Οι Τρεις Χάριτες θα ήταν τέσσερις – Ποια δεν έπαιξε ποτέ, ποια κανάλια τις απέρριψαν

Οι Τρεις Χάριτες θα ήταν τέσσερις – Ποια δεν έπαιξε ποτέ, ποια κανάλια τις απέρριψαν

Μια αποκάλυψη δια στόματος Μιχάλη Ρέππα ο οποίος ήταν ένας εκ των δύο "εγκεφάλων" της θρυλικής τηλεοπτικής σειράς που έγραψε τη δική της ιστορία.

Μπορεί το Mega να μην υπάρχει πια στις τηλεοράσεις μας και να εκπέμπει το αρχειακό υλικό του μόνο μέσω διαδικτύου, ωστόσο οι σειρές που παίχτηκαν στα τριάντα χρόνια λειτουργίας του Μεγάλου Καναλιού θα υπάρχουν για πάντα στη μνήμη και τη συνείδησή μας. Πολλοί άλλωστε μεγαλώσαμε μαζί τους.

 

Μια από αυτές ήταν οι Τρεις Χάριτες, μια από τις πρώτες επιτυχίες του καναλιού. Στη σειρά πρωταγωνιστούσαν η Μίνα Αδαμάκη, Νένα Μεντή και Άννα Παναγιωτοπούλου και ξεκίνησε να μεταδίδεται το 1990, λίγους μήνες μετά το άνοιγμα του MEGA.

 

Το σενάριο υπέγραφαν ο Μιχάλης Ρέππας και ο Θάνασης Παπαθανασίου. Ο Ρέππας φιλοξενήθηκε στην εκπομπή “Φωλιά των Κου Κου” και έκανε σημαντικές αποκαλύψεις. Αρχικά σημείωσε ότι η σειρά είχε προταθεί στον ΑΝΤ1 αλλά και την ΕΡΤ, με τα δύο κανάλια να την απορρίπτουν.

Όπως δήλωσε, κανένα από τα δύο αυτά κανάλια δεν πίστεψαν στην επιτυχία της. Ακόμη, μίλησε για μια “τέταρτη” ηθοποιό που δεν έπαιξε ποτέ, καθώς στο αρχικό σενάριο οι Τρεις Χάριτες ήταν Τέσσερις! Χαρακτηριστικά είπε πως είχαν προτείνει στη σπουδαία Μίρκα Παπακωνσταντίνου να είναι η τέταρτη πρωταγωνίστρια της σειράς αλλά εκείνη παρά το αρχικό της “ναι”, έκανε πίσω την τελευταία στιγμή.

Για την ιστορία, το σίριαλ μπήκε στο πρόγραμμα του MEGA λίγους μήνες μετά την πρώτη προβολή σήματος από το πρώτο ιδιωτικό κανάλι και συγκεκριμένα το Φλεβάρη του 1990. Έκτοτε, κάθε εβδομάδα και για 90 συναπτά επεισόδια σημείωνε ασύλληπτες τηλεθεάσεις. Σύμφωνα με στοιχεία του σταθμού, ο μέσος όρος τηλεθέασης της σειράς καθ’ όλη τη διάρκεια της προβολής της αυτά τα δύο και πλέον χρόνια ήταν 56,6%.

Δείτε το 90ο και τελευταίο επεισόδιο της σειράς:

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα