκπλήρωση επιθυμιών» κάτι που όπως είπε στον Observer φροντίζει να κάνει και στη σειρά.

“Γίνε η αλλαγή που θέλεις να δεις στον κόσμο”, είπε χαρακτηριστικά ο Σουντέικις παραφράζοντας τον Μαχάτμα Γκάντι. “Λοιπόν, τι θα λέγατε ‘γράψτε την αλλαγή που θέλετε να δείτε στον κόσμο;’ Μέρος της χαράς να κάνω αυτή τη δουλειά είναι η εκπλήρωση της επιθυμίας. Όχι μόνο να παίξεις τους χαρακτήρες, αλλά και τι θέλεις να βάλεις εκεί έξω στον κόσμο”, κατέληξε.

Η σειρά του Apple TV+, η τρίτη σεζόν της οποίας έκανε πρεμιέρα στις 15 Μαρτίου, εμβαθύνει στην ψυχική υγεία διαφόρων χαρακτήρων, με ιστορίες που αντιμετωπίζουν ζητήματα εκφοβισμού, θυμού, και αυτοεκτίμησης, καθώς και κρίσεις πανικού.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα