Κοτζιάς: Το “Μακεδονία-Σκόπια” το είχαν δεχθεί οι προηγούμενες κυβερνήσεις

Κοτζιάς: Το “Μακεδονία-Σκόπια” το είχαν δεχθεί οι προηγούμενες κυβερνήσεις

"Δεν υπάρχει διπλωματικό ναυάγιο στο Σκοπιανό" , είπε ο Νίκος Κοτζιάς μιλώντας στην ΕΡΤ, προσθέτοντας ότι "είναι θέμα ημερών για να διευθετηθούν οι εκκρεμότητες". Παράλληλα εξαπέλυσε επίθεση στις προηγούμενες κυβερνήσεις που είχαν υιοθετήσει το "Μακεδονία-Σκόπια" ως ονομασία για το εξωτερικό και "Μακεδονία" για το εσωτερικό"

Για το θέμα της ονομασίας της πΓΔΜ μίλησε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ.

Συγκεκριμένα, δήλωσε πως δεν υπάρχει διπλωματικό ναυάγιο και πως είναι θέμα ημερών για να διευθετηθούν οι εκκρεμότητες. “Βέβαια, ποτέ μη λες ποτέ, μέχρι να πέσουν οι υπογραφές, που πιστεύω πως θα είναι μέσα στις επόμενες ημέρες, χρειάζεται υπομονή”.

“Για το όνομα δεν θα μιλήσω, είναι στο πακέτο που λύνουμε”, σχολίασε σχετικά με τα υποψήφια ονόματα. “Δεν κάνω εγώ δημοσιογραφία”, είπε ο Νίκος Κοτζιάς. “Αδόξως με κατηγορούν όσοι έδιναν ολόκληρο το όνομα Μακεδονία, ούτε καν σύνθετο. Θα έπρεπε να είναι πιο σεμνοί. Αν με προκαλέσει κανείς ξανά, θα καταθέσω το αρχείο που έχω. Τους προστατεύω αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δικαιούνται ανεύθυνων κατηγοριών. Το “Μακεδονία-Σκόπια” το είχαν δεχθεί οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Υπήρξαν κυβερνήσεις που υιοθέτησαν το “Μακεδονία-Σκόπια” ως ονομασία για το εξωτερικό και “Μακεδονία” για το εσωτερικό”.

“Ένα κομμάτι της ΝΔ καλεί σε συλλαλητήρια τους πολίτες για το Μακεδονικό”, είπε ο υπ. Εξ. για τα νέα συλλαλητήρια, ενώ σχολιάζοντας τις δηλώσεις Μπαμπινιώτη για το ονοματολογικό, δήλωσε: “Ο κ. Μπαμπινιώτης θα έπρεπε να είναι πιο μετρημένος στις δηλώσεις του”. “Για πρώτη φορά το 2010 η Ελλάδα έθεσε θέμα για τη Μακεδονική γλώσσα”, πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα