Σειρά του Netflix οδήγησε στον εντοπισμό καταζητούμενου από το 1973

Σειρά του Netflix οδήγησε στον εντοπισμό καταζητούμενου από το 1973

Ο Λέστερ Γιούμπανκς, καταδικασμένος για το φόνο ενός ανήλικου κοριτσιού και δραπέτης από το 1973 βρέθηκε στην περιοχή του Λος Άντζελες. Το όνομα του είχε πρωταγωνιστήσει σε επεισόδιο της σειράς 'Unsolved Mysteries' του Netflix.

Το 1965, ο Λέστερ Γιούμπανκς αποπειράθηκε να βιάσει την 14χρονη Μέρι Έλεν Ντίνερ και ύστερα τη σκότωσε. Το 1972 το δικαστήριο τον καταδίκασε σε θάνατο και ύστερα η ποινή του μετετράπηκε σε ισόβια κάθειρξη. Το 1973, εκμεταλλευόμενος μια τιμητική άδεια από τις φυλακές, κατάφερε να αποδράσει. Ένα επεισόδιο της σειράς ‘Unsolved Mysteries’, που προβλήθηκε τον περασμένο Οκτώβριο στο Netflix, έστρεψε την προσοχή εκατοντάδων μαρτύρων και εθελοντών ερευνητών προς το πρόσωπό του. Σήμερα, η αστυνομία του Λος Άντζελες δηλώνει δημοσίως πως έχει βάσιμες πληροφορίες ότι ο Λέστερ ζει με διαφορετικό όνομα, μια πολύ ήσυχη ζωή.

Σύμφωνα με φωτογραφίες που έχει στην κατοχή της η αστυνομία, ο Λέστερ φαίνεται να ζει στην περιοχή διατηρώντας πλούσιο κοινωνικό κύκλο, ενώ, σύμφωνα με το NBC, στο πρόσφατο παρελθόν έχει εργαστεί σε βιοτεχνία που κατασκευάζει στρώματα νερού, αλλά και ως επιστάτης σε νοσοκομείο.

Η επίσημη τοποθέτηση της αστυνομίας είναι ότι ο Λέστερ κατάφερε για τουλάχιστον 25 χρόνια να ζήσει σε διάφορα σημεία του Λος Άντζελες, πάντα με διαφορετικό όνομα και αλλάζοντας δουλειές με τη βοήθεια “συγκεκριμένων ανθρώπων”. Το επόμενο βήμα φαίνεται απλό: “θα πρέπει να μιλήσουμε με τους ανθρώπους που τον βοηθούν ώστε να κρύβεται. Γνωρίζουμε με βεβαίοτητα ότι τα αποτυπώματα του είναι εδώ, στο Λος Άντζελες” αναφέρει αστυνομικός.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα