Σκάνδαλο υπεξαίρεσης στον δήμο Θεσσαλονίκης: Ξανά στον εισαγγελέα η Τσεμπερά

Σκάνδαλο υπεξαίρεσης στον δήμο Θεσσαλονίκης: Ξανά στον εισαγγελέα η Τσεμπερά

Ο εισαγγελέας διαφθοράς καλεί εκ νέου την οικονομική επιθεωρήτρια Αν. Τσεμπερά για ευθύνες εφοριακών της Θ’ ΔΟΥ σχετικά με την υπεξαίρεση στον κεντρικό δήμο Θεσσαλονίκης

Σε νέα, συμπληρωματική, κατάθεση καλεί ο εισαγγελέας διαφθοράς Θεσσαλονίκης Αργύρης Δημόπουλος, την οικονομική επιθεωρήτρια Αναστασία Τσεμπερά, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας που διενεργείται για τις πιθανές ποινικές ευθύνες υπαλλήλων της Θ' ΔΟΥ στην υπεξαίρεση των 18 εκατ. ευρώ στο δήμο Θεσσαλονίκης.

Η οικονομική επιθεωρήτρια, στο πόρισμα της οποίας καταλογίζονται ευθύνες σε 35 εφοριακούς -προϊσταμένους, στελέχη και απλούς υπαλλήλους- που υπηρέτησαν το διάστημα από το 1998 έως το 2009 στη συγκεκριμένη ΔΟΥ και είχαν την υποχρέωση να εισπράττουν τους φόρους από το δήμο, καλείται να προσκομίσει επιπρόσθετα στοιχεία για το δόλο και το όφελος που είχε ο καθένας απ' αυτούς.

Στο πλαίσιο της ίδια έρευνας, ο Αργ. Δημόπουλος ζητάει το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών των ύποπτων εφοριακών, όπως και να εξεταστούν ορισμένοι εξ αυτών κατ' αντιπαράσταση με τον πρώην ταμία του δήμου και καταδικασμένο σε ισόβια κάθειρξη για την υπεξαίρεση Παναγιώτη Σαξώνη.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Περιφέρεια
SHARE: