Επεισόδια στην παρέλαση

ΑΘΗΝΑ-ενώπιον της υπουργού Παιδείας Αννας Διαμαντοπούλου, διεξάγεται η μαθητική παρέλαση για την εθνική επέτειο της 25η Μαρτίου.(EUROKINISSI-ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
ΑΘΗΝΑ-ενώπιον της υπουργού Παιδείας Αννας Διαμαντοπούλου, διεξάγεται η μαθητική παρέλαση για την εθνική επέτειο της 25η Μαρτίου.(EUROKINISSI-ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Με κούκλες καλυμμένες με σακούλες, δεκάδες εκπαιδευτικοί προσπάθησαν να διαμαρτυρηθούν λίγο πριν την έναρξη της παρέλασης της 25ης Μαρτίου, στο Σύνταγμα. Εμποδίστηκαν από την αστυνομία. Οκτώ προσαγωγές. Δηλώσεις Διαμαντοπούλου. Δείτε το βίντεο (Pic + Vid)

Ένταση επικράτησε την Πέμπτη στο κέντρο της Αθήνας, στη διάρκεια της μαθητικής παρέλασης. Καθηγητές, που διαμαρτύρονταν για τις συγχωνεύσεις σχολείων, συγκρούστηκαν με αστυνομικούς.

Μετά τα επεισόδια η αστυνομία προχώρησε σε οκτώ προσαγωγές.

Συγκεκριμένα, ομάδα εκπαιδευτικών που διαμαρτύρονταν για τις συγχωνεύσεις στα σχολεία και την πολιτική του Μνημονίου, είχε προγραμματίσει συγκέντρωση και πορεία στην πλατεία Συντάγματος, η οποία θα ήταν κλειστή λόγω της μαθητικής παρέλασης.

ΑΘΗΝΑ-ενώπιον της υπουργού Παιδείας Αννας Διαμαντοπούλου, διεξάγεται η μαθητική παρέλαση για την εθνική επέτειο της 25η Μαρτίου// ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ.(EUROKINISSI-ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
ΑΘΗΝΑ-ενώπιον της υπουργού Παιδείας Αννας Διαμαντοπούλου, διεξάγεται η μαθητική παρέλαση για την εθνική επέτειο της 25η Μαρτίου// ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ.(EUROKINISSI-ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Οι εκπαιδευτικοί επιχείρησαν να διασπάσουν τον αστυνομικό κλοιό. Οι αστυνομικοί τους εμπόδισαν να βγουν στη λεωφόρο Αμαλίας. Κατά τη διάρκεια των μικροεπεισοδίων έγιναν οκτώ προσαγωγές εκπαιδευτικών και λίγο αργότερα τα πνεύματα ηρέμησαν.

Σε επιφυλακή τόσο την Πέμπτη όσο και την Παρασκευή κατά την στρατιωτική παρέλαση στην περιοχή της πλατείας Συντάγματος θα βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. για το φόβο κινήσεων διαμαρτυρίας και επεισοδίων σε βάρος πολιτικών.

Α. Διαμαντοπούλου: "Μάχη σαν του 1821 για να ξεπεράσουμε την κρίση"

Μετά την ολοκλήρωση της παρέλασης για την επέτειο της 25η Μαρτίου, η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, αφού συνεχάρη τα παιδιά που πήραν μέρος στην παρέλαση, τους γονείς και τους καθηγητές τους, δήλωσε:

"Σήμερα καμαρώσαμε τη μαθητική νεολαία, καμαρώσαμε τα παιδιά μας, για τα οποία όλοι ενωμένοι έχουμε να δώσουμε ένα μεγάλο αγώνα. Οι  Έλληνες  ενωμένοι αποδείξαμε ότι μπορούμε να κάνουμε θαύματα, που αφήνουν τον κόσμο άφωνο. Αυτό αποτυπώνεται στο 1821, που καταφέραμε να ρίξουμε μια άτρωτη αυτοκρατορία.

Σήμερα έχουμε να υπερβούμε μια κρίση που  φαίνεται ανυπέρβλητη. Θα τα καταφέρουμε, όπως πάντα. Είναι στο χέρι μας".

SHARE:

24Media Network