Σκορπούν εκατομμύρια σε άδειο κτίριο

ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ (EUROKINISSI / ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ)
ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ (EUROKINISSI / ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ) EUROKINISSI

Στο στόχαστρο το υπουργείο Οικονομικών που φέρεται, να δαπανά υπέρογκα ποσά σε ενοίκιο για ένα κτίριο που δεν χρησιμοποιεί ακόμα. Τι καταγγέλλει βουλευτής της ΝΔ

Σε περίπτωση που επαληθευτεί η καταγγελία του αναπληρωτή τομεάρχη Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας ότι το υπουργείο Οικονομικών καταβάλει ενοίκιο 62.000 ευρώ τον μήνα για ένα κτίριο που δεν χρησιμοποιεί θα επαληθευτεί ακόμα μία φορά έμπρακτα η αδυναμία του κράτους να βάλει τα πράγματα σε τάξη.

Ενώ οι πολίτες καλούνται διαρκώς σε νέες θυσίες , το υπουργείο Οικονομικών φέρεται να διαθέτει ένα εκατομμύριο ευρώ τον χρόνο για το ενοίκιο ενός κτιρίου που δεν χρησιμοποιεί και στο οποίο πρόκειται να μεταστεγάσει την εκτυπωτική υπηρεσία του.

"Από το Υπουργείο Οικονομικών κρίθηκε αναγκαίο – για λόγους ακαταλληλότητας χώρου και εκσυγχρονισμού των μηχανημάτων εκτύπωσης - η μεταστέγαση της εκτυπωτικής υπηρεσίας του υπουργείου Οικονομικών (ΥΕΕΑΔ).

Η διαδικασία της μεταστέγασης, αποφασίστηκε να λάβει χώρα από τον Απρίλιο του 2010, σε νέο κτήριο, επί της οδού Τατοϊου 370 στους Θρακομακεδόνες. Για το λόγο αυτό το Υπουργείο Οικονομικών καταβάλλει μηνιαίως μίσθωμα -από την 1.4.2010- ύψους 62.000 €.

Δυστυχώς, παρότι έχουν περάσει σχεδόν δυο χρόνια η μεταστέγαση της υπηρεσίας δεν έχει ακόμη πραγματοποιηθεί, ενώ ταυτόχρονα το δημόσιο έχει καταβάλει μέχρι σήμερα μισθώματα άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ για ένα κτήριο το οποίο δεν χρησιμοποιεί και μάλιστα χωρίς αιτιολογία εδώ και 22 μήνες!", αναφέρει στην ερώτησή του ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ιωάννης Βρούτσης.

"Επειδή, στη δύσκολη αυτή οικονομική συγκυρία το Υπουργείο Οικονομικών οφείλει να επιλαμβάνεται για την εξοικονόμηση κρίσιμων πόρων.

Επειδή, ακόμη και σήμερα δεν υπάρχει καμία προετοιμασία για τη μεταστέγαση της ΥΕΕΑΔ, με αποτέλεσμα να παρατείνεται η άσκοπη κατασπατάληση πόρων. Επειδή, σύμφωνα με πληροφορίες στο νέο κτήριο – λόγω ανύπαρκτης φύλαξης - σημειώθηκαν λεηλασίες εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, που τελικά θα επιβαρυνθεί και πάλι το ελληνικό δημόσιο", επισημαίνει.

Ερωτήματα στον υπουργό

"Σε ποιους λόγους οφείλεται η μεγάλη καθυστέρηση της μεταστέγασης της ΥΕΕΑΔ ;

Πότε προβλέπεται να ξεκινήσει η διαδικασία της μεταστέγασης;

Ποιο είναι το ύψος της ζημιάς που προκλήθηκε από τη λεηλασία και πότε αυτή προβλέπεται να αποκατασταθεί;

Για ποιο λόγο παρέμενε το κτήριο αφύλακτο;",  είναι τα ερωτήματα που θέτει ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και στα οποία καλείται να απαντήσει το υπουργείο Οικονομικών.

SHARE:

24Media Network