Πορτοσάλτε: Απαντά στην Καινούργιου και συμβουλεύει να “μην παραποιούμε αυτά που ακούμε”

Πορτοσάλτε: Απαντά στην Καινούργιου και συμβουλεύει να “μην παραποιούμε αυτά που ακούμε”
Άρης Πορτοσάλτε glomex

Στην Κατερίνα Καινούργιου απάντησε το πρωί της Τρίτης μέσα από τον ΣΚΑΪ ο Άρης Πορτοσάλτε, μετά την "τηλεφωνική επίπληξη" που αποκάλυψε ότι δέχθηκε η παρουσιάστρια.

Από την “έκρηξη της βίας” επέλεξε να ξεκινήσει την τοποθέτησή του το πρωί της Τρίτης (14/03) ο Άρης Πορτοσάλτε, επιλέγοντας με αυτόν τον τρόπο να απαντήσει στην Κατερίνα Καινούργιού μετά την “τηλεφωνική επίπληξη” που δέχθηκε από τον δημοσιογράφο και που έκανε γνωστό η ίδια μέσω ανάρτησή της.

Ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΙ ανέφερε πως αυτό που παρατηρεί ο ίδιος, ειδικά το τελευταίο διάστημα, είναι μία επικίνδυνη κλιμάκωση της βίας, σε πολλά επίπεδα και η οποία “εδράζεται πάνω στην παραποίηση” κατά τον ίδιο.

“Επειδή μεγαλώνουμε και ζούμε σε έναν τόπο που η κουβέντα είναι πολύ εύκολη, μπορούμε να λέμε ο ένας για τον άλλο, αλλά να προσπαθήω να βάλω έναν στοιχειώδη κανόνα; Μην παραποιούμε αυτά που ακούμε, μην τα περνάμε από το σουρωτήρι μας και τα καταλαβαίνουμε όπως θέλουμε να τα καταλάβουμε ή έχουμε αδυναμία να τα καταλάβουμε. Γιατί το γεγονός οτι στην Ελλάδα βγαίνουμε πίσω στον διαγωνισμό Pisa στην κατανόηση κειμένου σημαίνει ότι ‘ακούω κάτι και δεν καταλαβαίνω αυτό που ακούω’. Υπάρχει παραποίηση, πάρα πολλή παραποίηση, δεν θέλω να πω κάτι άλλο μένω σε αυτό”, δήλωσε φανερά ενοχλημένος ο δημοσιογράφος.

Τότε, τον λόγο πήρε ο Δημήτρης Οικονόμου σχολιάζοντας πως ο καθένας μπορεί να έχει και να λέει την άποψή του, με τον Άρη Πορτοσάλτε να καταλήγει λέγοντας: “να την πει. Όχι παραποίηση, όχι στοχοποίηση. Γιατί η παραποίηση προκαλεί στοχοποίηση. Κι αν ακόμα δεν θέλεις να στοχοποιείς, δεν λέω ότι ξεκινάς με την πρόθεση να το κάνεις, αλλά όταν παραποιείς δίνεις το έναυσμα σε αυτές τις κατηγορίες να στοχοποιήσουν”.

Το σχόλιο του δημοσιογράφου του ΣΚΑΙ έρχεται λίγες ώρες αφότου η Κατερίνα Καινούργιου προχώρησε σε μια καταγγελία για τηλεφωνική επίπληξη από γνωστό δημοσιογράφο.

Μέσω ενός story που δημοσίευσε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, η παρουσιάστρια δήλωσε ότι δέχθηκε ένα απρόσμενο τηλεφώνημα από γνωστό δημοσιογράφο, ο οποίος και την επέπληξε για τον τρόπο που χειρίζεται την υπόθεση.

Στη συνέχεια της ανάρτησής της, έγραψε επίσης και για τον Ανδρέα Μικρούτσικο ότι έχει δεχθεί κακόβουλα σχόλια από τον εν λόγω δημοσιογράφο, χωρίς ωστόσο να αποκαλύπτει το όνομά του.

“Δέχτηκα τηλεφωνικά… επίπληξη από τον δημοσιογράφο που έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων για τη στάση του στην τραγωδία των Τεμπών, για την κριτική που του ασκήθηκε από την εκπομπή. Με έντονο ύφος μου… συνέστησε να “μην ασχολούμαι εγώ με αυτά” ενώ μίλησε με αγένεια για τον Ανδρέα Μικρούτσικο, λέγοντας ότι “η ζωή δεν του τα έφερε όπως ήθελε”… Άραγε αυτός ο κύριος επέπληξε τηλεφωνικά μόνο εμένα ή επικοινώνησε και με άλλους συναδέλφους; Τροφή για σκέψη”, έγραψε χαρακτηριστικά στην ανάρτησή της η Κατερίνα Καινούργιου.

Είχε προηγηθεί το άγριο ξέσπασμα του Ανδρέα Μικρούτσικου, το πρωί της Δευτέρας (13/03), όπου ο παρουσιαστής μίλησε με βαρείς χαρακτηρισμούς για τον Άρη Πορτοσάλτε μετά τη στάση του για την τραγωδία στα Τέμπη.

“Με εξόργισε ο ανεπίτρεπτος, ανυπόστατος, ανιστόρητος του ΣΚΑΙ που τον είχαμε και από παλιά, ο Πορτοσάλτε. Τον είχαμε από παλιά και θυμάμαι έλεγα του Γιάννη Αλαφούζου ‘τι τον θες αυτόν;. Κάναμε μαζί τον ΣΚΑΙ και τον έφερε. Και μού έκανε εντύπωση από τότε, το τζιτζιφιογκέ, το κομιλφό. Δεν είχα τίποτα απολύτως με κανέναν. Τον έβλεπα και έλεγα ‘τι ναι τούτο ρε Γιάννη;’ και καθοδόν άρχισε αυτό το πράγμα να γίνεται ένας μοχλός… λες και τσεκάρουμε κάθε μέρα τις αντοχές μας ως λαός, λες και τσεκάρω εγώ το τι άλλο θα μου συμβεί. Πώς τον λένε γιατί αποφεύγω το όνομά του; Όχι άλλος Πορτοσάλτε στη ζωή μου, κατέκτησα τη ζωή μου, να ζω, να με γλιτώνει η ιατρική, να ζω και δεύτερη και τρίτη φορά αλλά Πορτοσάλτε κερατά δεν θα ξαναβάλω πάνω από το κεφάλι μου. Και απαντώ επειδή είπες για ονόματα.

Δείτε τα σχόλια του Ανδρέα Μικρούτσικου στο 03:32:

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα