Σεισμός 4,7 Ρίχτερ στη Λέσβο

Σεισμός 4,7 Ρίχτερ στη Λέσβο
Σεισμός στη Λέσβο GEIN

Δεύτερος ισχυρός σεισμός μέσα σε λίγες ώρες στο νησί της Λέσβου. Το επίκεντρο του σεισμού εκτιμάται στα 3 χλμ Δυτικά Βορειοδυτικά του Μανταμάδου Λέσβου. Το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 17,3 χλμ.

Σεισμός μεγέθους 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 8:39 το πρωί του Σαββάτου.

Σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινσιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επίκεντρο του σεισμού εκτιμάται στα 3 χλμ Δυτικά Βορειοδυτικά του Μανταμάδου Λέσβου.

Το εστιακό βάθος της δόνησης υπολογίζεται στα 17,3 χλμ.

Από τον δεύτερο μεγάλο σεισμό δεν έχουν αναφερθεί ζημιές παρά μόνο κάποιες κατολισθήσεις βράχων στο οδικό δίκτυο της περιοχής, ενώ μιλώντας στην ΕΡΤ ο σεισμολόγος και διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Γεράσιμος Χουλιάρας, ανέφερε πως από τη 01:30 το βράδυ έχουν σημειωθεί 15 σεισμικές δονήσεις με μεγαλύτερη αυτή των 4,9 βαθμών τα ξημερώματα του Σαββάτου. Ο συγκεκριμένος σεισμός, ανέφερε ο κ. Χουλιάρας δεν ήταν μεμονωμένο περιστατικό και δήλωσε πως είναι νωρίς για συμπεράσματα.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για τον δεύτερο ισχυρό σεισμό στο νησί μέσα σε λίγες ώρες, καθώς στις 03:52 τα ξημερώματα σεισμική δόνηση 4,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έγινε έντονη αισθητή σε όλη τη Λέσβο αναστατώνοντας τους κατοίκους.

Το επίκεντρο του σεισμού σύμφωνα με το Γεωδυναμικό ινστιτούτο Αθηνών ήταν τέσσερα χιλιόμετρα δυτικά-βορειοδυτικά του Μανταμάδου, στην περιοχή του Λεπετύμνου και είχε εστιακό βάθος στα 17,5 χιλιόμετρα.

Ακολούθησαν και άλλοι μετασεισμοί, με ισχυρότερο αυτόν που σημειώθηκε στις 04:01, εντάσεως 3,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, με επίκεντρο στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Λέσβου και Μικρασιατικών ακτών, ανοικτά των Μοσχονησίων.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα