Ο Βουτσάς πήρε σουπερμαντολίνη και έγινε έγχρωμος

Ο Βουτσάς πήρε σουπερμαντολίνη και έγινε έγχρωμος

Μετά τον Μπακαλόγατο και τον Αντωνάκη και την κυρία Ελένη, ο ΑΝΤ1 φέρνει ακόμη μια αγαπημένη ελληνική κωμωδία στο σήμερα, βάζοντας χρώμα στην ταινία "Ο άνθρωπος της καρπαζιάς"

Πόσο χρήσιμη θα ήταν μια σουπερμαντολίνη για όλους τους φοβισμένους αυτού του κόσμου; Κάπως έτσι σκεφτόταν και ο Ανέστης (Κώστας Βουτσάς στην ταινία του Κώστα Καραγιάννη, “Ο άνθρωπος της καρπαζιάς” από το μακρινό 1969 που αυτό το Σάββατο θα επιστρέψει έγχρωμος στην ελληνική τηλεόραση. Ο “μαφιόζος” Νίκος Ρίζος και η παρέα του τρομοκρατούν το καφενείο και τη γειτονιά, όμως ο Ανέστης δεν έχει την πυγμή και το σθένος να τους αντιμετωπίσει.

Κάποια στιγμή πιστεύει ότι αρχίζει να αποκτά τις υπερφυσικές δυνάμεις που πάντα ονειρευόταν, παίρνοντας κάποια πολύ ειδικά χάπια που του παρέχει συνωμοτικά ένας φίλος του φοιτητής της ιατρικής, ο Φιλήμων. Έτσι παύει πλέον να είναι ένας άνθρωπος της καρπαζιάς και τα βάζει με όλους. Το θαύμα μπορεί να οφείλεται σε αυτό που πολλά χρόνια αργότερα θα αποκαλέσουμε πλασέμπο, όμως αυτό δεν αποτρέπει τον Ανέστη να διατηρήσει το κουράγιο και τη γενναιότητά του ακόμη και αφότου μάθει πως τα χάπια δεν είναι τίποτα περισσότερο από ασπιρίνες.

Το ένα θαύμα έγινε λοιπόν πριν από 49 ολόκληρα χρόνια. Το δεύτερο θα συμβεί το Σάββατο, αφού ο Ανέστης, ο άνθρωπος της καρπαζιάς θα γίνει… έγχρωμος. Συνεχίζοντας το φρεσκάρισμα των κλασικών ελληνικών ταινιών ο ΑΝΤ1, φέρνει μετά τον Μπακαλόγατο, ήτοι την ταινία “Της Κακομοίρας”, αλλά και το ” Η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα“, άλλη μια κωμωδία με χρώμα στους δέκτες μας.

Παίζουν πέραν των Βουτσά, Ρίζου, οι Ζωζώ Σαπουντζάκη, Ξένια Καλογεροπούλου, Δημήτρης Νικολαΐδης, Διανέλλος Λαυρέντης, Νίκος Παπαναστασίου

Το NEWS 247 είχε επικοινωνήσει με τον ιδιοκτήτη της West Wing Studios, Vivek R. Rao, προκειμένου να μάθει περισσότερα για τον τρόπο που παίρνουν έγχρωμη ζωή οι ελληνικές ταινίες. Ο κύριος Ράο, ιδιοκτήτης της εταιρίας που ειδικεύεται στον χρωματισμό ασπρόμαυρων φιλμ, εξήγησε στο NEWS 247, τον τρόπο που μπορεί να συμβεί με τέτοια πιστότητα και ευκρίνεια κάτι τέτοιο.

“Αν το φιλμ είναι σε καλή κατάσταση και αυτό που μας έστειλαν από την Ελλάδα ήταν σε άριστη κατάσταση, τότε μπορούμε εξετάζοντας προσεκτικά τις αποχρώσεις του μαύρου και του άσπρου να καταλήξουμε με ακρίβεια 99% για την απόχρωση που έχει ένα ρούχο ή κάποιος τοίχος” μας αναφέρει, προσπαθώντας να μας δώσει όσο πιο απλά γίνεται τον τρόπο πίσω από μια σύνθετη και χρονοβόρα διαδικασία.

Το παλιό, ασπρόμαυρο Hollywood που παίρνει χρώμα

Η West Wing Studios έχει αναλάβει πολλά παρόμοια project μεταφέροντας κλασικές παραγωγές της τηλεόρασης και του κινηματογράφου, όπως το I Love Lucy, The Andy Griffith Show, The Dick Van Dyke Show, The Three Stooges, Marilyn Monroe, John Wayne, Superman κ.α. στην εποχή των χρωμάτων. “Τα προγράμματα αυτά αποτελούν ένα θησαυρό για την αμερικανική ιστορία της τηλεόρασης και του κινηματογράφου. Μετά την επεξεργασία προβλήθηκαν εκ νέου στην prime time ζώνη (αναφέρεται στο I Love Lucy που είναι και πιο πρόσφατη δουλειά του) και σημείωσαν εξαιρετικές επιδόσεις, καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση στην ώρα προβολής τους”.

Η εταιρία έχει αναλάβει με αξιώσεις να δώσει χρώμα και σε ιστορικά φιλμ και βίντεο από τον Β’ ΠΠ τα οποία έχουν χρησιμοποιηθεί σε ιστορικά ντοκιμαντέρ εταιριών παραγωγής από την Αμερική, την Αγγλία, την Ιρλανδία, την Αυστραλία και τη Ρωσία. Δείτε παρακάτω ένα εντυπωσιακό δείγμα της δουλειάς τους.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα