Ανακοινώνεται η νέα 15αδα υποψηφίων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ

Ανακοινώνεται η νέα 15αδα υποψηφίων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Εγκρίνεται σε έκτακτη κλειστή συνεδρίαση της ΚΠΕ. Ποια ονόματα συζητούνται.

Σε έκτακτη κλειστή συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ εγκρίνονται τα νέα -περίπου 15- ονόματα υποψηφίων ευρωβουλευτών του κυβερνώντος κόμματος.

Μεταξύ αυτών αναμένεται να είναι και ο Σπύρος Δανέλλης, πιθανόν δε και η Έλενα Κουντουρα, που ενδέχεται όμως να ανακοινωθεί αργότερα ώστε να μην τεθεί από τώρα θέμα αποχώρησης από το υπουργείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Αλέξης Τσίπρας εξετάζει το ενδεχόμενο στο ευρωψηφοδέλτιο να υπάρχουν και κυβερνητικά στελέχη, που δεν θα αποχωρήσουν απο την κυβέρνηση, αλλά θα έχουν δικαίωμα να είναι υποψήφια και στις εκλογές του Οκτωβρίου.

Τις τελευταίες ώρες π.χ. προτείνεται στο Μαξίμου να ενισχύσει το ευρωψηφοδέλτιο με το κύρος του και την προσωπικότητα του ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας Γιάννης Δραγασάκης, όπως προτείνονται και άλλα ονόματα.

Το πρόβλημα είναι τι θα γίνει μετά τις υποψηφιότητες και τυχόν εκλογή της Έλενας Κουντουρά και του Σπύρου Δανέλλη, καθώς τότε θα πρέπει να παραιτηθούν, με τους αντικαταστάτες τους όμως να είναι υποστηρικτές του Πάνου Καμμένου και του Σταύρου Θεοδωράκη αντίστοιχα, γεγονός που σημαίνει ότι θα μείνουν ανεξάρτητοι βουλευτές και άρα θα χαθεί η πλειοψηφία των 151 εδρών.

Το Μέγαρο Μαξίμου δεν φοβάται τις κοινοβουλευτικές ψηφοφορίες, καθώς το καλοκαίρι θα λειτουργήσουν τα θερινά τμήματα της Βουλής.

Το ερώτημα είναι αν η ΝΔ σε μια τέτοια περίπτωση, θα προχωρήσει σε πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης και αν θα συγκεντρώνει τις απαραίτητες 151 ψήφους που χρειάζονται προκειμένου να υπάρξουν πολιτικές εξελίξεις.

Κυβερνητικά στελέχη θεωρούν ως κατώφλι του εκλογικού ποσοστού του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωκάλπες το 25%, με το ερώτημά τους να επικεντρώνεται στο ποσοστό που θα λάβει η ΝΔ…

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα