Σπίτι με το MEGA: Ανατρεπτικές ερμηνείες στο αφιέρωμα για τον Μάνο Ξυδούς

Σπίτι με το MEGA: Ανατρεπτικές ερμηνείες στο αφιέρωμα για τον Μάνο Ξυδούς
Ο Μάνος Ξυδούς Eurokinissi

Μια βραδιά γεμάτη μουσική και συγκινητικές ερμηνείες παρουσιάστηκε στο "Σπίτι με το MEGA", αφιερωμένη στον Μάνο Ξυδούς. Τι είπαν Στόκας, Πλιάτσικας, Πασχαλίδης για τον συνεργάτη τους.

Ένα μοναδικό μουσικό αφιέρωμα στον σπουδαίο τραγουδοποιό Μάνο Ξυδούς με αφορμή την κυκλοφορία του album “Ο Πρίγκιπας της Δυτικής Όχθης” από τη Minos Emi / Universal παρουσιάστηκε στο “Σπίτι με το MEGA” το βράδυ του Σαββάτου (27/02). Μία βραδιά με συγκίνηση και τραγούδια που όλοι θα αγαπάμε για πάντα, ανεξίτηλα στον χρόνο.

Οικοδεσπότες της βραδιάς ήταν ο Ρένος Χαραλαμπίδης και η Μαρία Σολωμού, με τον γνωστό ηθοποιό να λέει στην αρχή του μουσικού ταξιδιού:

Σε μια εκπομπή βαθιά μουσική και αφιερωμένη σε ένα φίλο που δεν είναι πια στη ζωή. Είναι ένας άνθρωπος που μπήκε στη ζωή μας πολύ διακριτικά. Δεν επιδίωκε την δημοσιότητα, δεν ήθελε να βγαίνει στα φώτα της δημοσιότητας, αλλά όταν έβγαινε γινόταν χαμός. Ο Μάνος βαθιά μέσα του πίστευε και προσπαθούσε να μας το μεταλαμπαδέψει, ότι δεν υπάρχουν όρια στην τέχνη και ταμπέλες. Όλα έχουν ένα κοινό πυρήνα, την μουσική”.

Αγαπημένοι καλλιτέχνες, βρέθηκαν στη σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά τιμώντας τον αείμνηστο Μάνο Ξυδούς και ερμήνευσαν τραγούδια που σημάδεψαν μία ολόκληρη εποχή και έχουν συντροφεύσει τις πιο όμορφες στιγμές μας. Από το «Δε θα δακρύσω πια για σένα», το «Μπορεί» και «Μόνο για ‘κείνη μη μου λες» μέχρι το «Χάθηκες Αλήτισσα», το «Λένε για μένα» και το «Με στέλνεις», διαχρονικές επιτυχίες από την τεράστια μουσική παρακαταθήκη του Μάνου Ξυδούς.

Οι καλλιτέχνες που συμμετείχαν ήταν οι: Αλντιόν, Stan Αντιπαριώτης, Βαρβάρα Αργυρού, Σταμάτης Γονίδης, Χρήστος Δάντης, Γιάννης Διονυσίου, ΕΓΩ, Κώστας Καραφώτης, Νίκος Μακρόπουλος, Χρήστος Μενιδιάτης, Γιώργος Παπαδόπουλος, Έλενα Παπαρίζου, Στέλιος Ρόκκος, Έλενα Στρατηγοπούλου, Τάμτα, Χρήστος Χολίδης, Onirama, Prestige the Band.

Για τον Μάνο Ξυδούς μίλησαν αγαπημένοι του φίλοι και συνεργάτες του, όπως ο Μπάμπης Στόκας.

“Δεν θα ήταν το ίδιο οι ΠΥΞ ΛΑΞ χωρίς τον Μάνο, ήταν ο ακρογωνιαίος λίθος της μπάντας. Ο Μάνος ήταν ένας καταιγιστικός τύπος, σου έπαιρνε χωρίς να το καταλάβεις ό,τι είχες. Μου άρεσε να δουλεύω μαζί του γιατί ένιωθες μια σιγουριά. Ήταν παθιασμένος με τις συναυλίες. Αλλά ήταν αγχωτικός και κατέστρεφε όλη την ισορροπία που είχε η μπάντα νομίζω από το άγχος του. Είχαμε τσακωθεί άπειρες φορές. Ήμουν νομίζω ο αγαπημένος του και είχε πρόβλημα μαζί μου σχεδόν σε όλα. Μου λείπουν οι κουβέντες μας, οι τσακωμοί μας, είχαμε μια σχέση πάθους νομίζουν”, είπε ο Μπάμπης Στόκας.

Ο Φίλιππος Πλιάτσικας, ένας από τους στενούς συνεργάτες του Μάνου Ξυδού μίλησε για τον μέντορά του.

“Η πιο έντονη ανάμνηση έγινε σε μια δισκογραφική. Αφού συστηθήκαμε, έβγαλε ένα μπουκάλι ουίσκι και έκλεισε την πόρτα. Ήταν μια καταλυτική παρουσία στη ζωή μας. Εκτός από συνεργάτης και συνοδοιπόρος, τα πρώτα χρόνια λειτούργησε σαν μέντορας αλλά στην περίπτωση τη δική μου και του Μπάμπη σαν δεύτερος πατέρας. Δεν αισθανόμαστε ότι έχει φύγει. Σαν παρουσία και σαν οντότητα δεν έχει φύγει από τις συναυλίες των Πυξ Λαξ. Είναι πάντα εκεί. Με ένα τρόπο, επειδή λειτουργούσε σαν καλικάντζαρος με πολύ καλή καρδιά, τον αισθανόμαστε πάντα εκεί με αυτό το χαμόγελο. Πολύ έντονη η παρουσία του όχι μόνο στη μουσική ζωή μου αλλά και στη ζωή μου γενικότερα. Αν ήταν εδώ σήμερα θα του έλεγα ότι τα κατάφερε”, εξομολογήθηκε ο Φίλιππος Πλιάτσικας.

Ο Μίλτος Πασχαλίδης αναφέρθηκε, επίσης, στη γνωριμία τους.

“Με τον Μάνο γνωριστήκαμε στο Αυγό, ιστορική σκηνή στο Ηράκλειο Κρήτης που δεν υπάρχει πια. Εγώ ήμουν εκεί φοιτητής στο Μαθηματικό. Είχε ακούσει από έναν φίλο του ότι υπάρχει ένας πιτσιρικάς που τραγουδάει ωραία και ήρθε ένα βράδυ να με ακούσει μαζί με τον Στόκα. Μου είπε γεια είμαι ο Μάνος, θέλεις να σου κάνω δίσκο. Τότε μου είχαν πει ναι όλες οι εταιρείες αλλά καμία δεν μου είχε κάνει δίσκο. Σε δέκα μέρες με πήραν τηλέφωνο από τη Minos και μου είπαν να βγάλω δίσκο. Υπέγραψα δίσκο χωρίς ένα τραγούδι, μόνο με το λόγο του Μάνου”, ανέφερε ο Μίλτος Πασχαλίδης.

Ήταν μία βραδιά γεμάτη μουσική, συγκίνηση και ανατρεπτικές ερμηνείες που δεν είχαμε ξανακούσει.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version