Θεοδώρα Τζάκρη: Όνομα με γεωγραφικό - όχι χρονικό ή ιστορικό προσδιορισμό για την πΓΔΜ

Στιγμιότυπο από την συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ σήμερα στα γραφεία του κόμματος,Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2012 (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
Στιγμιότυπο από την συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ σήμερα στα γραφεία του κόμματος,Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2012 (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) EUROKINISSI

"Θα πρέπει το όνομα που θα βρεθεί να αντιμετωπίζει τον πυρήνα του προβλήματος. Δηλαδή να προκύπτει από αυτό μία βιώσιμη λύση, η οποία θα σέβεται τις θεμιτές ευαισθησίες" δηλώνει για το Σκοπιανό η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θεοδώρα Τζάκρη, μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7.

"Ο επιθετικός προσδιορισμός, κατά την άποψή μου, πρέπει να είναι γεωγραφικός. Ούτε χρονικός, ούτε ιστορικός, όπως είναι για παράδειγμα το 'Νέα Μακεδονία'. Θεωρώ δηλαδή, ότι το όνομα που αντανακλά καλύτερα την πραγματικότητα είναι ένας γεωγραφικός προσδιορισμός. Αποδίδει ακριβώς την πραγματικότητα, χωρίς βέβαια να στέκεται σε συναισθηματισμούς. Θα πρέπει το όνομα που θα βρεθεί να αντιμετωπίζει τον πυρήνα του προβλήματος. Δηλαδή να προκύπτει από αυτό μία βιώσιμη λύση, η οποία θα σέβεται τις θεμιτές ευαισθησίες", δηλώνει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρα Τζάκρη στο Ραδιόφωνο 24/7 και στην εκπομπή "βρε καλώς τους" με τους Αντώνη Φουρλή και Ιορδάνη Χασαπόπουλο.

Η κυρία Τζάκρη βλέπει, ωστόσο, δυσκολίες στο να περάσει από τα Σκόπια το erga omnes.

Παράλληλα, σημειώνει ότι οπωσδήποτε θα συμμετέχουν στα συλλαλητήρια και πολίτες με ειλικρινή ανησυχία για το Σκοπιανό, αλλά εκτιμά ότι τα συλλαλητήρια στο παρελθόν δεν βοήθησαν, παρατείνοντας το αδιέξοδο. Και θεωρεί πολύ πιθανό να επιχειρήσει να παρεισφρύσει η Χρυσή Αυγή στα συλλαλητήρια που θα γίνουν αύριο στη Βόρεια Ελλάδα.

Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη της Θεοδώρας Τζάκρη στο Ραδιόφωνο 24/7.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Σκοπιανό, ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Σκοπιανό: Ο Ζάεφ ελπίζει σε happy end

Μητσοτάκης: Ο Κοτζιάς μοιάζει να υπερασπίζεται τα επιχειρήματα των Σκοπιανών

Στήριξη Κομισιόν στις διαπραγματεύσεις για το Σκοπιανό

Κοτζιάς: "Πιστεύω ότι θα υπάρξει συμφωνία στο Σκοπιανό"

ADVERTISING

SHARE: