Ρίσι Γκογιάλ: Αυτός είναι ο νέος Τόμσεν

Συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη με τους επικεφαλής της τρόικας στο πλαίσιο της 5ης αξιολόγησης της οικονομίας, την Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014.
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη με τους επικεφαλής της τρόικας στο πλαίσιο της 5ης αξιολόγησης της οικονομίας, την Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Ο Πολ Τόμσεν πήρε προαγωγή και τη θέση του στην τρόικα ήρθε να καλύψει ο Ρίσι Γκογιάλ

Ο Ρίσι Γκογιάλ εκπροσωπεί το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στην ελληνική τρόικα, αντικαθιστώντας τον Πολ Τόμσεν που αναλαμβάνει αναπληρωτής διευθυντής του ευρωπαϊκού τμήματος του Οργανισμού. 

Έχει δώσει ήδη δείγματα γραφής, θεωρείται ικανό και έμπειρο στέλεχος του Ταμείου και εκτιμάται ότι με το πέρασμα του χρόνου θα προσαρμοστεί ακόμα καλύτερα με τα ελληνικά δεδομένα.

Από το βήμα του Economist είχε προτείνει την αλλαγή του πλαισίου για την κήρυξη των απεργιών έτσι ώστε να δίδεται η δυνατότητα ανταπεργίας (λοκάουτ) από την πλευρά των εργοδοτών.

«Συμφωνήσαμε να αποφύγουμε επώδυνα μέτρα και μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, αλλά πρέπει να προχωρήσουν διαρθρωτικές αλλαγές που έχουν μείνει πίσω».

Ανέλυσε παράλληλα τη διαφωνία του ΔΝΤ για τη χαλάρωση των στόχων για την επίτευξη πρωτογενών πλεονασμάτων ανατρέχοντας σε ιστορικά παραδείγματα. Τόνισε ότι η διατήρηση πλεονασμάτων επί επτά συνεχή χρόνια δεν είναι ανέφικτη.

Έχει ξανασυμβεί, είπε, σε 16 περιπτώσεις κρατών, ενώ τα επτά χρόνια ήταν ο μέσος όρος. Οπως ανέφερε ο κ. Γκογιάλ, το Βέλγιο είχε πρωτογενές πλεόνασμα επί 21 συνεχή χρόνια, η Ιρλανδία επί 19, ενώ ακόμη και η Ελλάδα είχε επί τέσσερα χρόνια, στα τέλη της δεκαετίας του 1990.

Πηγή: fortunegreece

SHARE:

24Media Network