Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό παράνομων μεταναστών στον Έβρο

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό παράνομων μεταναστών στον Έβρο

Από το πρωί βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση της ΕΜΑΚ για τον απεγκλωβισμό και την απομάκρυνση 25 μη νόμιμων μεταναστών στον ποταμό Έβρο.

Σε εξέλιξη βρίσκεται  από το πρωί επιχείρηση της ΕΜΑΚ για τον απεγκλωβισμό περίπου 25 μη νόμιμων μεταναστών που εντοπίστηκαν πάνω σε ανάχωμα στον ποταμό Έβρο, σε νησίδα μεταξύ Τυχερού και Λαβάρων. Οι αρχές που έχουν σπεύσει από νωρίς στην περιοχή σχεδιάζουν την τμηματική απομάκρυνσή τους  με δύο βάρκες από το ανάχωμα.

Παράλληλα,  οι δυσμενής καιρικές συνθήκες δυσκολεύουν το έργο των σωστικών συνεργείων, καθώς στην περιοχή επικρατεί έντονη βροχόπτωση και τσουχτερό κρύο.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι  25 αλλοδαποί είναι όλοι άντρες και μεταφέρθηκαν ανάχωμα από έναν διακινητή, που κυριολεκτικά τους εγκατέλειψε στο σημείο, στο ελληνικό τμήμα του ποταμού Έβρου, όπου όμως η πρόσβαση γίνεται μόνο με πλωτά μέσα καθώς έχει ανέβει επικίνδυνα η στάθμη των νερών του ποταμού.

Στα Λάβαρα έχουν καταφτάσει και ασθενοφόρα, για την άμεση μεταφορά τους στο πλησιέστερο νοσοκομείο, ώστε να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, καθώς είναι ακόμα άγνωστο σε τι κατάσταση βρίσκεται η υγεία τους.

Ο περιφερειάρχης ΑΜΘ Γιώργος Παυλίδης, έθεσε σε πλήρη ετοιμότητα το μηχανισμό της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας, ενώ η Περιφερειακή Ενότητα Έβρου κινητοποιήθηκε για την κάλυψη των πρώτων αναγκών των άτυχων αλλοδαπών, στους οποίους - όπως αναφέρουν άνδρες των συνεργείων διάσωσης - είναι εμφανή τα σημάδια της κούρασης και της ταλαιπωρίας που έχουν υποστεί.

Την ίδια στιγμή δεν υπάρχει κανένα ίχνος του 49χρονου αστυνομικού, ο οποίος αγνοείται από την Τετάρτη το βράδυ στο Δέλτα του Έβρου, όπου είχε πάει για ψάρεμα.

(Με πληροφορίες από το ΑΠΕ)

SHARE: