Pokemon Go: Η πλατεία Συντάγματος γέμισε κυνηγούς

Pokemon Go: Η πλατεία Συντάγματος γέμισε κυνηγούς

Η νέα μανία, το pokemon go έχει αποκτήσει φανατικούς οπαδούς και στη χώρα μας. Για να το διαπιστώσουμε κάναμε απλά μια βόλτα στην πλατεία Συντάγματος και μιλήσαμε με τους εκπαιδευτές (Pics)

Το pokemon go, το νέο παιχνίδι που έχει αλλάξει τα δεδομένα  στο mobile gaming, έχει προκαλέσει ‘πανικό’ στους νέους σε κάθε γωνιά του κόσμου, αφού βρίσκεται σταθερά στην πρώτη θέση των προτιμήσεων ανάμεσα σε όλες τις εφαρμογές των smartphone, κάνοντας τη Nitendo κατά δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ πλουσιότερη και τους παίκτες να πηγαίνουν σε πλατείες, πάρκα, εκκλησίες, λίμνες,ποτάμια και όπου μπορεί κανείς να φανταστεί προκειμένου να βρουν τα σπάνια pokemon με σκοπό να καταφέρουν να τα αιχμαλωτίσουν όλα.

Το μέγεθος της μανίας σχετικά αυτό το νέο παιχνίδι το είχαμε καταλάβει από τις πρώτες κιόλας ώρες κυκλοφορίας του στις ΗΠΑ και στην Αυστραλία και εδώ και λίγες μέρες κυκλοφορεί επίσημα και στη χώρα μας. Για να διαπιστώσουμε αν και εδώ συμβαίνει το ίδιο δεν είχαμε παρά να πάμε στο πιο κεντρικό σημείο της Αθήνας, την πλατεία Συντάγματος και να δούμε με τα ίδια μας τα μάτια το ανελέητο κυνήγι των pokemon, και αυτό που θα δείτε παρακάτω δεν έχει προηγούμενο!

Είναι περίπου 7 το απόγευμα όταν φτάνουμε στην πλατεία Συντάγματος. Η πλατεία είναι γεμάτη κόσμο, γεμάτη νεολαία, 18άρηδες, 20άρηδες και 25άρηδες παντού. Λες και κάτι γίνεται, λες και έχει κάποιο σημαντικό enent.

 

Δεν είναι όμως μια ακόμη συνηθισμένη μέρα με πολύ κόσμο στο κέντρο της Αθήνας, και αυτό διότι οι νέοι έχουν ακροβολιστεί σε κάθε γωνιά της πλατείας κοιτάζοντας τα κινητά τους τηλέφωνα με αγωνία και πλήρη ετοιμότητα. Τι κάνουν; Μα φυσικά παίζουν pokemon go!

 

“Είναι μια ευκαιρία να βγεις από το σπίτι. Είναι μια ευχάριστη εμπειρία γιατί γνωρίζεις νέους ανθρώπους. Τόσος κόσμος δεν έχει ποτέ ξανά έξω για ένα παιχνίδι” μας λέει ο Χρήστος που έχει βγει για pokemon μαζί με το συνονόματο φίλο του. Έχει κατεβάσει το παιχνίδι εδώ και δύο εβδομάδες πριν καν κυκλοφορήσει στην Ευρώπη. Για εκείνον είναι μια παλιά ‘αγάπη’ που έρχεται από τα χρόνια του δημοτικού και τώρα στα 24 του αναθερμάνθηκε.

 

“Δεν είναι το πρώτο παιχνίδι μ΄αυτή τη φιλοσοφία της επαυξημένης πραγματικότητας. Η ίδια εταιρεία το έχει επιχειρήσει ξανά αλλά με τα pokemon το εγχείρημα πέτυχε γιατί είναι εμπορικά. Εγώ με το τόσο κόσμο γύρω μου να παίζει, νιώθω ευχάριστα, άνετα. Ξέρω ότι δεν είμαι ο μόνος παίχτης σ΄αυτή την ηλικία” συμπληρώνει ο έτερος Χρήστος της παρέας.

 

Λίγα μέτρα μακριά ο Κλέιντι και ο Ηλίας ψάχνουν και εκείνοι για pokemon. “Αυτό που συμβαίνει δεν έχει ξαναγίνει και πιστεύω περνάμε πολύ ωραία όλοι μας. Ειδικά όσοι έχουμε μεγαλώσει βλέποντας το καρτούν και παίζοντας τα παλιότερα παιχνίδια. Από εδώ και πέρα στη πλατεία θα υπάρχουν κάθε μέρα αμέτρητα άτομα που θα παίζουν όλοι pokemon go” μας λένε. Μήπως όμως πρόκειται για ακόμη μια μόδα που σε λίγο καιρό απλά δε θα υπάρχει; ” Σίγουρα ως ένα βαθμό είναι μόδα όλο αυτό αλλά εξαρτάται και από το ίδιο το παιχνίδι κατά πόσο θα κρατήσει τον κόσμο, από τις αναβαθμίσεις που θα κάνει και από τις νέες δυνατότητες που θα δώσει στους παίχτες” απαντούν.

 

Αυτό το νέο παιχνίδι όμως δε σε θέλει στατικό σε ένα σημείο αλλά χρειάζεται διαρκής αναζήτηση για τα νέα pokemon. Αυτό το έχει καταλάβει καλά ο Μάριος άλλος ένας pokemon trainer που έχει διανύσει μέσα σε 4 μέρες σχεδόν 50 χιλιόμετρα.  “Είναι πανέξυπνο το παιχνίδι, είναι ένα φαινόμενο και μια ολόκληρη βιομηχανία θα στηθεί πάνω του πολύ σύντομα. Πρέπει να είσαι όμως προσεκτικός για το που πηγαίνεις γιατί έχουν συμβεί πολλά ευτράπελα. Πρέπει ο καθένας να βάζει και ένα όριο στον εαυτό του” συμβουλεύει τους παίχτες και με χιουμοριστική διάθεση αφού έχει λιώσει τις σόλες των παπουτσιών του προτρέπει τους παίκτες να πάρουν ποδήλατο!

 

 

“Είναι καλύτερο από ένα απλό video game. Φέρνει μια επανάσταση αν και σε ένα μήνα δε νομίζω ότι θα συνεχιστεί αυτό. Πάντως είναι εθισμός, από την μέρα που το κατέβασα δεν ασχολούμαι με κάτι άλλο” λέει ο Ζώης.

Με την παραπάνω άποψη δε φαίνεται να συμφωνεί ο Σπύρος, που ακούει τη συζήτηση σε κοντινή απόσταση. “Δε θεωρώ πω θα ξεφουσκώσει. Είναι διαφορετικό από τις κασέτες. Εδώ τα level τα παίρνεις εσύ και όχι τα pokemon. Θα το εξελίξουν και δε θα το βαρεθούμε. Και απ’ ότι βλέπω δεν είμαστε μόνο όσοι ξέραμε τα pokemon από παλιά αλλά υπάρχουν και παιδιά που ασχολούνται για πρώτη φορά και έτσι δημιουργείται μια νέα γενιά pokemon fans” εξηγεί.

 

Φεύγοντας αργότερα από το Σύνταγμα, το συμπέρασμα που βγάζουμε είναι πως δεν πρόκειται απλά για ένα ακόμη παιχνίδι. Πρόκειται για ένα κοινωνικό φαινόμενο, μέχρι να εμφανιστεί φυσικά το επόμενο. Πάντως αν ο κόσμος ήταν αμέτρητος ένα βράδυ Πέμπτης, σκεφτείτε τι έχει να γίνει το Σάββατο που έχει δοθεί ραντεβού για κυνήγι pokemon μέσω του διαδικτύου…

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα