Ζητούν από τη Μαρίνα Σάττι να αποσυρθεί από τη Eurovision – Τι λένε από την ΕΡΤ στο NEWS 24/7

Διαβάζεται σε 11'
Ζητούν από τη Μαρίνα Σάττι να αποσυρθεί από τη Eurovision – Τι λένε από την ΕΡΤ στο NEWS 24/7
Η Μαρίνα Σάττι papadakispress

Η απάντηση της ΕΡΤ σχετικά με το ενδεχόμενο απόσυρσης της Ελλάδας από τη Eurovision 2024, λόγω της συμμετοχής του Ισραήλ.

Με ένα σύντομο βίντεο στον επίσημο λογαριασμό της Eurovision, η Μαρίνα Σάττι χαιρέτησε πριν από λίγα 24ωρα τους θαυμαστές του διαγωνισμού, δηλώνοντας ενθουσιασμένη για τη στιγμή που θα ανέβει στη σκηνή του Μάλμε, τον ερχόμενο Μάιο.

Συγκεκριμένα, τα accounts της Eurovision σε Instagram και TikTok δημοσίευσαν το απόγευμα της Τρίτης (19/12) ένα introduction βίντεο, με τη Μαρίνα Σάττι να συστήνεται στην οικογένεια της Eurovision.

Η ίδια δήλωσε πως στόχος της είναι να δείξει σε όλη την Ευρώπη “τη μουσική της Ελλάδας, την κουλτούρα μας, την ενέργεια και τους χορούς μας” και να περάσει με τον δικό της τρόπο τα vibe της Ελλάδας στη σκηνή του μεγαλύτερου μουσικού διαγωνισμού της Ευρώπης και όχι μόνο.

Δείτε το σχετικό βίντεο

@eurovision Oh hey there Marina! 🇬🇷 👋🤩 Can’t wait to see what you have planned for Greece at #eurovision2024 🥰 #unitedbymusic @SATTI ♬ original sound – Eurovision

“Hello Europe” είπε η Μαρίνα Σάττι, “Ban Israel” της απαντούν οι φαν

Η εν λόγω ανάρτηση, η οποία έχει δημοσιευτεί και στο προφίλ της Μαρίνας Σάττι στο Instagram, έχει κατακλυστεί τις τελευταίες ώρες από σχόλια θαυμαστών του μουσικού θεσμού οι οποίοι ζητούν από την εκπρόσωπο της Ελλάδας να μποϊκοτάρει τον διαγωνισμό και να καταδικάσει τα τραγικά γεγονότα στη Μέση Ανατολή.

Συγκεκριμένα, το hashtag #BanIsrael έχει γραφτεί αμέτρητες φορές κάτω από τη σχετική ανάρτηση, ενώ πολλοί υποστηρίζουν πως η Μαρίνα Σάττι θα πρέπει να αποσυρθεί άμεσα από τη Eurovision 2024, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τους θανάτους αμάχων και την τραγωδία που λαμβάνει χώρα στη Γάζα.

Ορισμένα σχόλια κάτω από τη σχετική ανάρτηση στο Instagram

Η απάντηση της ΕΡΤ για τη συμμετοχή της Ελλάδας στη Eurovision 2024

Τόσο στην Ελλάδα, όσο και σε άλλες χώρες (Ισλανδία, Ιρλανδία, Φινλανδία), υπάρχει έντονη πίεση από μεγάλη μερίδα πολιτών προς τους δημόσιους φορείς και τους εκπροσώπους τους, ζητώντας την απόσυρση των χωρών τους από τη Eurovision 2024, λόγω της συμμετοχής του Ισραήλ.

Μετά από επικοινωνία του NEWS 24/7 με την ΕΡΤ, κατέστη σαφές ότι δεν υπάρχει καμία πρόθεση από την πλευρά της Ελλάδας να αποσύρει τη συμμετοχή της από τον 68ο διαγωνισμό μουσικής της Eurovision.

Συγκεκριμένα, η Head of project για τη Eurovision 2024 και διευθύντρια εταιρικής επικοινωνίας της ΕΡΤ, κα Δώρα Χειράκη δήλωσε σχετικά: “Μέχρι στιγμής, δεν έχει τεθεί κανένα επίσημο αίτημα αποκλεισμού του Ισραήλ προς την EBU, από καμία συμμετέχουσα χώρα, όπως συνέβη για παράδειγμα με τη Ρωσία. Δεν υπάρχει τίποτα σε επίσημο επίπεδο. Αν υπάρξει, τότε θα συζητηθεί”.

Η επίσημη θέση της EBU για τη συμμετοχή του Ισραήλ στη Eurovision 2024

Εδώ και περίπου δύο μήνες, από τότε που ξεκίνησε ο πόλεμος στη Γάζα, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που κάλεσαν την EBU να αποκλείσει το Ισραήλ από τη Eurovision 2024.

Ωστόσο, το Ισραήλ περιλαμβάνεται κανονικά μεταξύ των 37 χωρών που πρόκειται να λάβουν μέρος στη Eurovision 2024 και πολλοί αναρωτήθηκαν για ποιον λόγο έγινε αυτό εφόσον η Ρωσία αποβλήθηκε από τη EBU μετά την εισβολή της στην Ουκρανία.

Μέσα από τη βελγική εφημερίδα HLN, η Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση (EBU) απάντησε στην κριτική που δέχτηκε στα social media σχετικά με την απόφαση να συμπεριλάβει το Ισραήλ στη λίστα των 37 χωρών οι οποίες θα συμμετέχουν στη Eurovision 2024.

Η EBU πήρε θέση στο ζήτημα, τονίζοντας ότι: «Ο διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision είναι ένας διαγωνισμός για δημόσιους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς από όλη την Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή. Είναι ένας διαγωνισμός για ραδιοτηλεοπτικούς φορείς – όχι για κυβερνήσεις – και ο ισραηλινός δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας συμμετέχει στον διαγωνισμό εδώ και 50 χρόνια. Η EBU είναι ένας οργανισμός που καθοδηγείται από τα μέλη της. Τα διοικητικά όργανα της EBU – με επικεφαλής το Διοικητικό Συμβούλιο – εκπροσωπούν τα μέλη. Τα όργανα αυτά αξιολόγησαν τον κατάλογο των συμμετεχόντων και αποφάσισαν ότι ο ισραηλινός δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας συμμορφώνεται με όλους τους κανόνες του διαγωνισμού. Μαζί με άλλα 36 κανάλια, μπορεί να συμμετάσχει στον διαγωνισμό του επόμενου έτους».

«Αυτή τη στιγμή υπάρχει μια συμπεριληπτική στάση απέναντι στους Ισραηλινούς συμμετέχοντες σε μεγάλους διαγωνισμούς, ο διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision παραμένει ένα μη πολιτικό γεγονός, που ενώνει το κοινό σε όλο τον κόσμο μέσω της μουσικής», καταλήγει στην ανακοίνωσή της η EBU.

Η ανακοίνωση αυτή προκάλεσε πολλές αντιδράσεις, με μεγάλη μερίδα eurofan να κατηγορούν την EBU για δύο μέτρα και δύο σταθμά και για απολιτίκ στάση.

Eurovision: Η σκηνή που θα τραγουδήσει η Μαρίνα Σάττι στο Μάλμε

Πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια για τη σκηνή του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision 2024, που θα διεξαχθεί στη Malmö Arena της Σουηδίας.

Ο ραδιοτηλεοπτικός φορέας SVT παρουσίασε τα λεπτομερή γραφικά της σκηνής, καθώς και τον σχεδιασμό του φωτισμού.

Η σκηνή που θα τραγουδήσει τον ερχόμενο Μάιο η Μαρίνα Σάττι θα διακοσμηθεί με κύβους LED, δάπεδα LED, και προηγμένη τεχνολογία φωτισμού, δημιουργώντας θεαματικές παραλλαγές στην αρένα.

Σύμφωνα με τους σουηδούς διοργανωτές και την EBU, η σκηνή θα βρίσκεται στη μέση του κοινού, σε σχήμα σταυρού, προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία 360 μοιρών για το κοινό και τους θεατές.

Ο Florian Wieder, σχεδιαστής παραγωγής και ο Fredrik Stormby, σχεδιαστής περιεχομένου φωτισμού και οθόνης, δήλωσαν πως έχουν δημιουργήσει ένα ανανεωμένο concept για τον διαγωνισμό.

Ο Εκτελεστικός Παραγωγός, Ebba Adielsson, εξέφρασε χαρά για την παρουσίαση του οράματος για τον διαγωνισμό, τονίζοντας τη μοναδική εμπειρία που υπόσχεται η σκηνή.

Δείτε φωτογραφίες

EBU
EBU
EBU
EBU

Όσα γνωρίζουμε για τη συμμετοχή της Ελλάδας στη Eurovision 2024

Η Μαρίνα Σάττι θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον 68ο διαγωνισμό της Eurovision, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί στο Μάλμε της Σουηδίας τον ερχόμενο Μάιο (7/5-11/5).

Η ερμηνεύτρια και δημιουργός αποδέχθηκε την πρόταση της ΕΡΤ να εκπροσωπήσει τη χώρα μας σε μια συμβολική χρονιά, καθώς φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από την πρώτη παρουσία της Ελλάδας στη Eurovision, το 1974.

Η τραγουδίστρια έχει ξεκινήσει την προετοιμασία της, με την ίδια να έχει πραγματοποιήσει γυρίσματα στην Ακρόπολη για τις ανάγκες του εισαγωγικού βίντεο το οποίο θα αναρτηθεί στον επίσημο λογαριασμό της Eurovision στα social media.

Η ΕΡΤ καταγράφει τον παλμό της Eurovision και στο TikTok, και στο πρώτο βίντεο που κυκλοφόρησε είδαμε τη Μαρίνα Σάττι να ευχαριστεί όλους τους θαυμαστές της για την αγάπη και τα μηνύματα υποστήριξης που της στέλνουν, ενώ την ίδια ώρα… προειδοποιεί και τους αντιπάλους της.

Μαρίνα Σάττι: “Πάμε να τους δείξουμε πώς γίνεται!”

Οι φωτογραφίες της Μαρίνας Σάττι από τα γυρίσματα στην Ακρόπολη

 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Δώρα Χειράκη (@dora_chiraki)

 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Δώρα Χειράκη (@dora_chiraki)

Eurovision 2024: Αυτοί είναι οι 36 αντίπαλοι της Μαρίνας Σάττι

Δημοσιοποιήθηκε από τους διοργανωτές της Eurovision 2024 η τελική λίστα των χωρών που θα λάβουν μέρος στον μουσικό διαγωνισμό τον ερχόμενο Μάιο στο Μάλμε της Σουηδίας.

Μετά από μία περίοδο διαπραγματεύσεων και συζητήσεων με τους Δημόσιους Ραδιοτηλεοπτικούς φορείς, η EBU ανακοίνωσε πως συνολικά 37 κράτη θα ανέβουν στη σκηνή του Μάλμε, διεκδικώντας το πολυπόθητο τρόπαιο της διοργάνωσης.

Τα μισά Βαλκάνια μένουν εκτός, αφού Βουλγαρία, Μαυροβούνιο και Βόρεια Μακεδονία δεν θα δώσουν το “παρών”, αν και η επιστροφή τους βρισκόταν υπό συζήτηση. Εκτός διαγωνισμού θα παραμείνει και η Ουγγαρία.

Ακόμα, σύμφωνα με τη διοργανώτρια Αρχή, προς το παρόν δεν έχει επιβεβαιωθεί η συμμετοχή της Ρουμανίας στη Eurovision 2024, καθώς συνεχίζονται οι συζητήσεις με τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση της χώρας (TVR) για την πιθανή συμμετοχή της.

Αναλυτικά, οι 37 χώρες που θα συμμετάσχουν στον 68ο μουσικό διαγωνισμό της Eurovision είναι οι εξής:

  • Αλβανία (RTSH)
  • Αρμενία (AMPTV)
  • Αυστραλία (SBS)
  • Αυστρία (ORF)
  • Αζερμπαϊτζάν (Ictimai TV)
  • Βέλγιο (RTBF)
  • Κροατία (HRT)
  • Κύπρος (CyBC)
  • Τσεχία (CT)
  • Δανία (DR)
  • Εσθονία (ERR)
  • Φινλανδία (YLE)
  • Γαλλία (FT)
  • Γερμανία (ARD/NDR)
  • Γεωργία (GPB)
  • Ελλάδα (ERT)
  • Ισλανδία (RUV)
  • Ιρλανδία (RTE)
  • Ισραήλ (KAN)
  • Ιταλία (RAI)
  • Λετονία (LTV)
  • Λιθουανία (LRT)
  • Λουξεμβούργο (RTL)
  • Μάλτα (PBS)
  • Μολδαβία (TRM)
  • Ολλανδία (AVROTROS)
  • Νορβηγία (NRK)
  • Πολωνία (TVP)
  • Πορτογαλία (RTP)
  • Άγιος Μαρίνος (RTV)
  • Σερβία (RTS)
  • Σλοβενία (RTVSLO)
  • Ισπανία (RTVE)
  • Σουηδία (SVT)
  • Ελβετία (SRG SSR)
  • Ουκρανία (Suspilne Ukraine)
  • Ηνωμένο Βασίλειο (BBC)

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Eurovision Song Contest (@eurovision)

Eurovision 2024: Η πιο σημαντική ημερομηνία για την Ελλάδα

Μία σημαντική διαδικασία για όλες τις χώρες, η οποία λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο, είναι η κλήρωση των δύο ημιτελικών της Eurovision.

Η κλήρωση για τον χωρισμό των χωρών του 68ου διαγωνισμού τραγουδιού θα λάβει χώρα στις 30 Ιανουαρίου 2024 στο Μάλμε της Σουηδίας.

Συνολικά, 31 χώρες θα μάθουν σε ποια ημιτελική βραδιά θα κληρωθούν, ανάμεσα τους η Ελλάδα (Μαρίνα Σάττι) και η Κύπρος (Σίλια Καψή).

Οι Big 5 (Ισπανία, Ιταλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία και Γαλλία) και η οικοδέσποινα Σουηδία έχουν εξασφαλίσει ήδη τη συμμετοχή τους για τον τελικό της διοργάνωσης.

Η διαδικασία αποτελείται από δύο μέρη. Στην πρώτη φάση, οι Big 5 και η διοργανώτρια χώρα θα μάθουν σε ποια από τις δύο ημιτελικές βραδιές θα ψηφίσουν. Έτσι, τρεις χώρες θα ψηφίσουν στον πρώτο ημιτελικό (7/5) και οι υπόλοιπες τρεις στον δεύτερο (9/5).

Στη συνέχεια, οι 31 χώρες θα μάθουν σε ποιον από τους δύο ημιτελικούς θα διαγωνιστούν. Η κλήρωση θα καθορίσει μόνο σε ποιον ημιτελικό θα διαγωνιστεί η κάθε χώρα. Η ακριβής σειρά εμφάνισης θα καθοριστεί από τους παραγωγούς του σόου. Συνολικά, 10 χώρες θα προκριθούν από κάθε ημιτελικό.

Οι χώρες χωρίζονται σε ομάδες (όπως στην κλήρωση του Mundial) ανάλογα με τα μοτίβα ψηφοφορίας προηγούμενων χρόνων. Χώρες οι οποίες ψηφίζονται συχνά (block voting), τοποθετούνται στο ίδιο pot, οπότε υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μη βρεθούν στον ίδιο ημιτελικό.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα