X-Files η επιστροφή: Σε ποιο σημείο μας είχε αφήσει η θρυλική σειρά;

default image

Ώρες μας χωρίζουν από την πρεμιέρα του νέου κύκλου της σειράς και ανατρέχουμε στο τελευταίο επεισόδιο με το οποίο έκλεινε ο ένατος κύκλος της πίσω στο 2002 (vid)

Η είδηση της επιστροφής της θρυλικής σειράς των 90s έπειτα από χρόνια απουσίας έχει προκαλέσει ενθουσιασμό στους φανατικούς. Η πρεμιέρα θα προβληθεί το βράδυ της Κυριακής και τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου στην Αμερική. Το NEWS 247 θα βρίσκεται στην ειδική εκδήλωση για το πρώτο από τα έξι νέα επεισόδια της σειράς στην Ελλάδα το βράδυ της Δευτέρας για να πάρει μια πρώτη γεύση από το πολυαναμενόμενο comeback και να σας ενημερώσει για όλα όσα συμβαίνουν στους μυστικούς φακέλους του FBI. Σε εννέα κύκλους επεισοδίων πολλά συνέβησαν στις απόρρητες υποθέσεις που ανέλαβαν οι πράκτορες Μόλντερ και Σκάλι. Πώς όμως έκλεισε η ένατη σεζόν πριν από 14 χρόνια;

Ψάξαμε να βρούμε όλα τα στοιχεία που μας δίνει το τελευταίο επεισόδιο μέχρι σήμερα. Επιλέξαμε να αφήσουμε εκτός την πλοκή της ταινίες που κυκλοφόρησε στο μεταξύ το 2008 και η οποία δεν είχε την αποδοχή των φανατικών και να πιάσουμε το νήμα ακριβώς από εκεί που το άφησε το τηλεοπτικό επεισόδιο που έπαιξε ως τελευταίο της σειράς πίσω στο 2002.

Η μεγάλη επιστροφή

Η σειρά δεν θα επιστρέψει για μια ολόκληρη σεζόν, αλλά με έξι-αλλά χορταστικά επεισόδια. Η ίδια ομάδα που γεύτηκε την επιτυχία πριν από τόσα χρόνια, αναλαμβάνει τα νέα αυτά επεισόδια με τους φανατικούς να ανυπομονούν. Η μεγάλη επιστροφή συμβαίνει σεναριακά επτά με οκτώ χρόνια μετά το φινάλε της σειράς. “Οι χαρακτήρες δεν αλλάζουν, όμως τα χρόνια περνούν” λέει χαρακτηριστικά ο ηθοποιός Duchovny που παραδέχτηκε πως χρειάστηκε χρόνο για να “ξαναμπεί στο πετσί του ρόλου” κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων.

Δείτε το βίντεο παρακάτω για να πάρετε μια γεύση από όσα είδαμε σε εννιά χρόνια και 200 επεισόδια, αλλά και τι αναμένουμε από τα νέα επεισόδια:

Η Αλήθεια (είναι εκεί έξω)

Τον Μάιο του 2002, έπειτα από εννιά χρόνια στην αμερικανική τηλεόραση, ολοκληρώνεται η σειρά με ένα διπλό, χορταστικό επεισόδιο με τίτλο “The Truth”. Το τελευταίο επεισόδιο φέρνει και πάλι στο προσκήνιο τον Φοξ Μόλντερ, του οποίου τα ίχνη είχαν χαθεί για μια ολόκληρη σεζόν.

Οι συνεχόμενες έρευνες των πρωταγωνιστών έχουν αποκαλύψει την ανάμειξη αξιωματικών του αμερικανικού κράτους με τους Colonists, εξωγήινους που επιθυμούν να εποικίσουν τη γη και να μετατρέψουν τους ανθρώπους σε σκλάβους τους. Στη ροή της ιστορίας το συνδικάτο των αξιωματικών εξολοθρεύεται και οι εξωγήινοι προχωρούν το σχέδιο της “εισβολής” δημιουργώντας τους Super Soldiers. Πρόκειται για ανθρώπους που έχουν εκτεθεί σε έναν καταστροφικό ιό που καταστρέφει τον ξενιστή από το εσωτερικό και τον επαναφέρει με υπεράνθρωπες ιδιότητες και φυσικά υπάκουο στον σκοπό των εξωγήινων.

Το επεισόδιο ξεκινά με τον Φοξ Μόλντερ να εισβάλει σε στρατιωτική βάση και να κρατά στα χέρια του έγγραφα που αποκαλύπτουν ένα καταστροφικό σχέδιο για την ολοκληρωτική κατάληψη του πλανήτη από τους εξωγήινους. Στην προσπάθειά του να διαφύγει, αφού γίνεται αντιληπτός, ο πρώην πράκτορας του FBI συλλαμβάνεται και οδηγείται σε δίκη παρωδία. Στο πλευρό του φυσικά βρίσκονται η Ντέινα Σκάλι, αλλά και η Monica Reyes, Marita Covarrubias, Gibson Praise και Jeffrey Spender που καταθέτουν υπέρ του. Σε κάθε περίπτωση οι αιτιάσεις της υπεράσπισης απορρίπτονται και ο Μόλντερ καταδικάζεται σε θάνατο για τη δολοφονία στρατιωτικού αξιωματικού.

 

Ο πράκτορας δραπετεύει με τη βοήθεια των πιστών του φίλων, αλλά αντίθετα από τις συμβουλές τους που του σύστηναν να φύγει από τη χώρα περνώντας τα σύνορα με τον Καναδά, οδηγείται μαζί με την Σκάλι στο Νέο Μεξικό. Οι δύο πράκτορες αναζητούν τον Smoking Man, ειδήμονα επί των εξωγήινων υποθέσεων, ο οποίος έχει κατασκευάσει ένα καταφύγιο με το οποίο σκοπεύει να επιζήσει της τελικής επίθεσης των εξωγήινων. Η τελική εποίκιση του πλανήτη, υποτίθεται πως θα συμβεί το Δεκέμβριο του 2012, ημερομηνία που προέβαλε πολλές φορές σε προφητείες ως το τέλος του κόσμου.

Οι Colonists τους ανακαλύπτουν και βομβαρδίζουν το σημείο, μαζί με τον Smoking Man, με τους Μόλντερ και Σκάλι να διαφεύγουν και τους εξωγήινους να τους θεωρούν νεκρούς.  Το επεισόδιο κλείνει με τους δύο σε κάποιο πανδοχείο της πόλης Roswell να συζητούν για τις οπτασίες και την επικοινωνία με φαντάσματα που αποκάλυψε πως είχε ο Μόλντερ. “Οι νεκροί δεν έχουν χαθεί εντελώς. Μας μιλούν σαν μέρος κάποιου μεγάλου σχεδίου – μεγαλύτερου και από την εξωγήινη δύναμη. Και αν εγώ κι εσύ είμαστε αδύναμοι τώρα, θέλω να πιστεύω πως αν ακούσουμε όσα έχουν να μας πουν, θα μας δώσουν τη δύναμη να σώσουμε τους εαυτούς μας” σημείωνε ο Μόλντερ με τη σειρά να ρίχνει αυλαία με τη δήλωσή του: “Ίσως υπάρχει ελπίδα”.

Το τρέιλερ με το οποίο επιστρέφει η σειρά

Κι αφού κάναμε μια μικρή ανασκόπηση σε όσα συνέβησαν στο τελευταίο επεισόδιο στο μακρινό 2002, ας δούμε τι μας επιφυλάσσει το… μέλλον. Αυτό είναι το χορταστικό τρέιλερ για τα νέα έξι επεισόδια:

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα