The Chase: Στον τελικό και οι 4 παίκτες – Η λάθος απάντηση με τον Φιντέλ Κάστρο

The Chase: Στον τελικό και οι 4 παίκτες – Η λάθος απάντηση με τον Φιντέλ Κάστρο
The Chase

Δυνατή ήταν η ομάδα των παικτών στο σημερινό επεισόδιο του "The Chase". Η ενδιαφέρουσα ερώτηση για τον ηγέτη με τις περισσότερες απόπειρες δολοφονίας εναντίον του.

Το “The Chase” επέστρεψε το απόγευμα της Τρίτης (21/06) μέσα από τη συχνότητα του MEGA και οι τέσσερις παίκτες που διαγωνίστηκαν ήταν πολύ δυνατοί, αφού κατάφεραν να φτάσουν όλοι στον τελικό.

Πέρα από ορισμένες λανθασμένες απαντήσεις, οι παίκτες στο σύνολό τους αντιμετώπισαν με επιτυχία τον “Chaser” που σήμερα τη θέση του είχε πάρει το “Βουνό“, που έχει πολλούς υποστηρικτές στο Twitter.

Νωρίτερα από τον τελικό, μία πολύ ενδιαφέρουσα ερώτηση τέθηκε στην γυναίκα της παρέας, η οποία την απάντησε λάθος.

Η ερώτηση ήταν ποιος ηγέτης δέχτηκε τις περισσότερες απόπειρες δολοφονίας εναντίον του και γι’ αυτό μπήκε στο Ρεκόρ Γκίνες, με τις επιλογές να είναι: Μπενίτο Μουσολίνι, Φιντέλ Κάστρο και Αδόφος Χίτλερ.

Η παίκτρια Μαρία απάντησε τον Μπενίτο Μουσολίνι, ωστόσο, η απάντηση ήταν ο Φιντέλ Κάστρο, εναντίον του οποίου έγιναν 683 απόπειρες δολοφονίας!

The Chase: Τα σχόλια στο Twitter

Φιντέλ Κάστρο: Οι 638 απόπειρες δολοφονίας εναντίον του

Ήταν 16 Δεκεμβρίου 2011, όταν Κουβανός ηγέτης Φιντέλ Κάστρο κέρδισε μία θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες, ως ο άνθρωπος με τις περισσότερες απόπειρες δολοφονίας εναντίον του.

Από το 1959, όταν ανέτρεψε τον δικτάτορα Μπατίστα, μέχρι και το 2006 που παρέδωσε την εξουσία στον αδερφό του Ραούλ ο Φιντέλ Κάστρο επέζησε από 638 απόπειρες δολοφονίας εναντίον του – σχεδόν όλες είχαν διαταχθεί από τη CIA.

Οι μέθοδοι που χρησιμοποιήθηκαν από τους επίδοξους δολοφόνους ήταν πολλές και διαφορετικές, αλλά όλες απέτυχαν: ελεύθεροι σκοπευτές, εκρηκτικά στα παπούτσια του, δηλητήριο στα πούρα του, μέχρι και μια μικρή βόμβα, κρυμμένη σε ένα μπαλάκι του μπέιζμπολ.

Όπως αναφέρει το SanSimera.gr, Κουβανός επαναστάτης και πολιτικός, ο Φιντέλ Κάστρο, γεννήθηκε στο Μπιράν της Οριέντε και σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο της Αβάνας. Για μερικά χρόνια άσκησε το επάγγελμα του δικηγόρου.

Από φοιτητής ακόμα αναμείχτηκε στα επαναστατικά κινήματα εναντίον της δικτατορίας του Μπατίστα. Στην εξέγερση του Σαντιάγο (26 Ιουλίου 1953) ήταν από τους αρχηγούς της επίθεσης κατά των στρατιωτικών καταυλισμών, συνελήφθη όμως και καταδικάστηκε σε φυλάκιση 15 ετών. Το 1955 αμνηστεύτηκε και κατέφυγε στις ΗΠΑ. Εκεί προσπάθησε να μυήσει στην επανάσταση τους εξόριστους Κουβανούς.

Η αμερικάνικη κυβέρνηση όμως αντέδρασε κι έτσι ο Κάστρο διέφυγε στο Μεξικό. Από κει, με λίγους άντρες, αποβιβάστηκε στην Κούβα (2 Δεκεμβρίου 1956) και ανέβηκε στα βουνά.

Το επαναστατικό κίνημα πήρε μεγάλες διαστάσεις και οι αντάρτες, μετά από πολλές επιτυχίες, κατέλαβαν την 1η Ιανουαρίου 1959 την πρωτεύουσα Αβάνα. Ο Μπατίστα απέδρασε από την Κούβα και πρωθυπουργός ανέλαβε ο Φιντέλ Κάστρο (1959), αξίωμα το οποίο διατήρησε ως το 1976.

Στη συνέχεια κυβέρνησε ως πρόεδρος από το 1976 έως το 2008. Υπηρέτησε επίσης ως ο πρώτος γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κούβας από το 1965 έως το 2011.

Ο ηγέτης της Κούβας στις 19 Φεβρουαρίου του 2008, έπειτα από μισό αιώνα στο τιμόνι της Κούβας, ανακοίνωσε την οριστική παραίτησή του.

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 90 ετών, στις 25 Νοεμβρίου του 2016.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα