Τα Φιλαράκια: Ο Ross “έπαιξε” άθελά του στο Cobra Kai και ελάχιστοι το κατάλαβαν

Τα Φιλαράκια: Ο Ross “έπαιξε” άθελά του στο Cobra Kai και ελάχιστοι το κατάλαβαν

Το Cobra Kai απότισε έναν άτυπο φόρο τιμής στα "Φιλαράκια" και κάποιοι το πρόσεξαν στο Twitter, κάνοντας τον συσχετισμό. Spoilers για όποιον δεν έχει δει τη σειρά

Η τρίτη σεζόν του Cobra Kai του Netflix ήταν ένα από τα πρώτα “μεγάλα νέα” που περιμέναμε στο άνοιγμα του 2021 και μας χάρισε μερικές στιγμές που θα θυμόμαστε. Η ρετροσπεκτίβα συνεχίζεται, ο μύθος του Karate Kid επεκτείνεται, ο Johnny Lawrence κλέβει τις εντυπώσεις και ο Miguel Diaz πατάει γερά στα πόδια του φιλοδοξώντας να γίνει ένας νέος ειρηνιστής μεταξύ των ντότζο εναντίον του Kreese. Η σειρά κρύβει και μερικά easter eggs, σεναριακά δουλεμένα με τρόπο που ο θεατής δεν θα τα “πιάσει” με την πρώτη, ή θα πρέπει να ανατρέξει στις ταινίες για να καταλάβει περισσότερα.

Σε ένα από αυτά, είχαμε έναν άτυπο φόρο τιμής στα “Φιλαράκια”. Συγκεκριμένα, στη σκηνή που ο Johnny πηγαίνει για sushi με τον Miguel, ο δάσκαλος αναρωτιέται τι είναι αυτό που έχουν πάρει για να φάνε. Ο νεαρός μαθητής του, του λέει λοιπόν πως είναι ένα dragon roll με λίγο Unagi. Μάλιστα, ο Johnny δυσκολεύεται και να το προφέρει. “U-nagi-what? Unagi;” λέει με τον Diaz να του απαντά πως πρόκειται για χέλι του γλυκού νερού. Αυτό δηλαδή ακριβώς που σημαίνει η λέξη στα Ιαπωνικά.

Εννοείται πως το Unagi μας γύρισε κατ’ευθείαν στο υπέρτατο επεισόδιο των Friends, το 17ο της έκτης σεζόν, όταν ο Ross προσπαθεί να φέρει τη Phoebe και τη Rachel κοντά στην ιαπωνική κουλτούρα που υποτίθεται πως έχει ενστερνιστεί. Ναι, ο Ross διατείνεται πως έχει εξασκηθεί στο καράτε και πως μπορεί να μάθει τις φίλες του τις καλύτερες τεχνικές της αυτοάμυνας, αρκεί να έχουν μέσα τους το… Unagi, όπου φυσικά δεν εννοεί το χέλι του γλυκού νερού. Για τον Ross, πρόκειται για μια κατάσταση απόλυτης επίγνωσης, η οποία σε προετοιμάζει για κάθε κίνδυνο.

Η σκηνή από τα Φιλαράκια:

Και η αντίστοιχη από το Cobra Kai:

Στη σκηνή της καρατέκα σειράς, είχαμε και την οριστική ρήξη μεταξύ του Miguel και της Tory που θα οδηγήσει στον απόλυτο πόλεμο μέχρι το τουρνουά.

Εννοείται πως οι φανατικοί του Cobra Kai “έπιασαν” το κρυμμένο μήνυμα και έσπευσαν να κάνουν το σχετικό tribute στο Twitter. Άλλωστε, Ross και Unagi είναι σχεδόν ταυτόσημοι στο πέρασμα των χρόνων. Όσο για τα “Φιλαράκια”, το διάσημο τηλεοπτικό σόου συνεχίζει να βρίσκεται διαθέσιμο στο ελληνικό Netflix και σε πολλές άλλες χώρες, αλλά έχει φύγει από την πλατφόρμα για τις ΗΠΑ.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα