"Σκηνές πολέμου" στα νοσοκομεία της Βοστώνης

An injured person is helped on the sidewalk near the Boston Marathon finish line following an explosion in Boston, Monday, April 15, 2013. (AP Photo/MetroWest Daily News, Ken McGagh)  MANDATORY CREDIT
An injured person is helped on the sidewalk near the Boston Marathon finish line following an explosion in Boston, Monday, April 15, 2013. (AP Photo/MetroWest Daily News, Ken McGagh) MANDATORY CREDIT AP

Δραματικές στιγμές εκτυλίσσονται στα νοσοκομεία της Βοστώνης, όπου έχουν μεταφερθεί οι νεκροί και οι τραυματίες από τις εκρήξεις, στον Μαραθώνιο (Vids)

Σκληρές εικόνες και ανατριχιαστικές λεπτομέρειες από τα όσα διαδραματίστηκαν στα νοσοκομεία της Βοστώνης βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Boston Globe, στους διαδρόμους των νοσοκομείων, γιατροί και νοσηλευτές δίνουν μάχη, για να κρατήσουν στη ζωή τους τραυματίες, ορισμένοι από τους οποίους είναι σε σοβαρή κατάσταση.

Γιατροί περιγράφουν τις σκηνές που αντικρίζουν σαν "ζώνη πολέμου".

Τραυματίες με εκτεθειμένα όργανα, διαμπερή τραύματα, εγκαύματα, ακρωτηριασμένα άκρα μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία από τις πρώτες ώρες.

"Για τους περισσότερους από εμάς, που δουλεύουμε στον τομέα της υγείας, δεν έχουμε εξασκηθεί στον στρατό. Πρόκειται για ένα από τα πιο σημαντικά γεγονότα που έχουν συμβεί μέχρι στιγμής", δήλωσε ο Dr. Ron Walls, επικεφαλής του Τμήματος Επειγόντων στο Brigham and Women’s Hospital.

Συνολικά, σε οχτώ νοσοκομεία δέχθηκαν τις πρώτες βοήθειες τουλάχιστον 144 τραυματίες, αρκετοί σε σοβαρή κατάσταση. Μεταξύ αυτών, τουλάχιστον 10 παιδιά.

Την ίδια στιγμή, το ιατρικό προσωπικό, είχε να αντιμετωπίσει τον κίνδυνο ενδεχόμενου επικείμενου χτυπήματος.

Στους γύρω από τα νοσοκομεία δρόμους, αστυνομικοί παρέμεναν ένοπλοι, φρουρώντας τους χώρους, όπου κατ' εντολή των Αρχών, δεν επιτρεπόταν να πλησιάσουν ούτε συγγενείς των τραυματιών.

"Αυτό που μου έκανε εντύπωση περισσότερο από όλα, ήταν η ψυχραιμία των θυμάτων, ακόμα και στις περιπτώσεις των σοβαρά τραυματισμένων, που παρέμεναν ήρεμοι και μας βοηθούσαν να τους βοηθήσουμε", είπε ο Walls.

Η φροντίδα των τραυματιών άρχισε βέβαια στο σημείο της τραγωδίας. Μέσα στα πρώτα λεπτά, οι πρώτοι από αυτούς μεταφέρθηκαν στο πιο κοντινό νοσοκομείο.

"Έρχονταν τραυματίες και με τα δύο πόδια τους, να μοιάζουν σαν να έχουν εκραγεί. Δεν έχω ξαναδεί κάτι παρόμοιο. Τους κρατούσα το χέρι και τους μιλούσα, για να τους ηρεμήσω. Οι σοβαρά τραυματισμένοι δεν έμεναν για πολύ στον πρόχειρο χώρο, που είχε δημιουργηθεί. Προτεραιότητά μας ήταν να σταθεροποιήσουμε την κατάστασή τους και να τους μεταφέρουμε στα νοσοκομεία", είπε ο Dr. Sushrut Jangi από το Ιατρικό Κέντρο Beth Israel.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ο εφιάλτης μίας μητέρας στη Βοστώνη: Και οι 2 γιοι μου έχασαν από ένα πόδι στην έκρηξη

Ο οκτάχρονος Martin Richard έχασε τη ζωή του ενώ περίμενε να αγκαλιάσει τον πατέρα του στον τερματισμό

Συγκλονισμένοι οι Έλληνες στη Βοστώνη

Boston Marathon Aftermath Explosion (Graphic)

SHARE:

24Media Network