Ο Γιώργος Καμίνης και οι επιθέσεις που δέχθηκε λόγω περικοπών στον 9,84!

Ο Γιώργος Καμίνης και οι επιθέσεις που δέχθηκε λόγω περικοπών στον 9,84!
Ο Γιώργος Καμίνης Eurokinissi

Τον παρέλαβε με έλλειμμα πάνω από 17 εκατομμύρια ευρώ, έλλειμμα που αφήνει στα 3.955.000 ευρώ, ποσό καθόλου ευκαταφρόνητο.

Λίγο καθυστερημένο αλλά με ενδιαφέρον:

“Δεν πλήρωσα κανένα μέτωπο με τη Χρυσή Αυγή όσο ήμουν Δήμαρχος. Το μέτωπο με τον 9,84 και κάποιους δημοσιογράφους πλήρωσα” έλεγε σε στενό πηγαδάκι στο περιθώριο της δεξίωσης για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στο Προεδρικό Μέγαρο ο πρώην Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.

Η αλήθεια είναι πως ο Γ. Καμίνης ανέλαβε Δήμαρχος παραλαμβάνοντας, μεσούσης της οικονομικής κρίσης, τον-ιστορικό- δημοτικό ραδιοφωνικό σταθμό 9,84 με έλλειμμα πάνω από 17 εκατ. ευρώ!

Όταν άρχισε τις περικοπές δέχθηκε πιέσεις ακόμα και από γραφείο “πράσινου” πρωθυπουργού να κρατήσει δημοσιογράφους, οι πληρωμές των οποίων υπήρξαν σκάνδαλο-πχ κάποιος πληρωνόταν 5000 ευρώ περίπου και είχε μόνιμη κατοικία σε νησί πολύ μακριά από την Αθήνα. Για το θέμα έκανε παρέμβαση και πρώην Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, για τον οποίο ο τέως Δήμαρχος έχει βάσιμες υποψίες ότι διέρρευσε μερικώς στο διαδίκτυο κατάλογο πληρωμών δημοσιογράφων. Όσο μάλιστα προχωρούσαν οι απολύσεις, τόσο μεγαλύτερες επιθέσεις δεχόταν ο Γιώργος Καμίνης, ενώ οι επιθέσεις από συγκεκριμένους δημοσιογράφους που απέλυσε από τον 9,84 συνεχίζονταν καθ’ όλη την διάρκεια των δυο θητειών του στο Δήμο.

Ενδιαφέρον είναι τι αφήνει πίσω του ο Γ. Καμίνης -και ο διάδοχός του για λίγους μήνες Γιώργος Μπρούλιας- στον 9,84 και τι, συνεπώς, αναλαμβάνει ο νέος Δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης. Σύμφωνα με τα στοιχεία το σύνολο των εξόδων του δημοτικού ραδιοσταθμού για το 2019 προβλέπεται να ανέλθει σε 4.293.000 ευρώ και τα έσοδα σε 318.900 ευρώ. Το έλλειμμα δηλαδή του 9,84 και συνεπώς η επιχορήγηση από τον Δήμο του ιστορικού ραδιοσταθμού ανέρχεται σε 3.955.000 ευρώ, ποσό καθόλου ευκαταφρόνητο. Στον Γ. Καμίνη, πάντως, θα πρέπει να πιστώσει κανείς συνολικότερα την εξισορρόπηση και νοικοκύρεμα των οικονομικών του Δήμου, που η λειτουργία του αποτελούσε επί πολλές τετραετίες ταυτόσημη του “πελατειακού κράτους” και της κακοδιαχείρισης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version