Σεισμολόγος καθησυχάζει για τις δονήσεις στον Κορινθιακό κόλπο

ΠΡΙΣΜΑ 26/06/2007 ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ GREENPEACE ΜΕ ΘΕΜΑ "ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΣ ΚΟΛΠΟΣ , ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΖΩΗΣ
ΠΡΙΣΜΑ 26/06/2007 ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ GREENPEACE ΜΕ ΘΕΜΑ "ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΣ ΚΟΛΠΟΣ , ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΖΩΗΣ ΠΡΙΣΜΑ /ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ

Φυσιολογικές και στο πλαίσιο της σεισμικότητας της περιοχής οι σεισμικές δονήσεις που καταγράφονται στον δυτικό Κορινθιακό κόλπο λέει ο σεισμολόγος Ι. Μπασκούτας

"Δεν συνιστούν κάποιο σημαντικό γεγονός οι σεισμικές δονήσεις που έχουν καταγραφεί τις τελευταίες ημέρες στον δυτικό Κορινθιακό κόλπο", ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο σεισμολόγος ερευνητής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Ιωάννης Μπασκούτας.

Μάλιστα τις χαρακτήρισε συνηθισμένες και φυσιολογικές στο πλαίσιο της σεισμικότητας της περιοχής και όπως τόνισε δεν συνδέονται με τους σεισμούς της Κεφαλλονιάς.

Η τελευταία σεισμική δόνηση καταγράφηκε περίπου στις 2.00 τα ξημερώματα και σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Αστεροσκοπείου Αθηνών είχε μέγεθος 3,7 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ.

Το επίκεντρο της δόνησης ήταν στον δυτικό Κορινθιακό κόλπο, κοντά στο ύψος των Καμαρών Αιγιαλείας και το εστιακό βάθος μετρήθηκε στα πέντε χιλιόμετρα.

Σημειώνεται ότι, στις 29 Ιανουαρίου είχε καταγραφεί στην ίδια περιοχή σεισμική δόνηση 3,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και στις 25 Ιανουαρίου ένας ακόμη σεισμός με μέγεθος 3,8 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Περιφέρεια
SHARE:

24Media Network