Σαμποτάζ σε πλοίο του στολίσκου για τη Γάζα

Σαμποτάζ σε πλοίο του στολίσκου για τη Γάζα

Καταγγελίες για δολιοφθορά σε πλοίο που θα αναχωρούσε την Παρασκευή για τη Γάζα. Επισημαίνουν ότι οι άξονες του "Rainbow 1" λιμαρίστηκαν εγκάρσια με τη χρήση υποβρύχιου μηχανικού εργαλείου

Σε μυστικές υπηρεσίες αποδίδουν τα μέλη της οργάνωσης τις δολιοφθορές σε ένα από τα πλοία του στολίσκου "Ένα καράβι για τη Γάζα".

"Το πλοίο βρισκόταν στη μαρίνα του Αλίμου και μόλις είχαμε ολοκληρώσει την εγκατάσταση του τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού σε αυτό. Χθες το πρωί όταν πήγαμε να πάρουμε το πλοίο άρχισε να έχει προβλήματα στην προπέλα του. Όταν όμως κατέβηκε δύτης για να δει τι συμβαίνει διαπίστωσε πως και οι δύο άξονες των προπελών των δύο μηχανών του πλοίου είχαν λιμαριστεί εγκάρσια", καταγγέλλει στα "Νέα" ο Βαγγέλης Πισσίας, μέλος της ελληνικής αποστολής.

Οι άξονες του "Rainbow 1", όπως υποστηρίζουν τα μέλη της οργάνωσης που σκόπευαν να αναχωρήσουν την Παρασκευή με κατεύθυνση το λιμάνι της Γάζας, λιμαρίστηκαν εγκάρσια με τη χρήση υποβρύχιου μηχανικού εργαλείου. Το πλοίο ρυμουλκήθηκε στο Πέραμα και αναμένεται να είναι έτοιμο σε 3-4 ημέρες.

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, όπως επισημαίνεται σε δημοσίευμα στα "Νέα", έχει εκφράσει ανησυχία για την υπόθεση, που απειλεί να δηλητηριάσει τις ελληνοϊσραηλινές σχέσεις, ενώ αναζητείται νόμιμος τρόπος προκειμένου να αποτραπεί ο απόπλους του σκάφους.

Το "Rainbow 1" είναι σκάφος αναψυχής νηολογημένο στον Πειραιά, το οποίο με την απόκτησή του από την οργάνωση "Ένα καράβι για τη Γάζα" θα έπαιρνε σημαία Σιέρα Λεόνε. Σε αυτό σχεδιάζεται να επιβιβαστούν τρεις βουλευτές από τη Σουηδία, άλλοι τρεις από τη Νορβηγία, ευρωβουλευτές και άλλοι.

SHARE:

24Media Network