Stranger Things: Όλα όσα πρέπει να θυμάσαι από τη δεύτερη σεζόν της σειράς

Stranger Things: Όλα όσα πρέπει να θυμάσαι από τη δεύτερη σεζόν της σειράς
Stranger Things Netflix

Σήμερα , 4 Ιουλίου, έρχεται στο Netflix ο ολοκαίνουριος, τρίτος κύκλος της πολυαγαπημένης σειράς. Ας κάνουμε μία καλή επανάληψη της δεύτερης σεζόν ώστε να είμαστε καλά "διαβασμένοι".

Η σειρά που έγινε φαινόμενο, που έχει όλα τα απαραίτητα συστατικά: μυστήριο, τρόμο, έρωτα, επιστημονική φαντασία και 80’s νοσταλγία, επιστρέφει.

Η καινούρια σεζόν μας μεταφέρει στο καλοκαίρι του 1985 όπου οι πρωταγωνιστές έχουν μπει για τα καλά στην εφηβεία. Το καταλαβαίνουν άλλωστε και οι ίδιοι στο απόσπασμα του τρέιλερ: «Δεν είμαστε πια παιδιά. Θέλω να πω, τι νομίζατε; Πως θα καθόμασταν όλη μέρα στο υπόγειο, παίζοντας παιχνίδια για την υπόλοιπη ζωή μας;», ακούγεται να λέει σε μία χαρακτηριστική σκηνή ο Μάικ.

Ας θυμηθούμε όμως πού μας άφησε η δεύτερη σεζόν και θα είμαστε 100% έτοιμοι για τα νέα επεισόδια που ήρθαν και θα μας κλείσουν στο σπίτι για τις επόμενες μέρες.

Τί συμβαίνει στον Πάνω- Κάτω κόσμο;

Stranger Things Netflix

Το τελευταίο επεισόδιο των Stranger Things 2, με τίτλο “Η Πύλη”, μας άφησε με ένα ικανοποιητικό κλείσιμο με λίγα μόνο αναπάντητα ερωτήματα να αιωρούνται σχετικά με τον κόσμο του Πάνω-Κάτω.

Μετά από μία μεγάλη μάχη με το Mind Flayer, η Έντεκα με τη βοήθεια του Χόπερ, της Τζόις και των υπολοίπων της παρέας χρησιμοποίησε την ικανότητά της στην τηλεκίνηση για να κλείσει με επιτυχία την πύλη που δημιούργησε το εργαστήριο Hawkinks που συνέδεε τη Γη με τον Πάνω- Κάτω κόσμο.

Πιθανώς αυτό σημαίνει ότι το Τέρας -Σκιά, τα ψαλίδια του, που ονομάζονται demodogs (??), και οτιδήποτε άλλο τρομοκρατεί το μυστηριώδες βασίλειο, τώρα βρίσκεται κλειδωμένο με ασφάλεια, στην εναλλακτική πραγματικότητα.

Άλλα φτάνοντας στο τέλος του επεισοδίου, που μας δείχνει το Mind Flayer να αιωρείται πάνω από το Λύκειο Hawkins του πραγματικού κόσμου, αντιλαμβανόμαστε ότι δεν καταστράφηκε εντελώς.

Σε αντίθεση με τον Demogorgon της πρώτης σεζόν, το Mind Flayer έχει φύγει για τώρα – αλλά όχι για τα καλά. Μείνετε προσεκτικοί.

Το πλάσμα ακόμη είναι στο σώμα του Γουίλ;

Stranger Things netflix

Το κλείσιμο της πύλης συνέπεσε με την ανάκαμψη του Γουίλ – σε αυτό συνέβαλε βέβαια εν μέρει και η απόφαση της μητέρας του να τον “ψήσουν” σε κάποια μέρη του σώματος ζωντανό. (Κοίτα, μπορεί να μην αρέσει η ζέστη στο Mind Flayer, αλλά δεν είμαστε και φαν του να βλέπουμε παιδιά να γίνονται μπάρμπεκιου!)

Ευτυχώς ο Γουίλ απέκτησε μία ήπια αφυδάτωση και κατά τ’ άλλα τη γλίτωσε!

Κατά την “κατάληψη” του πλάσματος στο σώμα του Γουίλ, μάθαμε ότι όταν κάποιος μεταφέρεται στον Πάνω-Κάτω κόσμο, μπορεί να μολυνθεί ψυχικά από το Mind Flayer και κατά συνέπεια να εκτελεί διαταγές του στη Γη. Έτσι ο Γουίλ, άθελά του, παρέσυρε όλους αυτούς τους στρατιώτες σε παγίδα στην τελευταία σεζόν.

Πολλοί ίσως να θυμούνται όμως ότι ο Γουίλ κατάφερε να επικοινωνεί με τους φίλους και την οικογένειά του χρησιμοποιώντας Κώδικα Μορς, ώστε να μην γίνονται αντιληπτά όσα λέει από το πλάσμα που τον διακατέχει.

Τι συμβαίνει με τον υπόλοιπο κόσμο;

Stranger Things Netflix

Τελικά είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι το σύμπαν του Stranger Things είναι πολύ μεγαλύτερο από το εργαστήριο Hawkins.

Ενώ περάσαμε τον περισσότερο χρόνο της δεύτερης σεζόν στην Ιντιάνα, το ταξίδι της Έντεκα να γνωρίσει την υπερηρωίδα αδερφή της Καλι (γνωστή και ως Οκτώ) στο Πίτσμπουργ, απέδειξε ότι τα πειράματα του Εργαστηρίου Hawkings μπορεί να έχουν επιπτώσεις στην τοπική γειτονιά.

Η ικανότητα της Κάλι να δημιουργεί παραισθήσεις σε άλλους, όπως φαίνεται σε μία σκηνή όπου έχει μπλεξίματα με την Αστυνομία, είναι άλλο ένα αποτέλεσμα των πειραμάτων του Γιατρού Μπρένερ (;). Λογικά μιλώντας, φαίνεται πολύ πιθανό να υπάρχουν τουλάχιστον εννέα ακόμα πρόσωπα με δικές του υπερ-δυνάμεις στον κόσμο του Stranger Things.

Αναμένουμε τα νέα επεισόδια!

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα